Kwestia tego jak ktos bardzo lubi ryzyko, ze bank sie dowie skad naprawde pochodzily pieniadze

Str 3 z 6 |
|
---|---|
Lucy_J | Post #1 Ocena: 0 2015-02-08 12:52:19 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Wszystko mozna powiedziec. Ze na samochod, ze na remont i Bog wie co jeszcze.
Kwestia tego jak ktos bardzo lubi ryzyko, ze bank sie dowie skad naprawde pochodzily pieniadze ![]() |
housemsq | Post #2 Ocena: 0 2015-02-08 13:20:37 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-03-2013 Skąd: Chester |
Cytat: 2015-02-08 12:52:19, Lucy_J napisał(a): Wszystko mozna powiedziec. Ze na samochod, ze na remont i Bog wie co jeszcze. Kwestia tego jak ktos bardzo lubi ryzyko, ze bank sie dowie skad naprawde pochodzily pieniadze ![]() Nie wiem o jakim banku mowa. Banki z ktorymi ja mialem do czynienia w nosie mialy skad ja mam na depozyt. Liczylo sie ile zarabiam i ile wydaje. W wydatkach miesiecznych oczywiscie uwzgledniano rate kredytu gotowkowego. Moj kredyt byl na samochod, ale bank w ktorym bralem mortgage o to nie pytal. Osobiscie nie widze zadnej roznicy. Czy na samochod, czy na depozyt. Rata jest rata. Jesli delikwent zarabia wystarczajaco, zeby spelnic wymagane kryteria, bank nie bedzie mial z tym problemu. [ Ostatnio edytowany przez: housemsq 08-02-2015 13:22 ] |
ewamik | Post #3 Ocena: 0 2015-02-08 14:59:25 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
OK ,a jak chcesz wziąc 46 tysięcy złotych pożyczki? Rodzice wezmą?
Skoro tu pracujesz,to w Polsce nie udziela pożyczki |
Lucy_J | Post #4 Ocena: 0 2015-02-08 16:24:48 (10 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Cytat: 2015-02-08 13:20:37, housemsq napisał(a): Cytat: 2015-02-08 12:52:19, Lucy_J napisał(a): Wszystko mozna powiedziec. Ze na samochod, ze na remont i Bog wie co jeszcze. Kwestia tego jak ktos bardzo lubi ryzyko, ze bank sie dowie skad naprawde pochodzily pieniadze ![]() Nie wiem o jakim banku mowa. Banki z ktorymi ja mialem do czynienia w nosie mialy skad ja mam na depozyt. Liczylo sie ile zarabiam i ile wydaje. W wydatkach miesiecznych oczywiscie uwzgledniano rate kredytu gotowkowego. Moj kredyt byl na samochod, ale bank w ktorym bralem mortgage o to nie pytal. Osobiscie nie widze zadnej roznicy. Czy na samochod, czy na depozyt. Rata jest rata. Jesli delikwent zarabia wystarczajaco, zeby spelnic wymagane kryteria, bank nie bedzie mial z tym problemu. To podaj prosze nazwy tych bankow (jesli to nie problem), to autor bedzie mial gotowe rozwiazanie i problem z glowy ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Lucy_J 08-02-2015 16:26 ] |
housemsq | Post #5 Ocena: 0 2015-02-08 17:00:44 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-03-2013 Skąd: Chester |
Cytat: 2015-02-08 16:24:48, Lucy_J napisał(a): Cytat: 2015-02-08 13:20:37, housemsq napisał(a): Cytat: 2015-02-08 12:52:19, Lucy_J napisał(a): Wszystko mozna powiedziec. Ze na samochod, ze na remont i Bog wie co jeszcze. Kwestia tego jak ktos bardzo lubi ryzyko, ze bank sie dowie skad naprawde pochodzily pieniadze ![]() Nie wiem o jakim banku mowa. Banki z ktorymi ja mialem do czynienia w nosie mialy skad ja mam na depozyt. Liczylo sie ile zarabiam i ile wydaje. W wydatkach miesiecznych oczywiscie uwzgledniano rate kredytu gotowkowego. Moj kredyt byl na samochod, ale bank w ktorym bralem mortgage o to nie pytal. Osobiscie nie widze zadnej roznicy. Czy na samochod, czy na depozyt. Rata jest rata. Jesli delikwent zarabia wystarczajaco, zeby spelnic wymagane kryteria, bank nie bedzie mial z tym problemu. To podaj prosze nazwy tych bankow (jesli to nie problem), to autor bedzie mial gotowe rozwiazanie i problem z glowy ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Lucy_J</i> 08-02-2015 16:26 ] Oczywiscie, ze to nie problem. Mortgage 5 lat temu w RBS. Jakies 4 miesiace po wzieciu kredytu gotowkowego( Lloyds £9000, 4 lata) na samochod. Nikt sie w RBS nie pytal na co, po co etc. Interesowala ich rata ktora place. Teraz remortgage do Lloyds. Splacam od kilku miesiecy kolejny kredyt (Tesco £8000, 4 lata), ktory wzialem na splacenie swojej ex. Splacilem tez w grudniu kilka tysiecy kapitalu, zeby zalapac sie na lepszy %. Nikogo nie obchodzilo skad te pieniadze, co to za kredyt. Interesowala ich miesieczna rata. Ja nie twierdze, ze jest to dobry pomysl finansowania depozytu. Twierdze natomiast, ze kredyt gotowkowy nie ma znaczenia jesli masz odpowiednie dochody, zeby pokryc wszystkie zobowiazania. |
|
|
abd_ul | Post #6 Ocena: 0 2015-02-08 18:24:31 (10 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2013 Skąd: Londyn |
a nie lapiesz sie na Help to Buy?
