MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenia na zycie w Anglii

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 35.2 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34.2 | 35.2 | 36.2 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

Str 35.2 z 75

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Andy10

Post #1 Ocena: 0

2010-06-23 08:05:05 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2009

Witam , moj poprzedni post to zart , chcialem Was sprowokowac do wypowiedzi bo dyskusja na forum nieomal zanikla , czekalem na wasza reakcje a tu nic i nie wiem czy zalapaliscie dowcip dlatego pisze te slowa, odwrocilem tu role agenta (sorry Konsultanta) i klienta , w ciagu doby post ten przeczytalo 140 osob i zero reakcji , teraz nie wiem co o tym myslec , gdzie wasze poczucie humoru , nie badzzcie tacy sztywni , usmiechnijcie sie ,pozdrawiam z Birmingham Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer Skype

Andy10

Post #2 Ocena: 0

2010-06-24 14:36:00 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witam po dluzszej przerwie dostalem list od kolejnej kobiety zainteresowanej ubezpieczeniem cytuje fragmenty... interesuje mnie ubezpieczenie od , złamania , zwichniecia , w drodze do pracy i z powrotem ,na dzieci również , oczywiście na wszystkich na pobyt w szpitalu , od wypadku smierci spowodowanej przez kogoś, natychmiastowej, naturalnej ......

