MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polskie zwolnienie lekarskie w anglii??

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Reeplay24

Post #1 Ocena: 0

2007-08-07 14:04 (18 lat temu)

Reeplay24

Z nami od: 07-08-2007

Witam, pech chcial ze zaraz po przyjezdzie na urlop do polski skrecilam nadgarstek:/ dostalam zwolnienie, ktore poslalam do szefa...w odpowiedzi dostalam ze polskie zwolnienie jest niewzne w anglii i ze akceptuja TYLKO angielskie zwolnienia:/ dodatkowo znajomy anglik powiedzial ze wystarczy po powrocie isc do angielskiej przychodni i oni przepisza mi to zwolnienie na angielska wersje?czy ktos sie orientuje czy to jest aby zgodne z prawda?? i co moge z tym fantem zrobic? z gory dziekuje za pomoc:):)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

no_wayy

Post #2 Ocena: 0

2007-08-07 15:39 (18 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Logicznym się wydaje, iż dla angielskiego pracodawcy wiarygodnym jest zwolnienie lekarskie wystawione w jego języku czyli angielskim :D

Co do przepisania to raczej będziesz się musiał zgłosić na badanie do Twojego GP i on ci wystawi zwolnienie. Tłumaczenie już wystawionego (Po polsku) raczej nie wchodzi w grę gdyż na jakiej podstawie angielski lekarz sprawdzi wiarygodność zwolnienia lek. wystawionego w innym kraju?
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Reeplay24

Post #3 Ocena: 0

2007-08-07 15:51 (18 lat temu)

Reeplay24

Z nami od: 07-08-2007

jak najbardziej rozumiem ze angol uwaza ze co angielskie to najlepsze:P wiem ze w mojej przychodni jest polska lekarka ktora byc moze jest w stanie wystawic potwierdzenie prawdziwosci mojego zwolnienie:) w kazdym razie dzieki za odpowiedz:)

Do góry stronyOffline

mimi1504

Post #4 Ocena: 0

2007-08-08 17:16 (18 lat temu)

mimi1504

Z nami od: 08-08-2007

zwolnienia lekarskie z polski sa respektowane tylko trzeba je przetlumaczyc na angielski,moja siostra pracowala w londynie a obecnie jest w polsce na takim zwolnieniu tylko ze kazde zwolnienie nim wysle to daje do tlumacza ,i za kazdym razem maq placone bez zadnych problemow.

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #5 Ocena: 0

2007-08-08 17:21 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Mąż moj obecnie rowniez jest na zwolnieniu lekarskim - zlamana reka - i w parcy przyjeli te zwolnienie. Dodam iz zwolnienie bylo tlumaczone u tlumacza przysieglego a drugie juz tlumaczone przez siebie. Jesli chodzi o placenie za te zwolnienie to jeszcze nic niewiemy bo dopiero jest na tym zwolnieniu 3 tydzien. Pozdrawiam
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

simona

Post #6 Ocena: 0

2007-08-20 08:58 (18 lat temu)

simona

Z nami od: 16-08-2007

jestem w ciazy i polski lekarz wystawil mi zwolnienie z pracy jednak slyszalam, ze niebardzo chca w ogole akceptowc zwolnienia kobiet w ciazy. Moze cos slyszeliscie?:-[

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #7 Ocena: 0

2007-08-20 22:24 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Mam pytanie w zwiazku z ostatnia moja wypowiedzia w tym watku. Otoz tak jak wspomnialam maz ma zlamana reke i obecnie jest na zwolnieniu lekarskim. W zakladzie pracy tam gdzie pracuje - zwolnienie przyjeto - jednak tak jak mówia oni go nie akceptuja tyle ze wiedza ze faktycznie cos sie stalo. Na zwolnieniu lekarskim jest napisany miedzynarodowy kod choroby wiec powinni wiedziec o co chodzi. Jeden z managerow z meza pracy podpowiedzial mu ze ma isc do Revenue i tam zglosic te zwolnienie i zostanie mu wyplacone chorobowe. Czy ktos sie orientuje w tych sprawach? Jak to z tym jest? Jak to zalatwiac?
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

darasdzik

Post #8 Ocena: 0

2011-06-15 04:25:03 (14 lat temu)

darasdzik

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2011

witam czytałem co pisałaś o chorobowym z polski ,mam podobny problem i chciał bym sie dowiedzieć jak ta sprawa sie skończyła co trzeba zrobić zęby mieć płatne chorobowe z polski jezeli mozesz to odpowiedz poz. dzięki dariusz.dzik@interia.pl

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-06-15 05:44:12 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia