MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aparat ortodontyczny

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

butterfly42

Post #1 Ocena: 0

2008-03-06 17:09:13 (17 lat temu)

butterfly42

Kobieta

Z nami od: 27-02-2008

Mam pytanie.Czy ktos moze wie jak wyglada zalatwienie aparatu na zeby dla dziecka?Bylam z corka u dentysty i okazalo sie ze bedzie musiala nosic aparat.Dentysta powiedzial ze wypisze skierowanie do ortodonty ale nie wie jak to bedzie dalej wygladalo.Chcialabym sie dowiedziec jak dlugo sie czeka na taki aparat i ile on kosztuje.Dodam,ze corka ma dopiero osiem lat i nie ma jeszcze wszystkich stalych zebow wiec nie wiem czy musimy czekac az bedzie miala stale zeby czy mozna to zalatwic wczesniej.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2008-03-06 18:00:28 (17 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

moze wlasnie dlatego dostanie teraz skierowanie, zeby zrobic miejsce na nowe zeby. niektore dzilaja w ten sposob, ze delikatnie powoli rozciagaja szczeke, zeby zab wyrosl tam gdzie trzeba. tez czeka mnie ta zabawa z moja corka, sadze, ze wszystkiego dowiem sie u ortodonty
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #3 Ocena: 0

2008-03-06 18:07:10 (17 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

ciekawe jak to wyglada u osob dorosłych w wieku 23 latek....jakby ktos na ten temacik cos wiedzial,to prosze by sie podzielil informacjami.....
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

goskauk

Post #4 Ocena: 0

2008-03-06 20:10:17 (17 lat temu)

goskauk

Kobieta

Z nami od: 05-02-2008

lepiej troche poczekac az wszystkie zeby wyrosna,chyba ze jest troche ciasno.to juz ortodonta zadecyduje.Dla dzieci jest za darmo na NHS ale niektorzy za to biora.Dla doroslych tez nie ma problemu ale ta przyjemnosc kosztuje w granicach £3.000 no i trzeba sie z tym meczyc z 18 miesiecy do dwoch lat.Dzisiaj robia takie aparaty ze prawie ich nie widac i rozne inne cuda.Niektorzy dentysci robia to sami i nie wysylaja do ortodonty.Znam kogos gdzie pracowalam ale on jest w Luton.:-]:-]:-]:-]:-]
pit-y,benefity itp.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

kasionek35

Post #5 Ocena: 0

2008-03-06 20:48:19 (17 lat temu)

kasionek35

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Aparaty ortodontyczne dla dzieci do lat 16 sa bezplatne.Jak dostaniesz skierowanie od stomatologa to zanies lub wyslij do ortodonty(adres dostaniesz od stomatologa).Nastepnie dostaniesz apoiment na 1 wizyte,na ktorej zrobia zdjecie szczeki dziecka,a ortodonta wyjasni Ci na czym polega problem,oraz czy dziecko dostanie aparat staly lub ruchomy.Moja corka w wieku 13 lat dostala aparat staly na 15m.Na nastepnej wiazycie zalozono jej gumki pomiedzy zebami,aby zrobic miejsce na aparat.Potem znow czekasz na kolejny apoiment i wtedy dopiero zakladaja aparat i wyjasnia jak dbac o zeby.My czekalysmy 4m.na zalozenie aparatu.Jak masz jeszcze jakies pytania to w miare mozliwosci odpowiem:)
Witaj W Mojej Bajce...

Do góry stronyOffline

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

kasionek35

Post #6 Ocena: 0

2008-03-06 20:51:07 (17 lat temu)

kasionek35

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Aparaty ortodontyczne dla dzieci do lat 16 sa bezplatne.Jak dostaniesz skierowanie od stomatologa to zanies lub wyslij do ortodonty(adres dostaniesz od stomatologa).Nastepnie dostaniesz apoiment na 1 wizyte,na ktorej zrobia zdjecie szczeki dziecka,a ortodonta wyjasni Ci na czym polega problem,oraz czy dziecko dostanie aparat staly lub ruchomy.Moja corka w wieku 13 lat dostala aparat staly na 15m.Na nastepnej wiazycie zalozono jej gumki pomiedzy zebami,aby zrobic miejsce na aparat.Potem znow czekasz na kolejny apoiment i wtedy dopiero zakladaja aparat i wyjasnia jak dbac o zeby.My czekalysmy 4m.na zalozenie aparatu.Jak masz jeszcze jakies pytania to w miare mozliwosci odpowiem:)
Witaj W Mojej Bajce...

Do góry stronyOffline

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2008-03-06 22:16:59 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Justyna348

Post #8 Ocena: 0

2008-05-29 22:05:08 (17 lat temu)

Justyna348

Kobieta

Z nami od: 27-05-2008

Cześć! Niedawno zarejestrowałam się na tej stronce, choć w Anglii (Londyn) jestem od prawie 4-ch lat. Chętnie odpowiem na znane mi zagadnienia, ale tym razem proszę o jakiekolwiek informacje na temat ortodontów w Londynie. Zarówno polskich jak i tutejszych!
2 lata temu założono mi aparat rozszerzający szczękę tzw. hajraks( nie wiem jak się pisze). Następnie po pół roku aparat na górną szczękę. Po pewnym czasie na dolną. Mam na sobie w tej chwili te 3 aparaty. Nie zgodziłam się na usuniecie 4-6 zębów, a wiec mieli mi założyć niedługo wyciągi pionowe. Zęby robiłam w Warszawie w jednej z najlepszych klinik - gorąco polecam, mimo, ze pochodzę z zachodniej części Polski, dokładnie z lubuskiego. Od roku wstrzymałam loty, ponieważ byłam w ciąży. Teraz mam ślicznego Maluszka i nie będę raczej w stanie tego kontynuować regularnie przez długi jeszcze czas. Poza tym po spadku ceny funtów, średnio to się opłaca. Wiem, ze to być może głupota kontynuować leczenie u kogoś innego, jednak naprawdę chciałabym dokończyć to na miejscu. Poza tym nie chce czekać, bo został mi minimum rok, a po tym jak wypadła mi gumka i się linka poluzowała w dolnym aparacie, to lekko się odkształciło. Nie chciałabym chodzić w tym 5-ciu lat!!!
Dlatego proszę o wszelkie informacje na temat dobrych ortodontów w Londynie. Ktoś kto robił tam "uśmiech" lub słyszał o tym. Będę wdzięczna za wszelkie namiary! A jeśli ktoś zna negatywne opinie o którejś z klinik, to również proszę o ostrzeżenia! Bardzo mi zależy na dobrym specjaliście, bo NIE chciałabym, żeby mi to schrzanili na koniec! Czekam na pomoc w tej sprawie, sorki, ze tak długo! Chętnie udzielę informacji na znane mi tematy! BUŻKA, PA!!! :-D

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2008-05-30 10:40:13 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

misiureczka

Post #10 Ocena: 0

2008-06-20 17:50:30 (17 lat temu)

misiureczka

Kobieta

Z nami od: 10-03-2008

Czekam z dziecmi na wizyte do dentysty - umawialam w marcu i juz w przyszlym tygodni idziemy. Zobaczymy ile teraz bedziemy czekac na wizyte u ortodonty:-o

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,