Przytocze Wam moja skrotowa odpowiedz – ...lekarstwem na Twoje potrzeby jest ubezpieczenie wypadkowe (Accident Protection) , zakres ochrony w tym ubezpieczeniu nieomal pokrywa sie z Twoimi potrzebami ktore wymieniasz w liscie , z dwoma wyjatkami ( nie dotyczy zwichniec oraz smieci naturalnej) .O tym ubezpieczeniu pisalem juz wielokrotnie na tym forum ale najwazniejsze jego cechy ale dla Twojej wygody przytocze ponownie .
Ubezpieczenie wypadkowe-Accident Protection
•Alico wyplaca jednorazowe swiadczenie w razie wypadku
•Ubezpieczenie nie zalezy od dochodow, wieku, zdrowia,jest dla wszystkich doroslych , palacych i niepalacych
•Chroni przed konsekwencjami utraty zdrowia i zycia w wypadku ,niewazne gdzie i kiedy on nastapi(oczywiscie w czasie objetym ochrona)
•Ubezpieczenie to wyplaca swiadczenie dzienne za pobyt w szpitalu
•Ubezpieczenie obejmuje ochrona powazne urazy, zlamania, smierc w wypadku
•Ochrona rozpoczyna sie z chwila podpisania wniosku ubezpieczeniowego,czas oczekiwania na polise ok 2tyg.
•Pierwsza platnosc czekiem nastepne wylacznie przez DD
•Wiek klienta zawierajacego umowe od 18 do 59 lat, koniec umowy w dniu 65 urodzin
•Dorosly ubezpieczony moze za dodatkowa skladke w zakresie od 1F do 5F miesiecznie ubezpieczyc swoje dzieci
•Wiek dzieci w opcji dodatkowej (Child benefit) to od 6 miesiecy do 17 lat (maksymalnie do 22 lat jesli dziecko nadal sie uczy w pelnym wymiarze godzin),
•Dzieci nie musza mieszkac z ubezpieczonym ale musza byc rezydentami UK,
•Odszkodowanie wyplacone z tej opcji (Child benefit) to 10% do 20% sumy odszkodowania osoby doroslej ,
•Dzieciom objetym ochrona nalezy sie odszkodowanie za zdiagnozowanie raka
•Odszkodowanie za pobyt w szpitalu bedzie wyplacone wylacznie jesli ubezpieczony przebywal w szpitalu w UK czas pobytu minimum 24 godziny (1 doba)
•Klient nie musi posiadac obywatelstwa brytyjskiego ale musi byc stalym mieszkancem UK
•Klient musi zrozumiec w mowie i pismie jezyk angielski ,dokumentacja jest sporzadzona tylko w tym jezyku
-------------------------------------
•Ochrona wypadkowa ma na celu zapewnienie ryczaltu pienieznego jezeli w czasie trwania polisy :
•Wystepuje jeden z przypadkowych urazow wymienionych w warunkach ogolnych co najmniej 28 dni od dnia wypadku
•Wystepuje calkowita niezdolnosc stalych czynnosci w wyniku wypadku w ciagu 24 miesiecy od dnia wypadku
•Wystepuje zlamanie kosci w wyniku wypadku i ubezpieczony przezyje conajmniej 28 dni od dnia wypadku
•Smierc nastapi w wyniku wypadku (smierc wypadkowa) lub w ciagu 12 miesiecy od wypadku w wyniku nastepstw wypadku ---------------------------
•Ubezpieczenie wypadkowe konczy sie :
•W dniu 65 urodzin ubezpieczonego
•Kiedy ubezpieczony przestaje byc stalym rezydentem UK
•Platnosci swiadczenia z tytulu stalego inwalidztwa
•W wyniku smierci ubezpieczone Alico nie wydaje wspolnych polis dla malzonkow/partnerow , polisy sa indywidualne dla kazdego doroslego ubezpieczonego, ochrona dzieci jest przy jednym z rodzicow.
--------------------------------------
•ACCIDENTAL PERMANENT INJURES-powazne wypadkowe zranienia
•Paraliz konczyn calkowity i nieodwracalny
•Slepota trwala i nieodwracalna w jednym i obojgu oczow
•Utrata obu dloni , stop , jezyka
•Gluchota stala i nieodwracalna na jedno i dwoje uszu
•Utrata wladzy w stawie kolanowym,lokciowym,biodrowym,ramiennym,kostce
•Utrata jednej reki lub stopy
•Trwala utrata kciuka ,utrata palca obraczkowego lub innego palca
•Utrata jednego z glownych organow wewnetrznych: zoladek, nerka, pluco, sledziona, trzustka, sledziona, pecherz moczowy
•Utrata mowy trwala i nieodwracalna
•Poparzenia III stopnia pokrywajace 20% powierzchni ciala
------------------------------------- Mozliwe dodatkowe opcje :
•1-zasilek pogrzebowy (Funeral Benefit)
•2-ubezpieczenie wylacznie dla personelu medycznego (Health Care Benefit)
•3-ubezpieczenie dzieci (Child Benefit)
FUNERAL BENEFIT- zasilek pogrzebowy
. W czasie 2 pierwszych lat zycia polisy –zwrot sumy wszystkich wplaconych skladek
•Po 2 latach swiadczenie wynikajace z ilosci wykupionych unitow od 500F do 2500F
•1unit-500F , 2unity-1000F, 3 unity-1500F, 4unity-2000, 5 unitow-2500F
---------------------------------HEALTH CARE BENEFIT- ochrona zdrowia personelu medycznego(lekarze w zwiazku z wykonywanym zawodem
•Ochrona przed chorobami nabytymi w czasie pracy :
•HIV, MRSA-gronkowiec,
•Hepatis B- zoltaczka typu B
•Hepatis C- zoltaczka typu C ,
•Tuberculosis-gruzlica
•Clostridium difficale infection -infekcje skorne
•CHILD BENEFIT-wypadkowa ochrona dzieci,
•powazne zranienia
•paraliz konczyn calkowity i nieodwracalny
•slepota trwala i nieodwracalna w jednym i obojgu oczow
•Utrata obu dloni , stop , jezyka
•Gluchota stala i nieodwracalna na jedno i dwoje uszu
•utrata wladzy w stawie kolanowym,lokciowym,biodrowym,ramiennym,kostce
•Utrata jednej reki lub stopy
•Trwala utrata kciuka ,utrata palca
•utrata jednego z glownych organow wewnetrznych: zoladek,nerka,pluco,sledziona,trzustka,sledziona,pecherz moczowy
•Utrata mowy trwala i nieodwracalna
.poparzenia III stopnia pokrywajace 20% powierzchni ciala
•Calkowita trwala niepelnosprawnosc
•Zlamanie glownych kosci-nogi, ramienia, biodra, miednicy, czaszki, obojczyka, szyi
•Zlamanie mniejszych kosci z wylaczeniem nosa
•Smierc w wypadku
•Pobyt w szpitalu min 24godziny w wyniku wypadku lub choroby(po 12 miesiacach od zawarcia umowy)
•Diagnoza raka
O szczegolach tego ubezpieczenia porozmawiamy jak sie zdecydujesz na spotkanie , mozliwe terminy wieczorne w zwyklych dniach roboczych lub preferowane w weekendy (sobota,niedziela)

