MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PTYSIEK

Post #1 Ocena: 0

2006-03-11 10:26 (19 lat temu)

PTYSIEK

Z nami od: 11-03-2006

witam wszystkich mam małe pytanko czy jest ktoś kto mieszka w telford lub pracuje w masarni niedaleko tego miasta z tego co wiem około 20min. autem chcę się dowiedzieć czy jest tam masarnia czy to nie przekręt jak wygląda sytuacja z mieszkaniami będę wdzięczna za każdą informacje

moje gg 7881033

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2006-03-25 09:53 (19 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

do ptyśka w telford jest masarnia , mój syn tam pracuje mieszkania sa bardzo drogie 62 funty tygodniowo masarnia jest 25 km od telford

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2006-03-25 09:57 (19 lat temu)

Anonim

do Ptyśka nie bardzo radze sobie z komputerem nie umiem sie zalogowac a corki teraz nie ma w domu krystyna kołobrzeg jeśli masz jakieś pytania to napisz na swojej stronie krystyna

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2006-03-26 14:40 (19 lat temu)

Anonim

chwali sobie prace w tej masarni? jakie sa jego opinie na ten temat? ptysiek skad jestes? i kiedy planujesz wyjazd do telforrd?

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-03-26 14:44 (19 lat temu)

Anonim

do osob ktore pracuja w masarni. jeszcze mam pytanie o zaaarobki w tej masarni i warunki mieszkaniowe i jeszce ile syn pracuje juz w masarni? dostalem oferte jako mechanik maszyn w tejze masarni. jestem bardzo ciekaw czy wszystko co mi powiedziano jest prawda. pozdrawiam

Do góry stronyOffline

krystyna_b

Post #6 Ocena: 0

2006-03-26 15:54 (19 lat temu)

krystyna_b

Z nami od: 25-03-2006

ja nie wyjezdzam moj syn pracuje razem z kolega niestety pracuje bardzo krotko , jest brygadzista poprzednio mial 5,50 na godzine imysle ze w tej firmie nie ma mniej czy ty moze wyjezdzasz przez firme lsj ze szczecina jesli tak to ten posrednik jest w porzadku sporo osob juz wyjechalo co do mieszkan nie wiem w jakim sa stanie ale jak juz pisalam sa bardzo drogie w innych miejscowosciahc sa o polowe tansze

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #7 Ocena: 0

2006-03-26 16:35 (19 lat temu)

Anonim

dziekuje za odpowiedz. nie wyjezdzam za posrednictwem tej firmy. moglabys jescze napisac ile musial wziasc ze soba pieniedzy aby "przezyc" pierwsze dni? czy pobierane byly jakies oplaty za wszystkie papierki? dziekuje za wszelkie info. tez bede wyjezdzac i chcialbym uniknac wszelkich niemilych niespodzianek. pozdrawiam Krzysiek

Do góry stronyOffline

krystyna_b

Post #8 Ocena: 0

2006-03-27 09:35 (19 lat temu)

krystyna_b

dobrze bedzie jesli wezmiesz 100-150 funtow za mieszkanie trzeba placic z gory wiem ze kosztuje 62 futy tygodniowo co jak widzisz jest bardzo drogo jedzenie wynosi od 15-25 funtow tygodniowo zalezy co kto je za formularze nie placisz musisz wziac ze soba kilka zdjec paszportowycz sa potrzebne do wyrobienia dokumentow wyplaty sa co tydzien wiec po tygodniu bedziesz mial na swoje wydatki w ciagu miesiaca musisz sie zarejestrowac w Home Office to wynosi od 50-70 funtow wez ze soba paszport i dowod osobisty do homeoffice wyslij dowod os. przeslesz poleconym na poczcie do koperty nalezy wlozyc wlozyc czek lub dowod wplaty pisze czek poniewaz w ciagu tygodnia musisz zalozyc konto tam pracuje sporo Polakow mam nadzieje ze pokieruja toba mam rowniez nadzieje ze znasz w stopniu komunikatywnym j. angieski gdybys kiedys mial inne problemu zawsze mozesz skorzystzc z Citizen Advice Bureau -biuro porad obywatelskich sa to bezplatne porady wszelkiego rodzaju lacznie z prawnymi biura te znajduja sie w urzedahz dzielnicowych jezeli masz zamiar zostac dluzej staraj sie o karte rezydenta aby uniknac podwojnego opodatkowania skorzystaj z porad prawnych ale to w wypadku gdybys zostawal dluzej anizeli rokw Anglii rok podatkowy trwa od 06.04. do 5.04 roku nastepnego kwota wolna od podatku wynosi 4895 funtow czyli miesiecznie 408 funtow ale to tak na marginesie mysle ze to wszystko zycze powodzenia krystyna

Do góry stronyOffline

krystyna_b

Post #9 Ocena: 0

2006-03-27 09:46 (19 lat temu)

krystyna_b

chce jeszcze jedno dodac na tej samej stronie na ktorej piszesz w lewym rogu u gory jest umieszczony tytul Oficjalna ulotka Home Office Formularz Rejestracyjny przeczytaj to bedziesz wiedzial jak sie poruszac w gaszczu przepisow i obowiazkow dotyczacych cudzoziemcow w Anglii krystyna

Do góry stronyOffline

krystyna_b

Post #10 Ocena: 0

2006-03-27 12:31 (19 lat temu)

krystyna_b

bardzo wazna rzecz nie jedz busem tylko tani liniami lotniczymi zaplacisz 4-krotnie taniej jesli odpowiednio wczesniej wykupisz bilet jakies 10-14 dni lot ze szczecina do londynu jest o22.30 w londynie jestes o 0.30 niestety polaczenie autobusowe do telford jest dopiero rano zdaje sie ze te linie od 1.04.2006 beda mialy polaczenie o15.30 wtedy bez trudu bedziesz mial polaczenie autobusowe dalej za bilet autubusowy zaplacisz jakies 20-25 funtow, jesli leci sie tanimi liniami obowiazuje limit bagazu, bagaz nadawany do 15kg a podreczny zdaje sie ze 6kg jeski bedzie nadwaga trzeba doplacac, dobrze jest wziac suchy prowiant ; sucha kielbasa , kabanosu .zolty ser itp. wszystkiego dobrego krystyna

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,