MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zerwanie więzadła, a odszkodowanie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Aradchel

Post #1 Ocena: 0

2016-07-01 11:31:26 (9 lat temu)

Aradchel

Kobieta

Z nami od: 01-07-2016

Witam,

W styczniu tego roku, będąc w Londynie, zerwałam więzadło krzyżowe przednie w lewym kolanie. Do wypadku doszło na skutek potknięcia się na przejściu dla pieszych.

Jestem po rekonstrukcji więzadła, oraz łąkotki. Od stycznie jestem nie zdolna do pracy, czekają mnie również 2-3 miesiące rehabilitacji.

Moje pytanie jest następujące, czy należy mi się jakiekolwiek odszkodowanie? Mam standardowe ubezpieczenie w miejscu pracy A1. Firmy odzyskujące odszkodowania, wymagają zdjęć miejsca wypadku. Przyznam, że z chwilą zdarzenia, nie myślałam, żeby biegać z aparatem i fotografować przejście dla pieszych. Byłam skupiona na bólu i tym, aby jak najszybciej dostać się na ostry dyżur. Nie jestem z Londynu, w szpitalu dali mi paracetamol i kule, a następnie odesłali do rodzinnego szpitala w Norfolk, by porobić wszystkie niezbędne badania.
Czy należy mi się cokolwiek, oraz jak ewentualnie się o to ubiegać.

Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-07-01 11:36:53 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak nie bylo dziury w jezdni czy innej drastycznej nierownosci, to raczej trudno bedzie udowodnic, ze to wina odpowiedzialnego za utrzymanie ulicy. Pomijajac to, ze nawet jak byla dziura, to od stycznia mogla zostac zalatana.

Jak nie masz ubezpieczenia od wypadkow, turystycznego, itp to nie masz co liczyc na odszkodowanie. Ewentualnie od utraconych dochodow z powodu choroby.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,