PS czasem w PW pytacie mnie o mozliwosc porozmawiania przez skypa , oczywiscie jest taka mozliwosc w godzinach popoludniowo-wieczornych (6-9pm) , podaje moj adres: andrzej.n-birmingham
Pozdrawiam i czekam na kolejne listy i zainteresowane spotkaniem ze mna osoby , Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

doriska1234

Post #3 Ocena: 0

2010-07-01 20:11:52 (15 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Z nami od: 01-07-2010

hej andy,
wlasnie wykupilam polise w aviva, ktora gwarantuje wyplate pieniedzy w razie wypadku - family personal accident policy.za ubezpieczenie siebie i partnera w silver cover (do 50.000) bede placila miesiecznie £12.99. mam nadzieje, ze to dobry wybor, aviva wydaje mie sie stabilna firma. czy moglbys jednak wyjasnic mi, w jaki sposob firmy ubezpieczeniowe okreslaja stopien utraty zdrowia. w mojej polisie mam napisane - we will only pay the benefit if an accidental injury causes death, permanent disability or hospitalisation. Powiedzmy wiec, ze lamie reke - w jaki sposob oni okresla ile procent sparawnosci tej reki zostalo utracone w stopniu permanent, bo wiadomo, ze reka sie zrosnie i bede nia ruszac.Czy myslisz, ze polisa, ktora wybralam jest korzystna?
Drugie moje pytanie dotyczy ubezpieczenia na zycie - szukam wlasciwego, ale chce sie ubezpieczyc na tak dlugi okres jaki proponuje towarzystwo ubezpieczeniowe - do powiedzmy 70 lat albo dluzej. wszystkie symulacje, ktore robie, wskazuja na duze koszty takiego ubezpieczenia - powiedzmy, ze chce miec ubezpieczenie na 100.000 - nie mam kredytu hipotecznego, ale byc moze w przyszlosci bede go miala. spodziewam sie dziecka i nie chcialabym, zeby w razie jakiegos nieszczescia dziecko zostalo z niczym. czy mozesz poradzic, ktore firmy proponuja najlepsze ubezpieczenia na zycie? szczerze mowiac jest tego tyle na rynku, ze troche sie w tym pogubilam a pewnie najwazniejsze jest to, co jest napisane drobnym druczkiem. z gory wielkie dzieki za pomoc!

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #4 Ocena: 0

2010-07-02 11:00:36 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witaj doriska1234
Jestes kolejnym dobrym przykladem potwierdzajaca moja wczesniejsza teze, ze kobiety bardziej od mezczyzn interesuja sie ubezpieczeniami zyciowymi . Dobrze wybralas firme , Aviva to duza i stabilna firma , niestety nie znam jej produktow poniewaz nie jestem brokerem sprzedajacym ubezpieczenia wielu roznych firm a tylko agentem wspolpracujacym z jedna firma (Alico) i o jej produktach moge mowic bo je znam ( zaliczylem serie szkolen i egzaminow ze znajomosci produktow firmy Alico) , a wiec trudno oceniac cos czego sie nie zna . Z fragmentu ktory przytoczylas cytuje ... - we will only pay the benefit if an accidental injury causes death, permanent disability or hospitalisation , wynika , ze swiadczenie bedzie wyplacone wylacznie w przypadku smierci wypadkowej ,trwalego inwalidztwa lub pobytu w szpitalu. Poczytaj warunki ogolne (terms of condition) ktore sa zalacznikiem do polisy ubezpieczeniowej i scisle okreslaja obowiazki ubezpieczyciela wobec ubezpieczonego , opisuja konkretnie za co nalezy sie swiadczenie i w jakiej kwocie –czy spotkalas sie z agentem kupujac ta polise czy kupilas ja on-line? , jesli spotkalas sie z agentem tej firmy popros go o odpowiedzi na Twoje pytania lub zadzwon na customer service do Avivy i zapytaj o szczegoly. Odpowiadajac na Twoje kolejne pytanie cytuje .... Czy myslisz, ze polisa, ktora wybralam jest korzystna? , trudno powiedziec , skladka jest stosunkowo niska £12,99 za odpowiedzialnosc do 50k dla dwoch osob , nie wiem ile masz lat Ty i Twoj partner , nie wypowiadam sie bo podkreslam nie znam tego ubezpieczenia i korzysci ktore oferuje klientowi.
Twoje kolejne pytanie cytuje ....moje pytanie dotyczy ubezpieczenia na zycie - szukam wlasciwego, ale chce sie ubezpieczyc na tak dlugi okres jaki proponuje towarzystwo ubezpieczeniowe - do powiedzmy 70 lat albo dluzej. wszystkie symulacje, ktore robie, wskazuja na duze koszty takiego ubezpieczenia - powiedzmy, ze chce miec ubezpieczenie na 100.000 ..... Tutaj sie z Toba zgodze, ze jest taka wielka roznorodnosc ubezpieczen na zycie i trudno samemu sie na cos zdecydowac , jest taka stara bajka o osiolku ktoremu w zloby dano w jeden owies w drugi siano , osiolek nie mogl sie zdecydowac co wybrac i padl z glodu . Radze poznac oferty kilku firm i wybrac cos co Tobie najbardziej odpowiada , ubezpieczenia dlugoterminowe np. do 70 urodzin niestety sporo kosztuja , ja na przyklad place miesiecznie razem z zona za ubezpieczenie zycia(life cover +critical illness) ok 150 funtow + 50funtow za ubezpieczenia wypadkowe –razem 200 funtow , nie wiem ile masz lat a wiec trudno okreslic ile by Cie kosztowalo takie ubezpieczenie w mojej firmie , we wczesniejszych postach prezentowalem sporo roznych kalkulacji ,zajrzyj tam moze znajdziesz cos zblizonego a jesli chcesz moge zrobic Ci kilka symulacji ale potrzebuje takie dane jak dokladna date urodzenia (d/m/r) , oraz wazne czy palisz papierosy , i na jaki konkretnie okres chcialabys byc chroniona do wieku emerytalnego (65) czy do dnia urodzin (70) , jak przyslesz mi te dane jeszcze dzisiaj wieczorem zrobie Ci kilka symulacji . Pozdrawiam Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

