MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu w UK

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Patka95

Post #1 Ocena: 0

2018-11-02 13:04:14 (7 lat temu)

Patka95

Kobieta

Z nami od: 02-11-2018

Witam. Miałam ubezpieczone auto w Churchill Insurance, ale nie jestem już posiadaczem samochodu, ponieważ miałam wypadek i wzięli auto do kasacji. Wszystkie dokumenty takie jak dowód rejestracyjny i insurance certificate został przeze mnie odesłany na wskazane adresy. Myślałam, że skoro nie mam samochodu to polisa automatycznie zostanie anulowana, ale tak nie było, więc wyłączyłam Direct Debit i dostałam ponaglenie do zapłaty kolejnej raty. Zadzwoniłam do ubezpieczenia i pan z obsługi powiedział, że musze płacić raty do czasu wygaśnięcia polisy, czyli jeszcze 7 miesięcy. Co zrobić? Dlaczego mam płacić skoro nie mam już tego samochodu? Proszę o pomoc...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: +1

2018-11-02 13:33:57 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kupilas usluge ubezpieczenia na rok, teraz splacasz zakup w ratach kredytowych.
Warto pryzjrzec sie kosztom zerwania umowy, badz zmienic umowe na nowe auto.

Do góry stronyOffline

Patka95

Post #3 Ocena: 0

2018-11-02 13:57:38 (7 lat temu)

Patka95

Kobieta

Z nami od: 02-11-2018

Ech... dziękuję za odpowiedź. Pan z obsługi powiedział, że mogę nowe auto wpisać w tą samą polisę, ale czy wtedy koszt ubezpieczenia wzrośnie czy zostanie ta sama rata bez znaczenia jaki to samochód?

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla

Post #4 Ocena: 0

2018-11-02 14:06:58 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Cytat:

2018-11-02 13:57:38, Patka95 napisał(a):
Ech... dziękuję za odpowiedź. Pan z obsługi powiedział, że mogę nowe auto wpisać w tą samą polisę, ale czy wtedy koszt ubezpieczenia wzrośnie czy zostanie ta sama rata bez znaczenia jaki to samochód?

Jak wyżej, zależy od samochodu.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2021-12-10 16:22:13 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

No dobrze, czy ktos moze mi wytlumaczyc jak krowie na rowie jak ubezpieczyc nowego vana bo sie pogubilam.
Wiec van kupiony za gotowke, chcemy zeby LTD bylo legal owner ale w takim razie co z registered keeper? to powinnno tez byc LTD (kt przeciez nie jest osoba fizyczna) czy wlasciciel LTD czyli moj maz?
Kategoria ubezpieczenia to commercial use- carrying own goods.
I jaka to robi roznice w ubezpieczeniach, odliczeniach i czy w ogole jakas robi?

Do góry stronyOffline

Thorin

Post #6 Ocena: 0

2021-12-10 19:53:16 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Wpisz sobie wszystko pokolei co i jak i zobaczysz , najlepiej ubezpieczaj w nocy, taniej wychodzi.

https://www.moneysupermarket.com/van-insurance/

[ Ostatnio edytowany przez: Thorin 10-12-2021 19:53 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2021-12-10 20:24:11 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2021-12-10 16:22:13, dominikana36 napisał(a):
No dobrze, czy ktos moze mi wytlumaczyc jak krowie na rowie jak ubezpieczyc nowego vana bo sie pogubilam.
Wiec van kupiony za gotowke, chcemy zeby LTD bylo legal owner ale w takim razie co z registered keeper? to powinnno tez byc LTD (kt przeciez nie jest osoba fizyczna) czy wlasciciel LTD czyli moj maz?
Kategoria ubezpieczenia to commercial use- carrying own goods.
I jaka to robi roznice w ubezpieczeniach, odliczeniach i czy w ogole jakas robi?

Jedne źródła mówią limited, inne ze dyrektor moze być keeper. Ja bym ubezpieczyła na firmę. Wszystkie koszty tez przez firmę.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #8 Ocena: 0

2022-06-16 10:10:22 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

No wiec tak: wlamali sie nam w nocy do vana (strzezony parking PremierInn, taki ze szlabanem :). Nie ukradli nic orocz mokrych chusteczek, butelki wody i rekawic roboczych bo na szczescie wszystkie narzedzia byly w innym vanie. Ale kompletnie rozp..boczne drzwi. To prawie nowe Vito, po 3 godz juz wiem, ze second hand drzwi nie kupimy, a w mercedesie (pomijajac juz koszt) bedziemy na nie czekac od kilku tygodni pol roku :). I teraz- jak zrobimy claim (vandalise)to rozumiem , ze no-claim bonus idzie sie je...nawet jak mamy policyjny ref no i samochod byl na strzezonym parkingu hotelowym platnym? i czy w takim razie mozemy rzadac pokrycia kosztow od PremierInn i jak to zaczac?

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2022-06-16 11:26:28 (3 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Przeczytaj i dopasuj do sytuacji. MZ prawie to samo. Nawet pytający to Polak.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #10 Ocena: 0

2022-06-16 11:38:35 (3 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2022-06-16 11:26:28, Gwontownik napisał(a):
Przeczytaj i dopasuj do sytuacji. MZ prawie to samo. Nawet pytający to Polak.

Cytat z linkowanego tekstu.
Unfortunately, the law doesn’t offer much assistance to drivers whose vehicles are damaged in privately owned car parks.

:-8

btw. pamiętam przypadek gdy wichura strąciła element dekoracyjny elewacji na samochód.
Dom/posesja/podjazd/samochód jeden właściciel.
Ubezpieczyciel domu powiedział że to nie ich sprawa bo uszkodzony samochód a nie dom, a firma od samochodu powiedziała że to nie jest szkoda komunikacyjna.

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 16-06-2022 11:51 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,