Str 4 z 8 |
|
---|---|
Turefu | Post #1 Ocena: 0 2018-01-29 17:03:52 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Nie sadze, zeby Bank umorzyl cokolwiek. To, ze placiles , To po prostu wypelniales warunki umowy, nic niezwyklego.
|
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2018-01-29 17:22:06 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Bank nie umorzy, overdraft ma pewnie ubezpieczony i stratny nie bedzie. Z mila checia natomiast sprzeda dlug.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Emeryt56 | Post #3 Ocena: 0 2018-01-29 17:39:44 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Nie licz na to że Ci umorzą bo by musieli zaksięgować stratę. Najlepiej ich urządza spłacanie samych odsetek. albo w najgorszym wypadku sprzedają twoje zadłużenie. Indywidualnej osobie nie darują bo by do nich były kolejki po umorzenia. Bank to jest instytucja co się specjalizuje w pożyczaniu i ściąganiu pieniędzy, od setek lat mają to obcykane.Czasem niby odpuszczają aby gościu się odbił od dna i tu nagle dzwonek do drzwi.
|
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2018-01-29 19:31:36 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak wyjedziesz i "rzucisz to w cholere", to bank zamknie konto i sprzeda dlug. Bedziesz mial przez kolejne 6 lat wpis w historii kredytowej o default. Firmy windykacyjne beda wysylac listy na Twoj stary adres i do osob o podobnych danych, o splate dlugu. Po 6 latach dlug przedawni sie.
Ale nic nie stoi na przeszkodzie, by ktoras firma wziela Cie do sadu i bedziesz mial tzw. CCJ - County Court Judgment, ktory spowoduje, ze 6 lat zacznie liczyc sie od nowa. Czyli jak wrocisz do UK, to bedziesz mial problem z otwarciem konta poza podstawowym i ten default albo CCJ beda tam wisiec i beda ponownie wysylac Ci listy jak tylko zaktualizujesz adres. Lepiej umow sie na splate i zalatw to porzadnie, zebys nie zalowal w przyszlosci, gdyby okazalo sie, ze wrocisz tu kiedys. A najlepiej to wez pozyczke na maly procent i splac ten overdraft i splacaj potem pozyczke, bedzie znacznie taniej. Inaczej odsetki beda Cie zjadac. Carpe diem.
|
Ziomek12 | Post #5 Ocena: 0 2018-01-29 20:21:36 (7 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2018 Skąd: Luton |
Nie wroce do uk to jest pewne, chodzi mi tylko czy mnie komornicy w pl za to nie dojada. Malo jest info w necie ze kogos komornicy w Polsce dopadli za dlugi z uk. Wiecej jest info ze nikomu nic nie zrobili za podobna sprawe. Ale wiadomo jak to jest kazdy pisze inaczej I to wszystko jest malowiarygodne, poprostu chcialbym znac procedury jak to wygladac bedzie jak zostawie to "w cholere" I zjade "w cholere" dzieki za odpowiedzi pozdrawiam
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2018-01-29 20:24:10 (7 lat temu) |
Jak wyzej napisalam, takie sa procedury. Watpliwe, zeby ktos sciagal pare tysiecy w PL.
Nigdy nie mow nigdy, juz byli tutaj tacy na forum. Jest sporo watkow o tym jak wracaja i mieli rozne dlugi niesplacone i co teraz. Carpe diem.
|
Ziomek12 | Post #7 Ocena: 0 2018-01-29 20:48:03 (7 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2018 Skąd: Luton |
Uwierz mi ze majac takie zaplecze w pl jak ja mam to nikt nigdy nigdzie by nie wyjechal, ale bylem mlody I glupi I polecialem za baba majac 19 lat. Ale to nie o tym temat. Teraz wszystko sie pozmienialo I w kwietniu musze byc w Polsce. Na upartego moglbym to splacic, ale nie bedzie lekko majac 1200 na reke I placac za chate £500 miesiecznie. Predzej z Polski moglbym to splacic jesli sie uponna, bo tam mam warunki zeby spowrotem stanac na nogi.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2018-01-29 23:14:10 (7 lat temu) |
Jak bedziesz mogl splacic, to nie czekaj az sie upomna. Po prostu spalcaj na biezaco.
A jak masz jakas sensowna historie kredytowe, to mozesz tez pomyslec o karcie kredytowej 0% na balance transfer z 0% oplat lub minimalna oplata. To da Ci oddech na jakis czas i mozesz splacac tylko minimalna kwote co miesiac. Overdraft ma wysokie oprocentowanie. Carpe diem.
|
pantiktak | Post #9 Ocena: 0 2018-01-29 23:39:21 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-11-2010 Skąd: Southampton |
jak złodziej ukradnie złodziejowi to pół bied
![]() jak banki naciągają legalnie bezprawnie to trzeba tysięcy kientów w jednym pozwie żeby przyznali rację. 15 tys to nie tak dużo na taki bank |
daavid | Post #10 Ocena: 0 2018-02-27 10:17:15 (7 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Czytam w necie różne opinie i nie mogę zrozumieć jak ludzie mogą wierzyć w to, że jak UK wyjdzie z UE to będzie można sobie nabrać kasy i wrócić do Polski bo nikt nie będzie miał prawa nikogo ścigać.
Raczej przepływ informacji będzie jeszcze większy np. po to żeby ścigać ludzi ukrywających się z płaceniem podatków. Nikt tych danych ręcznie nie koryguje, robi to system i nikt w tym świecie nie jest anonimowy. Zasada jest prosta. Bierzesz kredyt to nie licz na to, że jest on za darmo. Trzeba go spłacić, odsetki również. |