doriska1234

Post #5 Ocena: 0

2010-07-02 12:47:42 (15 lat temu)

doriska1234

Kobieta

andy10,
moja data urodzenia 02.08.1979, nie pale papierosow, bo jestem w ciazy, ale nie wykluczone, ze wroce, ubezpieczenie chcialabym miec do dnia 70 urodzin (wszystkie firmy proponuja do tego wieku? to jakas umowna data?).Powiedzmy ubezpieczenie do sumy 100.000. Moj chlopak ma ubezpieczenie na zycie w pracy, ale szczerze sie przyznam nie sprawdzilam jego polisy, wiec nie wiem na jakich warunkach, musze dopytac. Jego data urodzenia 14.07.1977, pali niewiele, ale pali. wielkie dzieki za symulacje.
andy,szczerze powiem, ze nie slyszalam o firmie Alico, ale pewnie dlatego, ze mam niewielka wiedze dotyczaca rynku ubezpieczen w uk. pewnie gdyby nie byla to stabilna firma, nie pracowal bys tam:):):)rozumiem, ze symulacja, ktora przedstawisz bedze oferta wlasnie tego towarzystwa.
mam jeszcze pytanie dotyczace ubezpieczenia wypadkowago - swoje kupilam on-line i szczerze mowiac nie wiem teraz czy to byl dobry wybor. czy istnieja ubezpieczenia, z ktorych mozna skorzystac w razie wypadku, w ktorym nie bedzie trwalego kalectwa - np powiedzmy ze spadam ze schodow i mam skrecona kostke? jest to przeciez uszczerbek na zdrowiu, ale wiadomo, ze mi przejdzie. ubezpieczenie, ktore wykupilam jak rozumiem dziala jesli kalectwo bedzie trwale - np w wyniku zlamania palca, nie bede w stanie ruszac nim jak poprzednio. dobrze rozumiem?
teraz dopiero widze, ze trzeba bylo rozmawiac z agentem a nie podejmowac decyzje zakupu polisy samemu. bardzo ci dziekuje z gory za pomoc.

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #6 Ocena: 0

2010-07-03 07:39:44 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

witaj ponownie doriska1234
Na poczatek kilka zdan o firmie z ktora wspolpracuje.Firma z ktora wspolpracuje to American Life Insurance Company (Alico Life), zarejestrowana w Anglii pod numerem BR000230. Upoważniona i regulowana przez Financial Services Authority (FSA Numer referencyjny 139417). Alico została założona w 1921 roku i jest dziś jedna z największych, najbardziej zróżnicowanych i skutecznych międzynarodowych firm ubezpieczeń na życie w świecie.Dzięki bogatemu doświadczeniu, Alico oferuje klientom pierwszej klasy rozwiązania w zakresie ochrony ubezpieczeniowej . Alico posiada ponad 11.000 pracowników w 54 krajach i na rynkach światowych i zaspokaja potrzeby 19 milionów klientów na całym świecie. Firma Alico dziala w Wielkiej Brytanii od 1928 roku , ma ponad 400.000 klientow . Centrala Alico Life znajduje się w Invicta House przy Trafalgar Place w Brighton BN1 4FR.

