Str 3.2 z 14 |
|
---|---|
daisyk | Post #1 Ocena: 0 2008-05-23 14:02:05 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: northampton |
paragony za doladowania z klucza nie bede potrzene, poniewaz kazdy klucz ma swoj nr. Moim dostawca jest powergen e-on, bez problemu wchodzi na ich strone na rachunki i autamatycznie przysylaja poczta wydruk tak jak np. z banku
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2008-05-23 15:34:07 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
heh, to nic,w jednym z apartamentów kolegi, kaloryfer elektryczny działa mimo że wyłączysz główny wyłącznik zasilania
![]() A nie jedyny to przykłąd "fachowości" niedawo u sąsiadki demontowałem lampe, ktoś podpioł mase do uziemienia, niedawno robiłem u klienta, w pewnym momencie dotknołem metalowej konciowki w maszynie, prąd mnie wymasował, pewnie też jest ten sam system... napięcie na uziemieniu, wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało że ktoś funduje prąd na dwa flaty Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Nenna1 | Post #3 Ocena: 0 2008-05-23 16:58:03 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Ronincheltenham...dzieki za rade i przykro mi , ze wprowadzilam Cie w stan przedzawalowy..
![]() ![]() ![]() A tak serio to wcale mi nie jest do smiechu...a juz na pewno nie bedzie do smiechu "slubnemu "...jak wroci dzis z pracy..:-Y:-Y:-Y Jak pisalam wczesniej ,nigdy nie zajmowalam sie tymi sprawami /mam inne na glowie wystarczajaco absorbujace/ Ja ewentualnie biore kase i ide "nabic" prad czy tez gaz..ale ostatnio wpadla mi w rece otwarta koperta z rachunkiem w srodku...wlasnie za prad...na nazwisko meza...Mamy w domu niepisana zasade..._/"stety" lub "niestety"/...korespondencja meza jest jego sprawa,moja - moja..i nie otwieramy nie swoich listow../ Tym razem jednak wlasnie "toto" - wpadlo mi w rece i po przegladnieciu jego papierow okazalo sie ze to juz 3 rachunek... Dzis przegladnelam wszystkie umowy i okazalo sie , ze w sierpniu maz podpisal z EDF umowe i na prad i na gaz /zmieniajac w ten sposob 2 roznych dostawcow,ktorych mielismy wczesniej/ Wynika z tego, iz gaz tez mamy od nich z ta roznica , ze...na karte i nie przychodza dodatkowe rachunki a z pradem jest tak jak pisalam...Poplatanie z pomieszaniem... ![]() W kazdym razie ..jak przeczytacie na stronie glownej artykul :"Zona zabila lub ciezko poturbowala meza.."..to sie nie zdziwcie , bo to o mnie..:-Y:-Y ![]() Dziekuje za rady rowniez wszystkim wypowiadajacym sie w tym temacie.. ![]() Pozdrawiam Nenna1 ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
Ronincheltenham | Post #4 Ocena: 0 2008-05-25 08:24:28 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-08-2006 Skąd: Gloucester |
Reasumując grzej telefon do dostawcy energii i kaz im odłączyć licznik na kartę i tak w ogole to chyba agencja co wynajela wam mieszkanie powinna sie tym zajac. JA tez mam mieszkanie z agencji i z ta agencja jest różnie opierdalaja sie co tu mówić długo. Ostatnio wzieli od nas rachunek za prad w którym nasz nowy dostawca dodał 15 f za poprzedniego najemce notabene polaka który nie zapłacił rachunku zreszta nie tylko tego ednego jak se potem okazało. Agencja mało robi w tym temacie i raz skontaktowalismy sie z landlordem i ze w kulki leca to nam agencja odpisala ze nieżycza sobie zebysmy ich pomijali w kontaktach z własicielką mieszkania. Ale przynajmniej ta im popedzila kota.. A jak na starcie nie mielismy swiatla w kuchni to az 6 tygodni zajelo im skontaktowanie sie z ladlordem zeby wyrazil zgode na naprawę.
