|
---|---|
belfegor | Post #1 Ocena: 0 2009-06-05 21:13:46 (16 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2009 Skąd: london |
witam wszystkich
Mam problem z poprzednim wynajmującym mi pokój, po wyprowadzeniu się zaraz zmieniłem adres, ale korespondencja z banku została jednak wysłana na stary adres bo zrobiłem to 3-4 dni przed datą generowania wyciagu co miesiąc 12-go tzn. każdy wyciąg 12-11. Od miesiąca wciska mi rózne bzdety i robi po prostu na złość nie oddając wyciągu z banku. W banku jednoznacznie określili gdzie poszła korespondencja. Poprzedni wyciąg gdy jeszcze mieszkałem otrzymałem od świni otwarty z wytłumaczeniem że się pomylił, bo myślał, że to jego. Czy np.policja zainterweniuje w tej sprawie i pomoze mi po zgłoszeniu, mam dowód w postaci odebranej korespondencji tj. poprzedni wyciąg, że tam mieszkałem. Wizyta mundurowych odświeży może pamieć i odda. Czy korespondencja prywatna w tym kraju jest ważna i się jej tajemnicę szanuje? |
uleczka | Post #2 Ocena: 0 2009-06-05 21:43:18 (16 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2008 Skąd: manchester |
tak policja zainterweniuje musisz zglosic do community police ja tak mialam jak mi saisadka zawedzila paczki z Polski policjant powiedzial ze moge ja podac do sadu
|
perfekcja | Post #3 Ocena: 0 2009-06-06 07:09:08 (16 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
A mozesz wyjasnic jakie bzdety wciska Ci z tutulu posiadania Twojego wyciagu? Bo nie chwytam.
Po prostu wie ile masz pieniedzy na koncie i juz. A ze otwieranie cudzej poczty to chamstwo to juz inna historia. |
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2009-06-06 07:16:34 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2009-06-05 21:13:46, belfegor napisał(a): witam wszystkich Mam problem z poprzednim wynajmującym mi pokój, po wyprowadzeniu się zaraz zmieniłem adres, ale korespondencja z banku została jednak wysłana na stary adres bo zrobiłem to 3-4 dni przed datą generowania wyciagu co miesiąc 12-go tzn. każdy wyciąg 12-11. Od miesiąca wciska mi rózne bzdety i robi po prostu na złość nie oddając wyciągu z banku. W banku jednoznacznie określili gdzie poszła korespondencja. Poprzedni wyciąg gdy jeszcze mieszkałem otrzymałem od świni otwarty z wytłumaczeniem że się pomylił, bo myślał, że to jego. Czy np.policja zainterweniuje w tej sprawie i pomoze mi po zgłoszeniu, mam dowód w postaci odebranej korespondencji tj. poprzedni wyciąg, że tam mieszkałem. Wizyta mundurowych odświeży może pamieć i odda. Czy korespondencja prywatna w tym kraju jest ważna i się jej tajemnicę szanuje? Zawsze mozesz zmienic w Banku wysylanie papierowych wyciagow na forme online i wtedy zmiana adresu nie spowoduje takich klopotow. Wyjezdzajac z UK na stale tak wlasnie zrobilem i moje wyciagi juz mnie nie szukaja po Krolestwie. [ Ostatnio edytowany przez: andyopole 06-06-2009 07:21 ] |
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2009-06-06 09:54:44 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Przepisy dotyczace korespondencji:
Postal Services Act 2000 84 Interfering with the mail: general (1) A person commits an offence if, without reasonable excuse, he— (a) intentionally delays or opens a postal packet in the course of its transmission by post, or (b) intentionally opens a mail-bag. (2) Subsections (2) to (5) of section 83 apply to subsection (1) above as they apply to subsection (1) of that section. (3) A person commits an offence if, intending to act to a person’s detriment and without reasonable excuse, he opens a postal packet which he knows or reasonably suspects has been incorrectly delivered to him. (4) Subsections (2) and (3) of section 83 (so far as they relate to the opening of postal packets) apply to subsection (3) above as they apply to subsection (1) of that section. (5) A person who commits an offence under subsection (1) or (3) shall be liable on summary conviction to a fine not exceeding level 5 on the standard scale or to imprisonment for a term not exceeding six months or to both. Jesli gosc celowo przechwytuje poczte i odmawia jej wydania to mozesz to zglosic na policje powolujac sie na powyszy przepis, albo mozesz zaczac od zagrozenia mu, ze zglosisz na policje jesli nie wyda Ci poczty. Carpe diem.
|
|
|
belfegor | Post #6 Ocena: 0 2009-06-06 09:55:36 (16 lat temu) |
mówiąc bzdety mam na myśli bzdury, głupoty tzn. ze zaczął od tego, że poszuka, kolejny telefon, że jeszcze nie miał czasu zobaczyć, wizyta domowa i odpowiedz nie znalazł, kolejne dwa telefony nieodebrane, znowu telefon i odpowiedź, on nie ma ale landlord zabiera pocztę i pewnie moją też wziął, prześlij mi SMS jak masz dokładnie na imię i nazwisko bo zapomniałem a landlord musi poszukać, za tydzień się z nim będę widział to ci dam znać, jeszcze ? no to parę wykrętów jeszcze dodam, nie dałem mu twoich namiarów bo wśród wielu sms-ów twój mi gdzieś zaginął bo miałem pełną pocztę i może nie dotarł, ale dam mu znać i poszuka, kolejny telefon jeszcze nie znalazł ale jak będzie miał jakieś newsy dla mnie to się odezwie i się nie odzywa - ja nie wiem dlaczego
![]() Myślę, że wpadnę z policją i problem się zakończy. Wypowiedź Uleczki utwierdza mnie w tym, że się tą sprawą zainteresują i wielkie dzięki za ten przykład. Podnajmujący bo tak należy go określić jest z Boliwii i jego rodzina także i wizyta policji na pewno go nie ucieszy kilka osób jest prawdopodobnie nielegalnie tu od dłuższego czasu wiem to od koleżanki z Boliwii ,która nakreśliła mi warunki jakie muszą spełnić aby tu żyć i pracować. Jeżeli nawet dla mnie ta sprawa się nie zakończy pozytywnie o myślę że inni wynajmujący będą mieli lepiej i tym optymistycznym akcentem zakończę. Wielkie dzięki za zainteresowanie. |
Post #7 Ocena: 0 2009-06-06 10:07:58 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
belfegor | Post #8 Ocena: 0 2009-06-06 10:09:50 (16 lat temu) |
Richmond wielkie dzięki za ten przepis. Czasami policji trzeba palcem pokazać co powinni zrobić i z czego skorzystać. Odnosnie straszenia to myślę , że tylko spowoduje, iż gość przygotyje sie do mojej wizyty z policja i przemyśli co zrobić, a może nie otworzy drzwi? mi otworzy drzwi w przekonaniu ,,a to tylko ten łoś to znowu go spławie" a dalszą sprawą zajmie się policja tak to sobie wyobrażam.
|
belfegor | Post #9 Ocena: 0 2009-06-06 10:16:41 (16 lat temu) |
zajaczek przeczytaj całość a potem oceniaj
![]() |
Post #10 Ocena: 0 2009-06-06 10:39:58 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|