Str 72 z 75 |
|
---|---|
greta | Post #1 Ocena: 0 2020-08-15 20:24:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
czy jest tu jeszcze ktos na forum kto moglby mi pomoc z wyborem ubezpieczenia na zycie income protection i critical illness ?
to moje pierwsze ubezpieczenie mam 46 lata i 17 lat do splaty mortgage |
PannaZMokraGlow | Post #2 Ocena: 0 2020-08-15 21:33:37 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Czesc Greta ja dopiero pierwszy rok mam ubezpieczenie wiec mam to na swiezo. Warto probowac indywidualna oferte roznych firm ubezpieczeniowych bo czasem znacznie sie roznia. Jesli nie ma na forum specjalisty, to mnie najlepsza opcje wyszukal bodajze A-Plan czy jakos tak, wspolpracuja sieciowo z roznymi brokerami.
|
greta | Post #3 Ocena: 0 2020-08-15 21:39:41 (5 lat temu) |
dzieki ,jestem zupelnie zielona ta ilosc wyboru,maly druczek mnie poprostu przerraza,nie chce placic horendalnych sum i na koniec przekonac sie ze nie mam odpowiedniego wsparcia w razie jakiegos przykrego wydarzenia w zyciu
|
radzik77 | Post #4 Ocena: 0 2020-08-15 21:42:05 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Polecam porównać oferty kilku brokerów.
A-plan jest brokerem i wspolracuje z ubezpieczalniami. Parę razy prosiłem o wycenę i w moim przypadku nie byli konkurencyjni. Raz mi powiedziano że wyższa cenę rekompensuje obsługa w języku polskim. |
vlade | Post #5 Ocena: 0 2020-08-15 22:12:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-04-2006 |
Jakies dwa miesiace temu zapytalem brokera ile takie cos by kosztowalo, i w tym czasie powiedziala mi ze firmy ubezpieczeniowe niechetnie oferuja to jako produkt teraz. Wiadomo ze chodzi covida i lockdown, ale mowila ze wroca pewnie tyle ze z wyzsza oferta niz poprzednio.
Slyszalem tez podobne komentarze w radiu ze w przyszlosci to bedzie drozsze. Co trzeba uwazac to umowa bo, niektore umowy sa odnawiane co roku i firmy zastrzegaja sobie prawo do nie oferowania tego w pakiecie jesli tak postanowia. I wlasnie w radiu sluchaczka mowila ze placila przez iles tam lat extra i teraz miala renewal i jej to wylaczyli. Wiec musisz czytac male druczki jak juz taka oferte znajdziesz. Ale jesli masz mrogage to masz ubezpieczenie na zycie, zapytaj czy dodaja opcje na income protection i critical illness. |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2020-08-15 22:22:16 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2020-08-15 22:12:02, vlade napisał(a): Ale jesli masz mrogage to masz ubezpieczenie na zycie, zapytaj czy dodaja opcje na income protection i critical illness. Kredyt nie ma żadnego związku z ubezpieczeniem na życie. Ubezpieczenia to produkt dobrowolny. Life assurance, critical illness i income protection, to 3 różne produkty. Carpe diem.
|
greta | Post #7 Ocena: 0 2020-08-15 22:42:37 (5 lat temu) |
Cytat: 2020-08-15 22:22:16, Richmond napisał(a): Cytat: 2020-08-15 22:12:02, vlade napisał(a): Ale jesli masz mrogage to masz ubezpieczenie na zycie, zapytaj czy dodaja opcje na income protection i critical illness. Kredyt nie ma żadnego związku z ubezpieczeniem na życie. Ubezpieczenia to produkt dobrowolny. Life assurance, critical illness i income protection, to 3 różne produkty. dokladnie pewnie mu sie pomylilo z ubezpieczeniem domu |
PannaZMokraGlow | Post #8 Ocena: 0 2020-08-16 09:09:02 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-08-15 21:42:05, radzik77 napisał(a): Polecam porównać oferty kilku brokerów. A-plan jest brokerem i wspolracuje z ubezpieczalniami. Parę razy prosiłem o wycenę i w moim przypadku nie byli konkurencyjni. Raz mi powiedziano że wyższa cenę rekompensuje obsługa w języku polskim. Zgadzam sie, najlepiej porownac jak najwiecej ofert. Nie wiedzialam ze A Plan oferuje uslugi w jezyku polskim, u mnie maja sklepik w mojej dzielnicy i skierowali mnie telefonicznie do kogos w glebi Anglii. Pozniej rozni brokerzy mowili mi ze zbyt duzo place i ze znajda mi tansze ubezpieczenie, ale zadnemu nie udalo sie jeszcze spelnic tej obietnicy, nie znajduja mi lepszej oferty. |
radzik77 | Post #9 Ocena: 0 2020-08-16 09:31:53 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-08-16 09:09:02, PannaZMokraGlowa napisał(a): Cytat: 2020-08-15 21:42:05, radzik77 napisał(a): Polecam porównać oferty kilku brokerów. A-plan jest brokerem i wspolracuje z ubezpieczalniami. Parę razy prosiłem o wycenę i w moim przypadku nie byli konkurencyjni. Raz mi powiedziano że wyższa cenę rekompensuje obsługa w języku polskim. Zgadzam sie, najlepiej porownac jak najwiecej ofert. Nie wiedzialam ze A Plan oferuje uslugi w jezyku polskim, u mnie maja sklepik w mojej dzielnicy i skierowali mnie telefonicznie do kogos w glebi Anglii. Pozniej rozni brokerzy mowili mi ze zbyt duzo place i ze znajda mi tansze ubezpieczenie, ale zadnemu nie udalo sie jeszcze spelnic tej obietnicy, nie znajduja mi lepszej oferty. Każdy broker ma lepszą ofertę dopóki nie zacznie przedstawiać detali ![]() Stawki zmieniają się z upływem czasu i ciężko pobić te kupione kilka lat wcześniej. W momencie zakupu porównywać jak najbardziej, później już nie ma sensu bo taniej nie będzie (wiek wzrasta = okres płacenia składek maleje). To w przypadku Life Cover. Ewentualnie można śledzić ceny ubezpieczen od nagłych wypadków lub Income protection jeśli ktoś posiada. Te określiłbym jako krótkoterminowe lub takie, gdzie więcej może się zmienić na korzyść ubezpieczonego. Np większe wypłaty odszkodowania lub lepsze warunki za podobna składkę. Nie wiem jak cena się zmienia w przypadku Mortgage decreasing. Może to nie ten sam A-plan. Ten o którym ja pisałem to głównie ubezpieczenia komunikacyjne. Pomyślałem, że może mają bogatsza ofertę gdy napisałaś i ubezpieczeniach osób. |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2020-08-16 12:34:39 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Kupiłam Income Protection w 2013r, co roku rośnie cena, ale jak do tej pory żadna firma nie jest w stanie pobić tego produktu.
2 lata temu broker od Health Insurance probowal i powiedział, ze nie ma szans. Wszystkie tego typu polisy są droższe im ktos starszy, a jak ma jakieś choroby, to jeszcze drożej, bo ryzyko większe. Polisę na życie, najlepiej kupić na wysoką kwotę juz w wieku 20 lat. Potem będzie tylko drożej. Dużo osób kupuje dopiero jak bierze kredyt, a wtedy są starsi i jest drożej. Carpe diem.
|