MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Na grzyby!

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

bamus

Post #1 Ocena: 0

2007-05-30 06:29 (18 lat temu)

bamus

Mężczyzna

Z nami od: 03-04-2007

gdzies za miesiac, poltora zaczna pojawiac sie grzyby w polskich lasach. czy ktos wie czy w angli jest tak samo?czy wogole w okolicach londynu sa jakies lasy gdzie mozna znalezc grzyby. jesli ktos juz zbieral prosze dajcie znac

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ewOWE

Post #2 Ocena: 0

2007-07-03 12:46 (18 lat temu)

ewOWE

Kobieta

Z nami od: 22-01-2007

Ja zebrałam w zeszłym roku dwa kosze wielkich pieknych i zdrowych borowików (!)
W drodze powrotnej z pracy zjechałam z autostrady do lasu w celu zerwania kilku gałązek choinki do wazonu. Robiłam tak wielokrotnie i wielokrotnie zerkałam tu i tam czy są jakieś (jakiekolwiek) grzyby. I nic (!). Juz straciłam nadzieje, ze tu w lasach wogóle cokolwiek wyrasta oprócz drzew i innych krzaków aż do owego dnia kiedy to przechadzając się leśną drogą zobaczyłam między drzewami sarnę :) No to wlazłam po cichutku ciekawa jak to baba żeby zobaczyć to piękne zwierze z bliska. I wtedy Go zobaczyłam! Piękny, dorodny dumny z rozłożystym kapeluszem. Rzuciłam sie na niego jakby ze strachu ze ktoś mnie ubiegnie... Tego dnia znalazłam w tym lesie cale wiaderko takich borowików. Oczywiście ze tam wróciłam kilka dni później i jeszcze raz. I za każdym razem było podobnie.
Ale ja mieszkam w południowej Anglii a nie kolo Londynu :P
W tym roku wybieram się znów :-]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

kudi32

Post #3 Ocena: 0

2007-07-04 08:47 (18 lat temu)

kudi32

Z nami od: 17-06-2007

grzyby moze i sa a raczej jest ich pelno bo anglicy ich nie zbieraja ale prawo angielskie zabrania ich zbierania chociaz malo kto o tym wie a wiem to z tad bo mnie zatrzymala strarz lesna z koszykiem grzybow i powiedzieli mi ze niewolno zbierac moge jedynie podniesc 3 grzybki i to wszystko pozwolili mi zatrzymac te co juz mialem bo nie wiedzialem o tym ale nastepnym razem dostane mandat

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/71/40353/gdzie-sie-wybrac-na-grzyby-w-uk

Uwaga moderatora: krak

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,