Sorki może nie na temat wszystko ale zycie pokazuje jakie jest. |
mirek1984 | Post #5 Ocena: 0 2009-03-28 22:09:01 (16 lat temu) |
Z nami od: 05-11-2008 Skąd: Preston |
Cytat: 2008-05-23 09:45:29, vitek napisał(a): Cytat: 2008-05-22 16:26:14, butterfly42 napisał(a): Ja też mam problem związany z tym tematem.Wszystko w domu mamy na prąd,prąd mamy dostarczany z Southern Electric,mamy dwa liczniki(dla taryfy nocnej i dziennej)Rocznie płacimy za prąd około 1600 funtów,wiec łatwo obliczyć,że wychodzi ponad 130 miesięcznie.Wydaje mi sie,że to bardzo dużo,biorąc pod uwagę,że staramy się oszczędzać.Dziwne jest również to,że licznik nocny działa od 5.00 do 15.00 i działa na nim jedynie grzejnik elektryczny i jedno gniazdko znajdujące się w pomieszczeniu,w którym jest bojler na wodę.Zgłaszałam to w agencji ale powiedzieli,że tak jest lepiej bo przynajmniej grzejnik grzeje w dzień.Wydaje mi się,że nocna taryfa powinna działać na wszystkie gniazdka oraz na światło,bojler itd.Nie wiem,gdzie mam to zgłosić.Mam też pytanie czy jeśli chcielibyśmy zmienić operatora oraz licznik na taki na kluczyk,to czy jest to płatne i czy musimy to zgłaszać w agencji?Bardzo proszę o pomoc,bo tak wysokie rachunki nas wykończą ![]() ![]() ![]() Skoro bojler nie chodzi na taryfę nocną, to on jest prawdopodobnie odpowiedzialny za wysokie rachunki. Trzeba by go przepiąć, ale legalnie tylko elektyk może to zrobić, a jeżeli chcecie sami to jak to mówią Anglicy, bądźcie pewni że wiecie co robicie. Zmiana licznika na przedpłatowy nie da żadnej oszczędności, wręcz przeciwnie. Podpięcie całego domu pod taryfę nocną także niewiele pomoże, bo między 5 a 15 raczej nie używasz światła a i innych urządzeń też chyba niewiele. Jeżeli to możliwe można spróbować podpiąć przedłużaczem pralkę do tego gniazdka z nocną taryfą. Polecam także obniżyć temperaturę wody - w większości angielskich domów woda jest podgrzewana niemal do wrzątku, co nie dość że zużywa masę energii to jeszcze poparzyć się można. [ Ostatnio edytowany przez: <i>vitek</i> 23-05-2008 09:55 ] witam! takze mam problem z takim ogrzewaniem. za niecale 3 m-ce przyszlo mi 350 funtów. Na jakich dostawców można zmienić prąd zeby taryfa była jednakowa a nie jakaś "nocna" bo taką własnie mam. a prądu dostarcz mi e.on |
|
|
goldenka1983 | Post #6 Ocena: 0 2009-03-28 22:25:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 25-02-2009 Skąd: Anglia |
witam serdecznie. ja mam problem z gazem ale troche innej natury. zaczne od początku - wprowadziłam się do domku miesiąc temu gdzie gaz jest na rachunki. jednakże rachunek przyszedł na poprzednich mieszkańców 400 funtów a mnie chcą odłączyć gaz że nie zapłaciłam ale dlaczego mam płacić za kogoś?? mam umowe najmu z datą że wprowadziłam się 3 dni po odczycie ale oni nie biorą tego pod uwage. co mam zrobić?? proszę o poradę
|
madagaskar3 | Post #7 Ocena: 0 2009-03-28 22:35:51 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2009 Skąd: berkshire |
Jak przyjda to pokaz im umowe,kiedy sie wprowadziles i tyle...
Sami beda szukac poprzedniego lokatora,chyba rachunek nie jest na Twoje nazwisko to sie nie martw. [url=][img][/img][/url]
|
Post #8 Ocena: 0 2009-03-28 22:35:55 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2009-03-29 11:54:29 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
agnes348 | Post #10 Ocena: 0 2010-02-11 20:28:01 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-02-2010 Skąd: Sale |
Witam
Tak sobie czytam wypowiedzi na forum i musze was prosic o pomoc. Jestem w Angli od 3 lutego i wielu rzeczy jeszcze nie ogarniam. Dostalam rachunek z British Gas za okres od 30 stycznia do 5 lutego na laczna kwote 20 funtow. Kilka osob napisalo ze british Gas jest drogim dostawca. Mam pytanie czy musze placic ten rachunek czy moge zmienic dostawce na tanszego i oni mi wysla rachunek? Nie wiem moze najpierw musze zaplacic British Gas a potem moge zmienic dostawce. Tak szczerze mowiac to ja nawet nie wybrałam ich jako swojego dostawce. Kurka wszystko to jakies zagmatwane tutaj. Nie dosc ze i tak w domu zimnica. Chyba by trzeba ognisko rozpalic zeby cieplo mniec ![]() |