A teraz wracajac do Twojego postu (myslalem , ze napiszesz do mnie w PW-prywatna wiadomosc ale skoro piszesz na forum ogolnym to tutaj tez odpowiadam .Zrobilem Ci obiecane symulacje kosztow ubezpieczenia ale zanim je przedstawie kilka slow wyjasnienia . Firma Alico ma do zaoferowania trzy rozne produkty ubezpieczenia zycia ,nazywaja sie one life only-(ochrona zycia tylko) , life & early critical illness(polisa laczy w sobie ochrone dwoch ryzyk ochrony zycia i chorob krytycznych –co pierwsze wystapi) i critical illness only(czyli ochrona tylko od chorob krytycznych) w dwoch wariantach –ze stala suma ubezpieczenia przez caly okres ochrony(level term) lub ze zmniejszajaca sie suma ubezpieczenia (decreasing term) ten drugi wariant ma zastosowanie przy ubezpieczeniu zycia osob ktore zaciagnely kredyt hipoteczny na kupno domu. Maksymalny czas trwania ubezpieczenia to 35 lat a wiec w Twoim przypadku w ubezpieczeniu zycia bylabys chroniona do 65 roku a nie tak jak chcialas do 70 roku (masz w tej chwili 30 lat + 35lat ochrony= 65 , gdybys miala 35lat +35 lat ochrony Twoja ochrona zakonczylaby sie w dniu 70 urodzin ), w ubezpieczeniu od chorob krytycznych maksymalny czas ochrony konczy sie w dniu 65 urodzin. Zrobilem Ci symulacje na sume 100.000 funtow w wesji dla palacych i niepalacych aby pokazac, ze nalog palenia jest nie tylko niezdrowy ale tez kosztowny z punktu widzenia firmy ubezpieczeniowej –wyzsze ryzyko –wyzsza skladka.

Symulacja 1- Kobieta 30lat –ochrona zycia tylko(life cover only) ze stala suma ubezpieczenia (level term) na sume ubezpieczenia 100.000 funtow ,okres ubezpieczenia 35lat –skladka miesieczna dla palacej 27funtow dla niepalacej 14 funtow miesiecznie.

Symulacja 2-Kobieta 30 lat –ochrona dwoch ryzyk(zycia i chorob krytycznych-(life &early critical illness) stala suma ubezpieczenia (level term) na sume ubezpieczenia 100.000 funtow ,okres ubezpieczenia 34lat –skladka miesieczna dla palacej 73funtow dla niepalacej 48 funtow miesiecznie.

Symulacja 3- Kobieta 30 lat –ochrona chorob krytycznych tylko -( critical illness only) stala suma ubezpieczenia (level term) na sume ubezpieczenia 100.000 funtow ,okres ubezpieczenia 34lat –skladka miesieczna dla palacej 74funtow dla niepalacej 55 funtow miesiecznie.

Dla porownania kosztow (sa one nizsze niz w wersji ze stala suma ubezpieczenia przez caly okres ochrony ) przedstawie teraz skladki w wariancie (decreasing term)ze zmniejszajaca sie suma ochrony wraz ze zmniejszajaca sie suma zadluzenia w banku –ochrona konczy sie w dniu zakonczenia splaty kredytu hipotecznego(a wiec czas ochrony to okres splaty kredytu moze byc 20-25-30-35 lat).

Symulacja 1-kobieta 30lat (life only)czas ochrony 35lat, suma ochrony 100k czas ochrony 35 lat –skladka miesieczna 18 funtow dla palacych i 10 funtow dla niepalacych

Symulacja 2-kobieta 30 lat (life &early critical illness),okres ochrony 34lata,suma ochrony 100k- czas ochrony 34 lat , skladka miesieczna dla palacych 55funtow a dla niepalacych 37 funtow miesiecznie

Symulacja 3-kobieta 30 lat(ochrona tylko od chorob krytycznych (critical illness only),okres ochrony 34lata ,suma ubezpieczenia 100k –skladka miesieczna dla palacych 58funtow a dla niepalacych 43 funty

Twoj partner placil by zdecydowanie wiecej poniewaz pali papierosy .

