MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zgubione wszystkie dokument POMOC

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

OskarSzpunar

Post #1 Ocena: 0

2016-02-07 10:33:39 (9 lat temu)

OskarSzpunar

Mężczyzna

Z nami od: 07-02-2016

Witam,

Tak jak w temacie, skradziono mi wszystkie dokumenty.
Dowód osobisty, kartę do bankomatu oraz nr. insurance.

Chciałbym wrócić do Polski, jednak z tego co wiem, potrzebuje jakikolwiek dokument (NIE POSIADAM TAKOWEGO)
Nowy dokument, zostanie mi wyrobiony w ciągu 3-4 tygodni od złożenia wniosku w ambasadzie, jednak na taką wizytę muszę znow czekać 40pare dni.. (obłęd)

Nie moge rozpoczac pracy ponieważ w agencji muszę się wylegitymować, żeby podpisac cokolwiek.

Nie mam pieniędzy na utrzymanie się (ponieważ nie mogę iść do pracy oraz nie mogę wrócić do swojego kraju, bo zgubiłem dokumenty) MAM WYLĄDOWAĆ NA ULICY ?

Nie proszę o komentarze w stylu a nie masz tu znajomych ? a rodzina ci nie może wysłać ??

Tylko konkretnie co mogę zrobić w takiej sytuacji.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2016-02-07 10:41:07 (9 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Idz do banku, popros o nowa karte. Zadzwon na 0300 200 3502, National Insurance Numbers Helpline I zapytaj sie o swoj numer, bedziesz musial odpowiedziec na pare pytan. Zglos na policje kradziez dokumentow. Idz do swojego landlorda, popros o potwierdzenie na pismie , ze tu mieszkasz.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2016-02-07 10:45:18 (9 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2016-02-07 10:33:39, OskarSzpunar napisał(a):

Chciałbym wrócić do Polski, jednak z tego co wiem, potrzebuje jakikolwiek dokument (NIE POSIADAM TAKOWEGO)
Nowy dokument, zostanie mi wyrobiony w ciągu 3-4 tygodni od złożenia wniosku w ambasadzie, jednak na taką wizytę muszę znow czekać 40pare dni.. (obłęd)

Bzdura. W nagłych przypadkach konsulat wyrobi Ci dokument uprawniający do powrotu do kraju w jeden dzień.
Jedynym problemem jest dodzwonienie się do konsulatu aby przedstawić sprawę. Trzeba być cierpliwym.

Konkretnie: Telefon lub wizyta w konsulacie i powrót do kraju.
Btw. bez dokumentów można również wyjechać z wysp i dotrzeć do Polski, ale z dokumentami łatwiej
.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #4 Ocena: 0

2016-02-07 10:58:52 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2016-02-07 10:41:07, Turefu napisał(a):
Idz do banku, popros o nowa karte. Zadzwon na 0300 200 3502, National Insurance Numbers Helpline I zapytaj sie o swoj numer, bedziesz musial odpowiedziec na pare pytan. Zglos na policje kradziez dokumentow. Idz do swojego landlorda, popros o potwierdzenie na pismie , ze tu mieszkasz.

Zastrzezenie kart jest bardzo wazne. Poszukaj w necie numeru i dzwon. Kilka pytan identyfikacyjnych i zabezpieczysz to, co masz na koncie.

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2016-02-07 12:29:46 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Jedź jutro do konsulatu, wydadzą ci paszport tymczasowy lub chociaż taki dokument pozwalający na funkcjonowanie. Jedź z samego rana i bardzo grzecznie przedstaw sprawę.
Na pewno pomogą.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,