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2015-02-09 10:09:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2015-02-07 20:58:24, krakn napisał(a): z taką punktacją to ty zacznij się starać o słabe karty kredytowe, a nie o kredyt na dom, czy gotówkowy. Raczej długa droga przed tobą http://www.mojawyspa.co.uk/forum/42/34175/Bank-nie-chce-mi-przyznac-karty-kredytowej,460 Ile razy pisalismy na forum, ze credit score to produkt sprzedawany przez agencje kredytowe. Proponuje sprawdzic statutory credit report w Experianie i Equifax i niezawracac sobie glowy credit score. Jak wszystko jest placone na czas i nie ma przeciazenia finansowego, jest rejestracja do wyborow, to bedzie ok. Carpe diem.
|
kasiachery | Post #8 Ocena: 0 2015-02-09 10:28:26 (10 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2015-02-08 13:20:37, housemsq napisał(a): Cytat: 2015-02-08 12:52:19, Lucy_J napisał(a): Wszystko mozna powiedziec. Ze na samochod, ze na remont i Bog wie co jeszcze. Kwestia tego jak ktos bardzo lubi ryzyko, ze bank sie dowie skad naprawde pochodzily pieniadze ![]() Nie wiem o jakim banku mowa. Banki z ktorymi ja mialem do czynienia w nosie mialy skad ja mam na depozyt. Liczylo sie ile zarabiam i ile wydaje. W wydatkach miesiecznych oczywiscie uwzgledniano rate kredytu gotowkowego. Moj kredyt byl na samochod, ale bank w ktorym bralem mortgage o to nie pytal. Osobiscie nie widze zadnej roznicy. Czy na samochod, czy na depozyt. Rata jest rata. Jesli delikwent zarabia wystarczajaco, zeby spelnic wymagane kryteria, bank nie bedzie mial z tym problemu. [ Ostatnio edytowany przez: <i>housemsq</i> 08-02-2015 13:22 ] czyli chcesz powiedziec, ze dostaels kredyt na dom splacajac kredyd na auto? ja bylam swiecie przekonana, ze nie mozna ubiegac sie o kupienie domu majac JAKIEKOLWIEK kredyty. Kurde, ja splacam auto jeszcze 6 mc wiec eoretycznie moglabym juz starac sie o kupienie domu? ![]() |
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2015-02-09 10:48:17 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mozesz miec i 10 kredytow, liczy sie to czy masz zdolnosc kredytowa na kredyt hipoteczny. Czyli na co Cie jeszcze stac. Kazdy kredyt, karta kredytowa czy inne zobowiazanie finansowe obniza zdolnosc.
Jak wejdziesz na stronie ktoregos z bankow i skorzystasz z kalkulatora zdolnosci, to dowiesz sie czy kredyt na samochod bedzie problemem czy nie przy Twoich zarobkach i wydatkach. Carpe diem.
|
kkonki | Post #10 Ocena: +1 2015-02-09 12:56:22 (10 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Wakefield |
Mysle, ze kredyt gotowkowy na depozyt to nie jest taki zly pomysl. Ktos powie - "nie stac cie na depozyt, to nie stac cie rowniez na dom". To niekoniecznie musi byc prawda, jezeli ktos wie, ze sytuacja finansowa mu na to pozwala i odklada dana ilosc pieniedzy i tak co miesiac. Wtedy, zamiast placic za wynajem przez kolejny, przykladowy rok, 'wyrzucajac' pieniadze, mozna juz splacac swoj kat, wyrzucajac kwote o wiele mniejsza, jaka sa odsetki od kwoty pozyczonej na depozyt/meble/etc.
Akurat sam jestem w podobnej sytuacji, mam powiedzmy te 5%, zeby skorzystac z Help To Buy (mieszkam tu stosunkowo krotko), ale wiadomo, ze zeby czuc sie bezpieczniej, trzeba miec troche wiecej, zwlaszcza, ze dochodza jeszcze fee i inne koszty. http://www.sainsburysbank.co.uk/borrowing/bor_borrowing_zone.shtml Tutaj pozyczka na 5, czy 9 tysiecy (tyle ile van1985 potrzebuje) wyglada atrakcyjnie. |