MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samochodem z 4 miesięcznym dzieckiem.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 3 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-04-25 08:53:22 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

autofan

Post #2 Ocena: 0

2016-04-25 08:54:07 (9 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

co prawda z dzieckiem nie jechalem ale jako kierowca powiem ,ze kazdy przystanek po drodze to co najmniej 20 min. straty. 1700 km to jakies 19 godz./ tak wiem ze sa w Anglii mistrzowie kierownicy,ktorzy robia to krocej/ ale dodaj do tego mozliwosc stania w korku, mnie raz sie zdarzylo stac 4 godz i masz odpowiedz.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer ICQNumer Skype

jolantina

Post #3 Ocena: 0

2016-04-25 08:59:18 (9 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

My również jeździmy wyłącznie samochodem. Do samolotu mnie nikt nie wtryni i koniec. Wiele by gadać ale to nie ten temat.
Kiedyś z jednym dzieckiem, potem z dwoma, obecnie z trójką. Plus pies. Ale nie wyobrażam sobie takiej podróży bez noclegu w normalnych warunkach. Zawsze wcześniej staram się znaleźć miłe miejsce do spania. Przystanki co 2, góra 3 godziny, pieluchy, karmienia te sprawy.Zawsze wtedy robimy krótki spacer, dla rozprostowania kości. Często wcześniej wybieramy jakiś punkt, miasteczko, atrakcję do zaliczenia po drodze. Co prawda pojawienie się psa utrudniło ten aspekt podróży...Zawsze mamy książki, książeczki, dvd odpalane od czasu do czasu, więc czas jakoś schodzi.
Trwa to długo, nie przeczę, ale paradoksalnie, dla nas podróż samolotowa zajęłaby również cały dzień, bo albo w Anglii mamy daleko do lotniska, albo w Polsce. Więc myśl o tarabanieniu się z trójką dzieci, torbami itp po całej Polsce lub połowie Anglii do mnie nie przemawia.
Podróż trwa dwa dni w jedną stronę...ktoś powie powaleni samolocik szybciutko wygodnie blabla. Dla mnie jest właśnie odwrotnie. Samochód jest właśnie taką wygodą dla mnie,ak sobie przypomnę czekanie kilkugodzinne na lotnisku (skądś ta moja awersja to latania się wzięła a to tylko czubek góry lodowej) to wolę my way
Pozdrawiam tych jeżdżących i latających:-)
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2016-04-25 09:10:36 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Bardzo dużo zależy od samego dziecka. U mnie w rodzinie 4 miesięczny chłopiec pojechał w swoją pierwszą podróż z Polski do Rzymu nie autem, nie samolotem, a autokarem. Podróż trwała 26h, a dziecko przez cały czas spało, jadło, miało zmieniane pieluchy. Większe problemy w podróżowaniu zaczął stwarzać jako 2, 3 latek.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #5 Ocena: 0

2016-04-25 11:56:04 (9 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2016-04-25 08:28:13, epsilon napisał(a):
No i dalej nie wiem. Ile zajmuje podroz do polski samovhodem z kilku miesiecznym dzieckiem, a i skad i dokad prosze. 30 godz? 27? No bo chyba nie 17?

Do tunelu godzinka, z Francji do 14 godz. Zawsze jeździliśmy w nocy. Fotelik miałam z wkładka i z regulacją pionu, więc dziecko praktycznie we foteliku leżało.
Na lotnisko mam 1.5 godz. Dziecko też w foteliku, potem fotelik na wózek. Kolejna godzina zanim odprawa itd. Lot. ....zmiany ciśnienia ,nie wygoda itd. ..potem znowu do fotelika na któraś godzinę. .. i takim sposobem robi się również kilka godzin w foteliku+ lot nie zawsze przyjemny dla malucha. ...
Nie zawsze jazda autem to mordega dla dzieci. Sądząc po płaczu w samolocie to nie jestem pewna gdzie im wygodniej:-8
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

epsilon

Post #6 Ocena: 0

2016-04-25 14:50:52 (9 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

W tunelu pewnie tez podroz zajmuje wam tylko 20 min.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #7 Ocena: 0

2016-04-25 14:52:50 (9 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Cytat:

2016-04-25 14:50:52, epsilon napisał(a):
W tunelu pewnie tez podroz zajmuje wam tylko 20 min.

35 minut w tunelu

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kinga77

Post #8 Ocena: 0

2016-04-25 18:04:20 (9 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Tunel zajmuje ok.35 minut.
Co do latania,bardzo chetnie,wolalabym I nie chodzi o koszta,tylko o to ze w PL cala rodzinka na zadupiu mieszka,tam bez samochodu,ani rusz,tylko,ze my mamy tylko 60 km do niemieckiej granicy,tutaj tez mieszkamy na samym poludniu,takze podroz zajmuje w najgorszym razie 14h,a po za tym nie siedzi sie przeciez caly w domu,teraz jek juz dzieciaki wieksze to nawet mozna pozwiedzac,nie tylko w Polsce.

Natomiast jesli ktos ma daleko,to moze faktycznie zastanowic sie lepiej nad samolotem.
W sumie to autor tego watku chyba wie najlepiej jak jego dziecko znosi jazde samochodem.W moim przypadku bylo OK.no i z rozpedu napisalam na poczatku,zeby sie nie bac,ale roznie bywa przeciez,wiec odwoluje to :-)

Do góry stronyOffline

kardam

Post #9 Ocena: 0

2016-04-25 19:02:02 (9 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Moja ostatnia podróż samolotem z dziećmi - wyjazd spod domu rodziców o 10, w domu byliśmy po północy. W tym roku podziękuję i jadę samochodem,bo mi się znów nie chce tłuc autobusami na lotnisko, w Krakowie na bramce rozładowywać całe bagaże podręczne, bo przecież tam jest nadgorliwa służba celna i pakować je wysłuchując płaczu przestraszonych dziewczyn itd

Wolę wsiąść w auto, zatrzymać się w Hoandii, zwiedzić coś, przespać się itd

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 25-04-2016 19:04 ]

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #10 Ocena: 0

2016-04-25 19:50:30 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2016-04-25 08:53:22, panika napisał(a):
(...)
Jezu, nie denerwuj sie tak, bo Ci zylka peknie.

Mowie, co widze po prostu. Ponad 20godzinna jazda autm to nie takie sobie siup dla niemowlaka. Nawet dla doroslego jest to troche meczace.

Nie panikuj, takiemu niemowlakowi przy mamie lub tacie to wszystko jedno czy w domu czy w aucie... w samolocie może być trochę "inny". Tłum ludzi, coś hałasuje, drży, ciśnienie się zmienia, jakieś obce wirusy i bakterie... Zdecydowanie samochód, co do korków to i samoloty nie zawsze startują i lądują w rozkładowych godzinach i miejscach.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,