MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zabrane angielskie prawko w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Majk508

Post #1 Ocena: 0

2020-07-23 03:21:44 (5 lat temu)

Majk508

Mężczyzna

Z nami od: 21-07-2020

No nigdzie nie ma odpowiedzi na to co zrobic skoro ban tam. Na 3 miesiące a co dzieje się tutaj nie mam pojęcia czy dvla da mi jakąś karę czy aplikować o duplikat czy jak dojdzie stare a ja wyrobie duplikat że zgubiłem czy się nie przyjebia o to

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2020-07-23 06:30:09 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zawnioskuj o duplikat, samo nic się nie zrobi. DVLA nie daje kar.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2020-07-23 08:15:12 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Ja Czegoś tu nie rozumiem*DONT_KNOW*
Wszyscy jak jeden doradzają Jak obejść prawo i wycyckać system - czyli jak przestępca może pozostać bezkarnym. :-8

Tylko Wielim stwierdził że w niektórych krajach jest to przestępstwo

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 23-07-2020 08:17 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2020-07-23 09:19:13 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Policja w Polsce zabiera dokument - nie ma dokumentu - nie ma jazdy.
Napisałam, że znam osoby, które nigdy nie miały PJ i jeżdżą bez ubezp. itp. złapano je kilkakrotnie - mają ban na prowadzenie i co z tego? dostaną w końcu zawiasy i też tyle.

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2020-07-23 09:29:27 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

W Polsce pewnie zabrali autorowi tematu prawo jazdy bo znacznie przekroczył prędkości , pewnie dużo więcej niż te 50kmh i zapewne jeszcze cwaniakowal co widać po sposobie jego wypowiedzi, pewnie myślał że jak ma angielskie prawo jazdy to jest w Polsce bezkarny , a w UK posłusznie jak baranek na 30mph jedzie 28... Policja prewencyjnie zabrała prawo jazdy by prawnie odebrać mu dalsze poruszanie się po drogach Rzeczpospolitej Polskiej . Jeżeli zostałby złapany jeszcze raz to mogłaby już grozić kara więzienia , a jeżeli doszłoby do wypadku to policja miałaby czyste sumienie bo odebrała piratowi drogowemu prawo do jazdy

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2020-07-23 10:35:39 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Tutaj, to muszę się zgodzić z @tesstickle i z @Wielim. Jak to zgłosić do DVLA wniosek o nowy dokument i informować o zagubieniu. Przecież to kłamstwo, bo dokument zabrany przez policję na terenie Schengen.
Mnie to szczególnie nie dziwi, że pojawia się wpis, jak obejść przepisy i zainteresowany zrobi co uzna za najlepsze dla siebie. Razem z wszelkimi konsekwencjami. Ostrzegałbym przed wprowadzaniem DVLA w błąd - to nie jest instytucja, która niczego nie sprawdza, nic nie może... w rozumieniu nie karze. Otóż DVLA może odebrać prawo jazdy i zwrócić się pisemnie do kierowcy o zwrot.
'Lejce' zabrała Policja na trzy miesiące, to mówiąc krótko...nie jeździsz trzy miesiące i ciesz się, że tak się na razie skończyło.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2020-07-23 11:08:10 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie ma ck dopisywac historii, nie ma co spekulować jakie autor pytania ma nastawienie do przepisów w Polsce, bo to tylko osobiste spekulacje.

Nie ma problemu z kontaktem z DVLA, wyjaśnia sytuacje i będzie autor wiedział.
Ada

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2020-07-23 11:11:13 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Bylo na grupach fb. Policja w PL zabiera by ancymonek nie jeździł wiecej ale podobno to trochę naciągane. Kara jest tylko w PL, tutaj nie ma żadnych punktów ani kar i ludzie robią duplikat albo czekają.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #9 Ocena: 0

2020-07-23 11:28:47 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

RAC website

Many UK motorists think they’re immune from being fined or prosecuted if caught breaking motoring laws in other European countries, but this isn’t true.

Since May 2017, the EU Cross-Border Enforcement Directive has allowed enforcement authorities to pursue and fine drivers of vehicles registered in other EU countries.

This means whether you’re caught driving without a seatbelt in Spain or speeding in Belgium you can still be fined and prosecuted back in the UK – so stay on the right side of the law at all times.

Dla mnie nie ma spekulacji, a jasne prawo. Inaczej kierowca z UK po odebraniu prawa jazdy w danym państwie, za chwilę pojawi się tam z tymże samym - z zamiennikiem, bo 'zgubił'... To nie jest rzecz w tym czy chodzi o odebrania prawa jazdy w Polsce, w Belgii czy we Francji.
Natomiast trudno się nie zgodzić, że warto zapytać DVLA, jak napisała Pani Ada.
Pozdrawiam, K.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2020-07-23 15:59:23 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To co zacytowales, dotyczy wysłania kary na adres w UK. Nie tego, ze brytyjscy przedstawiciele prawa ukażą kierowcę w UK za przekroczenie prędkości zagranica.

Kierowca dostał ban na 3 miesiące w PL, nie w UK, ani w żadnym innym kraju. Może wystąpić legalnie o duplikat i jezdzic w UK czy innych krajach. Jak pisałam wcześniej, ban w Polsce dalej go obowiązuje. Nie ma tu żadnego omijania prawa, jeśli nie bedzie jeździł na duplikacie prawa jazdy w PL.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,