Na druga czesc pytania dotyczaca ubezpieczenia wypadkowego odpowiem osobno wieczorem bo teraz musz juz wyjsc , pozdrawiam z Birmingham Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

doriska1234

Post #7 Ocena: 0

2010-07-03 10:24:23 (15 lat temu)

doriska1234

Kobieta

nie mam pojecia jak pisac na priv, bo jestem tu nowa, dziekuje ci bardzo za symulacje, zastanawiam sie nad tym powaznie. czekam na twoja odp na dalsza czesc pyt. pozdrowionka

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #8 Ocena: 0

2010-07-03 22:49:06 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

witaj doriska1234
na wstepie dla Twojej wiadomosci aby napisac cos tylko do mnie , kliknij ponizej tekstu na forum na PW (prywatna wiadomosc)obok czerwonego znaczka i wtedy napisz wiadomosc, podajac np. telefon kontaktowy , adres czy szczegoly dotyczace Twojego zdrowia wylacznie dla mnie a nie na forum ogolnym ktore czytaja wszyscy , takich prywatnych wiadomosci przysyla do mnie czasem kilka osob dziennie i w miare wolnego czasu odpowiadam na nie, wtedy zwrotnie odpowiadam w PW do adresata ,czasem cytuje fragmenty na forum aby inni zainteresowani tematem rowniez skorzystali a teraz odpowiadam na Twoje kolejne pytanie ,cytuje ..... czy istnieja ubezpieczenia, z ktorych mozna skorzystac w razie wypadku, w ktorym nie bedzie trwalego kalectwa... np powiedzmy ze spadam ze schodow i mam skrecona kostke? jest to przeciez uszczerbek na zdrowiu, ale wiadomo, ze mi przejdzie........
Niestety nie znam ubezpieczen ktore wyplacalyby odszkodowanie za skrecona kostke ale za zlamanie kosci juz tak a takie zlamanie jest czasowym uszczerbkiem na zdrowiu , kosc sie zrosnie jesli nie ma komplikacji , po zdjeciu gipsu i rehabilitacji wszystko wraca do normy , zlamania dzieli sie na drobne (minor broken bones)- np zlamany palec czy przedramie i skomplikowane zlamania glownych kosci (major broken bones) np. w wyniku wypadku samochodowego zlamanie kosci podudzia z przemieszczeniem kosci-przerwaniem tkanki kostnej, roznica jest duza w sumie odszkodowania –podam przyklad w ubezpieczeniu wypadkowym ktore opisywalem na tym forum wielokrotnie nawet ostatnio podaje przyklad za np.15 funtow skladki miesiecznej przy zlamaniu/peknieciu drobnych kosci odszkodowanie to 600 funtow a przy zlamaniu glownych kosci (leg,ankle, arm, back.neck, hip, pelvis, skull, collar-czyli nogi , kostki, ramienia, biodra, miednicy, czaszki, obojczyka, szyi ) za te same 15 funtow skladki suma oszkodowania wzrasta do 3000 funtow , za te same 15 funtow skladki przy trwalej utracie zdrowia wskutek wypadku –TPD-totalnej niepelnosprawnosci sumy sa juz powazne 150.000 funtow. Konczac ten temat , radze skorzystac z uslug profesjonalnego agenta , wczesniej zadajac mu wiele pytan niz kupowac cos taniego bez rozeznania co sie wlasciwie kupilo, pozdrawiam Andy

the future starts today

Do góry stronyOffline

arthurking

Post #9 Ocena: 0

2010-07-03 23:19:46 (15 lat temu)

arthurking

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2008

Mam pytanko. Czy firma alico, którą tak polecasz, ma coś wspólnego z firmą amplico ?

Do góry stronyOffline

Andy10

Post #10 Ocena: 0

2010-07-04 14:22:30 (15 lat temu)

Andy10

Mężczyzna

Witaj arthurking odpowiadam na Twoje pytanie cytuje ...... czy firma alico, którą tak polecasz, ma coś wspólnego z firmą amplico ?... tak ma wspolna matke swiatowego amerykanskiego giganta AIG przezywajacego klopoty finansowe . Firmy Alico czy w Polsce Amplico to kapitalowe corki AIG , z tym, ze Alico usamodzielnilo sie kapitalowo od AIG i nie jest spolka zalezna AIG , w tej chwili trwaja negocjacje nad planowanym polaczeniem z innym duzym graczem swiatowym firma Metlife majaca ok 70 milionow klientow na calym swiecie + 20 milionow klientow Alico stworzy pod koniec roku 2010 nowego swiatowego lidera w branzy ubezpieczeniowej . Pisalem o historii , poczatkach Alico jakies 6 miesiecy temu tu na forum ale przytocze fragmenty jeszcze raz uzupelniajac o dane Metlife-u.

