MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kredyt w UK gdzie najłatwiej dostać?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-01-30 22:30:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kamelka2286

Post #2 Ocena: 0

2011-01-30 22:42:32 (14 lat temu)

kamelka2286

Kobieta

Z nami od: 18-08-2009

Wysłałam wniosek online do Sainsbury Bank,zobacze jaka będzie odpowiedz.
Potwierdziałam wszystko telefoniczne,wiec myśle że może odpowiedz bedzie lada dzień.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-01-30 23:03:15 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #4 Ocena: 0

2011-01-30 23:13:39 (14 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Cytat:

2011-01-30 23:03:15, urbanxde napisał(a):
Obcokrajowiec nie dostanie kredytu z banku w anglii . Bo pozniej nie bedzie mial bank jak odzyskac gdy np : uciekniesz do Polski to tam jest inne prawo zapisane i jak wrocisz do Polski to przepada twoj kredyt w anglii a moze tak byc ze wejdzie ci komornik na glowe i bedziesz miala przesrane.
:-o:-o:-]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2011-01-30 23:14:35 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-01-30 23:03:15, urbanxde napisał(a):
Obcokrajowiec nie dostanie kredytu z banku w anglii . Bo pozniej nie bedzie mial bank jak odzyskac gdy np : uciekniesz do Polski to tam jest inne prawo zapisane i jak wrocisz do Polski to przepada twoj kredyt w anglii a moze tak byc ze wejdzie ci komornik na glowe i bedziesz miala przesrane.

Czyzby po poszukiwaniach pracy zainicjowanych tym postem:

Cytat:
2011-01-14 17:27:53, urbanxde napisał(a):
w marcu koncze 16 lat , czy jest moze jakas praca zeby zarobic troche cash bo mi sie w domu nudzi , mieszkam w Southport (Merseyside) i najlepiej gdyby byla w tym miescie lub w okolicach.
dziekuje za pomoc.

twoja kariera zakotwiczyla w bankowosci? :-]
Ada

Do góry stronyOffline

feszter82

Post #6 Ocena: 0

2011-02-05 18:43:44 (14 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Cytat:

2011-01-29 21:37:38, feszter82 napisał(a):
Witam,
Z zupelnie innej beczki-staralismy sie o zakup domu za gotowke-potrzebowalismy zaciagnac z zonz kredyt na £16 000 w Lloyds TSB-mi nie chcieli udzielic(w rozmowie z bank manager dal mi do zrozumienia ze to moze dlatego ze nie jestem brytyjczykiem ale moja zona otrzymala-prawdopodobnie dlatego ze ona ma karte kredytowa-ja nigdy sie nie ubiegalem)-niewazne-nie o to chodzi-domu nie kupilismy-ktos byl w stanie dac o wiele wiecej(£11 000) nie byla to aukcja tylko kupno poprzez agencje ale sprzedajacy(zostalismy poinformowani ze to ktorys z bankow) zostawil sobie furtke do wybrania najwyzszej oferty-caly problem polega na tym ze w rozmowie z bank manager moja zona dowiedziala sie ze moze kredyt zwrocic jezeli nie wykorzysta(nie bedzie jej potrzebny) a za kazdy dzien bedzie jej pobierane £6.66 cos w rodzaju odsetek-przy zwrocie kredytu w osmym dniu system dla pana bank manager wyliczyl ponad £230 i pan rozlozyl rece i tyle.Czy to bylo cos w rodzaju kary ,i w jaki sposob najlepiej sie odwolac od tej decyzji-musze jeszcze poczytac T&C na stronie Lloyds ale tak latwo nie oddam moich £230 .

Jakies sugestie?

Nikt nie odpowiada wiec sam sobie odpowiem.
Po przedstawieniu calej sprawy innemu bank manager(ten pierwszy byl nieobecny-przyjmowal chyba jego zastepca) zona uslyszala ze to faktycznie dziwne-prawdopodobnie za duzo zostalo pobrane z tym ze on musi sprawdzic sprawe,skonsultowac sie i zadzwoni azeby ustalic nastepne spotkanie.
Nazajutrz zona odebrala telefon od tego pierwszego bank managera ze zaszlo nieprawdopodobne nieporozumienie i ze pieniadze w kwocie ok. £180 zostana przelane na konto zony w przeciagu 6-7 dni(czyli potracili tylko odsetki od niewykorzystanego kredytu w wysokosci £6.66 za dzien (max. 14 dni) takie jakie byly ustalane na poczatku).
Pytanie tylko jakie sie nasuwa to czy doszlo faktycznie do jakiegos bledu w systemie,czy moze zawinil czlowiek poprzez to ze jest tylko czlowiekiem i moze sie pomylic czy ze wzgledu na kiekompetencje,nieudolnosc,byc moze nieuczciwosc.
Najlepsze w tym jest to ze bank manager zapytal moja czy ja jestem zainteresowany zalozeniem kolejnej lokaty w Lloyds TSB (mam wieksza kwote na koncie-zyjemy z konta zony,oszczedzamy na moim)-ja mysle do jakiego banku sie przeniesc :-Y:-]:-Y

Do góry stronyOffline

kamelka2286

Post #7 Ocena: 0

2011-02-05 23:59:45 (14 lat temu)

kamelka2286

Kobieta

Witam,czekam już tydzień na odpowiedz z banku Sainsbury,w środe dzwoniłam z zapytaniem czy kredyt został zakceptowany.Miła pani poinformowała że został już wysłany transfer,ale do dzisiejszego dnia nie otrzymałam żadnych dokumentów.Nadmienie że został takze zrobiony credit check co sprawdziłam na stronie Experian.
Czy orientujecie się jak długo się czeka na transfer pieniędzy na konto?

Do góry stronyOffline

kamelka2286

Post #8 Ocena: 0

2011-02-09 17:50:06 (14 lat temu)

kamelka2286

Kobieta

No i niestety wniosek w Sainsburym odrzucona,byłam dzisiaj w swoim banku,powiedzieli że musze zmienić konto STEP,wysłać aplikacje i oni ją rozpatrzą automatycznie.Nie wiem czy to jest dobry pomysł poniewaz Sainsbury zrobił mi juz credit check.Czy nie lepiej wysłac aplikacje do Halifax bank w którym mam kate kredytową?

Do góry stronyOffline

DSzkutnicki

Post #9 Ocena: 0

2012-04-27 21:25:07 (13 lat temu)

DSzkutnicki

Mężczyzna

Z nami od: 27-04-2012

Temat już sprzed roku, ale ciągle aktualny...

Brytyjskie banki specjalizują się ostatnio w wymyślaniu powodów, dla których nie można udzielić kredytu.
Do najczęściej spotykanych należą: brak innych kredytów, nadmiar innych kredytów, brak wpisu na listę uprawnionych do głosowania, zamieszkanie pod adresem gdzie ktoś kiedyś nie spłacał kredytu, stan konta poniżej zera choćby o 1 funta itd.

Ciekawą alternatywą jest ostatnio oferta polskich banków, które przypomniały sobie o nas i oferują całkiem dobre warunki.
Rata za 5 000 funtów to 115 GBP miesięcznie (na 5 lat 10% w skali roku).XXX

Uwaga moderatora: Edycja Moderatora (kolejny spam zakonczy sie blokada konta).

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

wielkimar

Post #10 Ocena: 0

2012-04-27 21:29:35 (13 lat temu)

wielkimar

Mężczyzna

Konto usunięte

oj spam = BAN :-)

Do góry stronyOffline