MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mandat council

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lukfdi

Post #1 Ocena: 0

2018-11-01 06:45:41 (7 lat temu)

Lukfdi

Mężczyzna

Z nami od: 01-11-2018

Witam. Dostałem w jednym czasie dwa mandaty które musze uregulować do 6 listopada.
Jeden za wrzucenie peta do ujscia kanalizacji a drugi za plucie. Dwa mandaty w wysokości 80 F co daje łączną sumę 160 funtów. Wydaje mi się . ze zostałem zbyt surowo potraktowany tym bardziej ze bylem uprzejmy co do Panow z councilu i myślałem ze zwyczajnie mnie spisują ponieważ mój angielski jest bardzo słaby i jestem tutaj od kilku miesięcy. Wydaje mi sie też , że panowie wykorzystali moja nieznajomość jezka. Dostałem dwa mandaty 160 F do zapłacenia w ciągu 28 dni. Pisałem do councilu w tej sprawie czy jeśli zapłacę do 7 dni czy mogę zapłacić polowe. W swojej wiadomości dodałem tez ze jestem tutaj krótki czas -nie znam tu panujących zasad-, nigdy nie popełniłem żadnego wykroczenia i bylem pewny , ze dostane tylko upomnienie . Odpisali mi ze przedłużają mi termin do 6 listopada w ramach grzeczności ale kara niestety nie będzie mniejsza . Czy da się coś z tym zrobić ? Czy da się coś z tym zrobić ? Czy jeśli nie zapłacę to mogą mnie spotkać jakieś nieprzyjemności ? Dodam , ze do Polski wyjeżdżam za miesiąc i nie wiem czy tutaj jeszcze wrócę. Proszę i pomoc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2018-11-01 07:12:05 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Sprawe kieruja do sadu, jak nie zaplacisz, i dojda jeszcze koszty sadowe, nastepnie dlug pojdzie do komornika. Smiecenie i plucie nie sa pochlebiane w Polsce rowniez.
Ada

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla

Post #3 Ocena: 0

2018-11-01 08:57:55 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Ale z ciebie pechowiec, już bym fajka do ust nie wzięła ;-)

U nas mimo zakazu pety leżą sobie równo na chodnikach w centrum, a mili panowie z łapkami je łapią - w końcu te etaty też trzeba obsadzić. :-8

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #4 Ocena: 0

2018-11-01 10:10:06 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Tylko nie przyznawaj sie ze jestes z Polski..

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2018-11-01 10:13:59 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Tu każdy wyrzuca peta gdzie popadnie i jeszcze nie widziałem żeby ktoś za to mandat dostał . Ale rozumiem że zdarza się . Ale za plucie? Może tobie obleśne ale nie słyszałem żeby ktokolwiek kiedykolwiek dostał za to mandat nawet w Polsce

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #6 Ocena: 0

2018-11-01 12:43:38 (7 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Długi za tax i mandaty idą za delikwentem do Polski. procedura windykacyjna jest inna jak za zwykłe długi i gdzieś kiedyś Cię dopadną.

Opisz jak było aby innym się to nie przytrafiło.

Puki co to sobie można wyobrazić że jak dostałeś mandat za peta to z bezsilności (złości) naplułeś im pod nogi ;-)

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #7 Ocena: 0

2018-11-01 13:52:14 (7 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2018-11-01 10:13:59, Wielim napisał(a):
Tu każdy wyrzuca peta gdzie popadnie i jeszcze nie widziałem żeby ktoś za to mandat dostał . Ale rozumiem że zdarza się . Ale za plucie? Może tobie obleśne ale nie słyszałem żeby ktokolwiek kiedykolwiek dostał za to mandat nawet w Polsce

W Huddersfield zaczeli wydawac mandaty wlasnie za takie rzeczy (rzucanie niedopalkow, plucie) w ramach tzw environmental improvements. Nawet specjalna firme wynajeli zeby sie szlajali...to znaczy chodzili po ulicach i mandaty wypisywali. Projekt szeroko krytykowany przez kazdego normalnego czlowieka ale coz zrobic? Tzw common sense nie wszedzie sie zaszczepil i przyjal.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2018-11-01 13:56:46 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Widać brakuje kasy w councilach to chyba jedyny powód

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla

Post #9 Ocena: 0

2018-11-01 14:06:02 (7 lat temu)

ZlotaPerla

Konto usunięte

Cytat:

2018-11-01 13:56:46, Wielim napisał(a):
Widać brakuje kasy w councilach to chyba jedyny powód

Im zawsze i wszędzie brakuje kasy. U nas przez główną uliczkę w centrum jest całkowity zakaz wjazdu od pn - sb z wyjątkiem taxi i autobusów i co? i g...o - wszyscy jeżdżą - raz na 10 lat była akcja policji, wlepili kilkadziesiąt mandatów i rozeszło się po kościach ...

Ogólnie te zakazy, kary, mandaty tu w ogóle się nie sprawdzają - od odchodów po psach wszędzie, petów na chodnikach, zakazu palenia w aucie z dzieckiem po ... plucie :-p

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla 01-11-2018 14:06 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2018-11-01 14:25:30 (7 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

W Londynie za to robią durne zakazy skrętu w lewo w miejscach gdzie są one potrzebne bo to główne artylerię centrum miasta.Nie trzeba tłumaczyć że korki coraz większe . Zamykają coraz to nowe ulice brak w ogóle jakiejkolwiek filozofii w tym . Ponoć to dla bezpieczeństwa rowerzystów którzy jeżdżą jak debile

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,