Historia zaczela sie w roku 1921 w Szanghaju, bylo to wowczas centrum Chin i Azji Wschodniej. Cornellius Vander Starr ktory byl mlodym amerykanskim przedsiebiorca otworzyl mala agencje ubezpieczeniowa i nazwal ja American Asiatic Underwriters (AAU) czyli Amerykansko-Azjatyckie Towarzystwo Ubezpieczen . Poczatkowo AAU dzialalo jako przedstawiciel kliku towarzystw ubezpieczeniowych oferujac ubezpieczenia morskie i od ognia.Wkrotce Starr dostrzegl nowe mozliwosci rozwoju czego nastepstwem bylo zalozenie Asia Life Insurance Company(Azjatyckie Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie) ktorego celem bylo sprzedaz mieszkancom Chin ubezpieczen na zycie , Starr nie mial w tym zakresie zadnych doswiadczen jednak jego firma rozwijala sie bardzo pomyslnie ,wystarczylo zaledwie kilka lat do utworzenia biur i agencji w Chinach,Honkongu,Indochinach,Dzakarcie,Kuala Lumpur i na Filipinach. Starr zatrudnial ,szkolil i promowal osoby miejscowe na stanowiska kierownicze a to przyczynilo sie do powodzenia firmy. Najstarsza firma Starra Asia Life w roku 1951 zmienila nazwe na American Life Insurance Company (ALICO)-Amerykanskie towarzystwo Ubezpieczen na Zycie …….ktore dzisiaj dziala w 54 krajach swiata w Europie, na Bliskim Wschodzie, w Azji, w Ameryce Poludniowej , Japonii, ma 35 oddzialow glownych, 89 spolek zaleznych, 40.000 partnerow dystrybucyjnych i wspolpracuje z 1000 instytucji finansowych, zarzadzajac aktywami rzedu 89 miliardow dolarowi, jest w czolowce rankingow najlepszych duzych ubezpieczycieli swiatowych.

Spółki MetLife obsługują ponad 70 milionów klientów w obu Amerykach, w krajach Azji oraz w Europie. W Stanach Zjednoczonych klientami MetLife jest 90 firm spośród 100 największych w rankingu Fortune 500. Grupa MetLife zajmuje pierwsze miejsce wśród ubezpieczycieli na życie w Stanach Zjednoczonych z ponad 140 letnim doswiadczeniem , jest rozpoznawana jako jedna z najbardziej poważanych na świecie organizacji finansowych. Spółki MetLife funkcjonują na całym świecie pod marką MetLife dostarczając ochrony ubezpieczeniowej oraz całego pakietu usług finansowych klientom indywidualnym oraz grupowym , cieszą się uznaniem na całym świecie za jakość, solidność i niezawodność usług w sektorze ubezpieczeń. MetLife oferuje produkty dla indywidualnych klientow ale tez malych ,srednich i duzych firm ,duzych przedsiebiorstw ,organizacjom rzadowym i miedzynarodowym korporacjom. MetLife Europe Limited jest częścią jednej z największych finansowych instytucji na świecie MetLife Inc. Europejska siedziba MetLife Europe Limited znajduje się w Dublinie w Irlandii. MetLife Europe Limited jest firmą posiadającą możliwość oferowania swoich produktów ubezpieczeniowych na terenie całej Unii Europejskiej. MetLife specjalizuje się w długoterminowych rozwiązaniach finansowych oraz produktach emerytalnych , produkty sa dostepne w sprzedazy bezposredniej oraz przez sektor bankowy. Oferta jest bardzo zroznicowana i obejmuje pelna palete ubezpieczen zyciowych ochronnych i inwestycyjnych ,ubezpieczenia rentowe , zdrowotne , emerytalne ,indywidualne , grupowe.
Pozdrawiam , Andy
the future starts today

Do góry stronyOffline

Strona 35.2 z 75 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34.2 | 35.2 | 36.2 ... 73 | 74 | 75 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,