Na wstępie chciałem przywitać wszystkich forumowiczów

Mam taki problem. Jestem w PL i kupiłem sobie angielski starter Vodafone, doładowałem konto za 5 funtów. Problem w tym że mogę wykonywać połączenia, jednak nikt nie może do mnie dodzwonić. Za każdym razem jest „Telefon nie odpowiada, proszę spróbować później”
Generalnie troszkę wertowałem, szukałem na internecie co może być przyczyną jednak bezskutecznie.
Próbowałem:
1. Postępować zgodnie z wejdź w menu --> ustawienia --> komunikacja --> sieci telefonii komórkowej --> tryb pracy sieci wybierz tylko gsm
wejdź w menu --> ustawienia --> ustawienia połączeń --> wszystkie połaczenia --> pokaż mój numer wybierz domyślna wartość sieci.
wejdź w menu --> ustawienia --> ustawienia połączeń --> połączenia głosowe -->blokowanie połaczeń --> sprawdź czy nie masz zablokowanych połączeń wychodzących
2. Kontaktowałem się bezpośrednio z operatorem Vodafone. Mówił że miałem pewien „bar” i wymagało to aktywacji żebym jak to określił mógł „get started”

Czy ktoś z was miał może podobny przypadek i mógłby pomóc?
Bardzo zależałoby mi żeby na czasie. Naprawdę nie wiem już co zrobić i proszę pomoc.
Dodam jeszcze że telefon mam bez simlocka. Mój model telefonu to Samsung GT-I8200.
Pozdrawiam