Str 3 z 4 |
|
---|---|
Krzysiek89 | Post #1 Ocena: 0 2014-04-05 18:00:07 (11 lat temu) |
Z nami od: 12-12-2012 Skąd: Weston Super Mare |
Mam na karcie kredytowej 1000 limitu i jest splacona w calosci , jeśli jej używam to po rachunku ja cala spłacam . Dlatego mysle ze ja dobrze prowadze. To jak myślicie aplikować do innego banku czy lepiej poczekać 3 miesiące i znow isc do HSBC.? Proszę o jakas porade
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2014-04-06 08:55:01 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Odczekać i skorzystać z porównywarki np experian, dostaniesz wstępne sprawdzenie bez wpisu że szukałeś.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
grzes-24 | Post #3 Ocena: 0 2014-04-06 13:32:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
Ja tego nie rozumiem. Ludzie maja problem z otrzymaniem kredytu. A ja rok temu zmieniłem auto bo... co chwilę przysylali mi oferty kredytów.
Do tamtej pory nie mialem żadnych kredytów, kart kredytowych, telefonu na kontrakt. Zarejestrowałem sie do wyborów i za miesiac wziolem 4tys kredytu w swoim banku. Teraz sami mi podwyzszyli overdraft do 500f (mialem 10 od poczatku) choc nie aplikowalem o to. Co chwilę przysylaja mi oferty kart kredytowych nie tylko z mojego banku. Mimo nie spłacenia jeszcze tych 4 tys kredytu, online oferuja mi 8tys kolejnego kredytu choc wplywy na konto mam niezbyt wielkie. (byl okres jak proponowali mi 16tys). W miedzyczasie wziolem tel na kontrakt. Nie aplikuje a dostaje oferty. |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2014-04-06 13:43:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
otrzymywanie ofert nie oznacza ze go dostaniesz.
Ja mam znacznie więcej limitu overdraft, kilka tysiecy, a miałem problemy z uzyskaniem karty kredytwej, mimo że na koncie nigdy nie brakowało pieniędzy. Owszem dostawałem oferty, ale na tym się kończyło. Mam teraz kilka kart, kilka tysięcy miesięcznie obrotu na nich i ... Kredyt na nie... A już opisałem przygody ... w innym temacie o kartach kredytowych. ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
grzes-24 | Post #5 Ocena: 0 2014-04-06 13:58:01 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2014-04-06 13:43:03, krakn napisał(a): otrzymywanie ofert nie oznacza ze go dostaniesz. Ja mam znacznie więcej limitu overdraft, kilka tysiecy, a miałem problemy z uzyskaniem karty kredytwej, mimo że na koncie nigdy nie brakowało pieniędzy. Owszem dostawałem oferty, ale na tym się kończyło. Mam teraz kilka kart, kilka tysięcy miesięcznie obrotu na nich i ... Kredyt na nie... A już opisałem przygody ... w innym temacie o kartach kredytowych. ![]() ![]() Nie wiem jak z kartami ale odnosnie kredytu to to co online mi oferuja (od czasu do czasu wysokosc zmienia się zależnie od wpływów) to mogę dostac bez problemu. Są to oferty wyselekcjonowane dla mnie -do tej kwoty mogę dostać kredyt. |
|
|
AndrzejW | Post #6 Ocena: 0 2014-04-06 21:09:18 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-04-2007 Skąd: Grays |
Cytat: 2014-04-04 15:32:55, Krzysiek89 napisał(a): Witam wszystkich, Mam pytanie odnośnie kredytu. Chcialem uzyskac kredyt 5 tys na samochod . Mam konto w HSBC i oczywiście byłem u nich z pytaniem o kredyt ale mi odmówili zapytałem o przyczyne to powiedzieli mi ze nie maja informacji w systemie dlaczego nie ![]() Pozdrawiam Krzysiek Skoro masz konto w HSBC to mozesz wypelnic formularz online. Wstepne warunki sa sprawdzane przez script na stronie (bez zapisywania historii) i kredyt jest przeznawany "od reki". Przenajmniej dla mnie tak dzialalo. |
sokole-oko | Post #7 Ocena: 0 2014-04-08 10:51:27 (11 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-03-2014 Skąd: londyn |
Kredytu kilka tysi, ale auto jest ok.
