|
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
bamus | Post #1 Ocena: 0 2007-05-30 06:29 (18 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2007 Skąd: WESTCLIFF ON SEA |
gdzies za miesiac, poltora zaczna pojawiac sie grzyby w polskich lasach. czy ktos wie czy w angli jest tak samo?czy wogole w okolicach londynu sa jakies lasy gdzie mozna znalezc grzyby. jesli ktos juz zbieral prosze dajcie znac
|
ewOWE | Post #2 Ocena: 0 2007-07-03 12:46 (18 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2007 Skąd: Devon |
Ja zebrałam w zeszłym roku dwa kosze wielkich pieknych i zdrowych borowików (!)
W drodze powrotnej z pracy zjechałam z autostrady do lasu w celu zerwania kilku gałązek choinki do wazonu. Robiłam tak wielokrotnie i wielokrotnie zerkałam tu i tam czy są jakieś (jakiekolwiek) grzyby. I nic (!). Juz straciłam nadzieje, ze tu w lasach wogóle cokolwiek wyrasta oprócz drzew i innych krzaków aż do owego dnia kiedy to przechadzając się leśną drogą zobaczyłam między drzewami sarnę ![]() Ale ja mieszkam w południowej Anglii a nie kolo Londynu ![]() W tym roku wybieram się znów ![]() |
kudi32 | Post #3 Ocena: 0 2007-07-04 08:47 (18 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2007 |
grzyby moze i sa a raczej jest ich pelno bo anglicy ich nie zbieraja ale prawo angielskie zabrania ich zbierania chociaz malo kto o tym wie a wiem to z tad bo mnie zatrzymala strarz lesna z koszykiem grzybow i powiedzieli mi ze niewolno zbierac moge jedynie podniesc 3 grzybki i to wszystko pozwolili mi zatrzymac te co juz mialem bo nie wiedzialem o tym ale nastepnym razem dostane mandat
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/71/40353/gdzie-sie-wybrac-na-grzyby-w-uk |
|