Teraz wyjasnilo sie skad te "drogie fury" wziely sie na parkingach pod dyskontami ![]() Cytat: 2014-04-06 21:09:18, AndrzejW napisał(a): Skoro masz konto w HSBC to mozesz wypelnic formularz online. Wstepne warunki sa sprawdzane przez script na stronie (bez zapisywania historii) i kredyt jest przeznawany "od reki". Przenajmniej dla mnie tak dzialalo. Potwierdzam - gdy bylem w banku to zaproponowali mi cos ponad 20% oprocentowania, a online mialem 11% p.s. kredyt nie byl przeznaczony na zakup auta ![]() [ Ostatnio edytowany przez: sokole-oko 08-04-2014 10:52 ] Warto walczyć o to samo co zawsze. O siebie. Żeby się nie dać sformatować, że trzeba zwyciężać, zarabiać, kupować. Nie dać się przerobić na szczura, tylko znaleźć niszę, dzięki której nie dasz się wrobić w cały ten śmietnik, który sączy w nas popkultura
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2014-04-08 12:21:28 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2014-04-08 10:51:27, sokole-oko napisał(a): Kredytu kilka tysi, ale auto jest ok. Teraz wyjasnilo sie skad te "drogie fury" wziely sie na parkingach pod dyskontami ![]() Wiekszosc nowych aut sprzedawanych w UK jest na kredyt/w leasingu. Carpe diem.
|
Wielim | Post #9 Ocena: 0 2014-05-15 22:04:17 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Witam
Mam pytanie odnosnie mortgage.Kilkanascie dni temu bylem na spotkaniu w banku TSB gdzie oprocz pracownika przyszedl rowniez branch manager, spotkanie odbylo sie niby bo nie maja zadnych danych o mnie. Po kilku pytaniach typu ile wydaje na rozne rzeczy i sprawdzeniu ile odkladam na konto miesiecznie zaproponowali mi mortgage. Ja odpowiedzialem, ze chce wziasc owa pozyczke, ale za rok i to razem z moja przyszla zona. Odpowiedzieli mi w stylu- bierz juz, masz kase na depozyt, za rok wartosc domow wzrosnie i ze zadzwonia do mnie za tydzien... Nikt do mnie nie zadzwonil, a po 10 dniach dniach mam wylaczony ang numer telefonu gdyz jestes w PL. I teraz moje pytanie- czy faktycznie mam szanse na mortgage skoro sami mi go zaproponowali bez zadnych sugestii z mojej strony? Pytam dlatego, ze jakies 5 lat temu wzielem pozyczke 500 funtow w Oakam i splacilem tylko 500 z 900 i do tego mialem telefon w abonamencie w Orange i po kilku miesiacach zablokowalem DD i nieplacilem z powodu osobistej klotni w salonie a nie przez brak pieniedzy? Dodam ze mam dwie karty kredytowe systematycznie splacane, telefon w Vodafone placony od 5 lat i ogolnie od 5 lat zadnych dlugow, oplacam council tax na wynajetym mieszkaniu, rachunki i jestem na liscie wyborczej? |
zealot | Post #10 Ocena: 0 2014-05-16 02:33:26 (11 lat temu) |
Z nami od: 18-06-2011 Skąd: Wigan |
Jak nie chcesz brać kredytu teraz, to nie bierz. Każda firma stosuje tę samą sztuczkę: kupuj teraz, promocja wkrótce się kończy, spiesz się.
Całkiem możliwe, że masz zdolność kredytową na kredyt mieszkaniowy. Kredyt mieszkaniowy jest pożyczką zabezpieczoną majątkiem. Nie spłacasz - bank przejmuje dom. Bank na tym prawie na pewno nie straci. W związku z tym banki takie kredyty łatwiej przyznają. Jak bierzesz kredyt na jakieś wycieczki lub inne szaleństwa to może być problem z uzyskaniem go jeśli się jakiś tam rat w przeszłości nie płaciło. Pożyczka w Oakam? 673% APR? Co cię skłoniło do pożyczania pieniędzy od takiego złodzieja działającego w świetle prawa? |