Str 3 z 4 |
|
---|---|
Ada1125 | Post #1 Ocena: -1 2018-06-06 10:43:01 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2018 Skąd: Northampton |
Council sprzedaje dlugi ? Tzn dla firm windykacyjnych ? Jasne ze bede to splacac , takze w pierwszej kolejnosci wezme sie za Council Tax . Ja caly czas najbardziej sie obawialam tego ze mogl zostac wlasnie wydany jakis wyrok w mojej niewiedzy ze czeka na mnie list gonczy itp . Nie znam przepisow ... a ze tak sie stalo niestety czlowiek w takich sytuacjach nie mysli o konsekwencjach . Zreszta o czym myslalam tamtego czasu , czlowiek byl mlody glupi i obrazony na caly swiat po stracie rodzica a teraz niepotrzebny stres .
|
Ada1125 | Post #2 Ocena: 0 2018-06-06 11:49:28 (7 lat temu) |
Rozmawialam chwile temu z councilem , poniewaz wyslalam wczoraj na probe 1 funciaka by zobaczyc czy dotrze i Pani na moje zapytanie czy moge zostac zatrzymana na lotnisku odpowiedziala ze absolutnie nie ... wiec nie wiem skad pogłoski że mozna🤔 tak jak wyzej ktos pisal w pierwszej kolejnosci nalezy zaplacic Council poniewaz to Tax a nastepnie wziac sie za rent
![]() [ Ostatnio edytowany przez: Ada1125 06-06-2018 12:13 ] |
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2018-06-06 14:38:40 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie podloski tylko masz wyjatkowe szczescie, ze dlug jest dalej w gminie I ze nie zlozyli wniosku do sadu. Jakby zlozyli, co zwykle odbywa sie w pierwszym czasu niz ten przez jaki ty nie mialas kontaktu, to juz dawno bylby wydany przez sad nakaz aresztu, bo na sprawe bus sie nie wstawila.
Ada
|
Ada1125 | Post #4 Ocena: 0 2018-06-06 15:16:37 (7 lat temu) |
Byc moze to wszystko jest zalezne od kwoty na jaka sie zalega i po prostu nie oplaca sie ruszac calej procedury ? Wydaje mi sie ze w pierwszej kolejnosci poszukuja majatku i za sprawa sadu moga sciagac z roznych dochodow - wtedy tez sie nie musisz stawiac na sprawie(nikogo nie wsadzaja tez od razu kto zalega bo by miejsc nie starczylo dla samej poloni w UK) a ze na dana chwile jestem nieosiagalna ? Pani odpowiedziala mi ze za dlug Council Tax nie aresztuja Cie na lotnisku takze nie wiem - byc moze powiedziała tak dlatego ze widzi nadal ten dlug w systemie ? Kara pozbawienia wolności jak ktos wyzej napisal jest do 3 miesiecy ale to tylko wtedy kiedy Ty nie zamierzasz tego uregulowac (tak brzmi przepis) a innego nie widzialam dotyczacego więzienia .
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2018-06-06 15:31:55 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Co sadzie rozumiem jest pod "nie masz zamiaru placic"? Wysla list pare razy, nie zaplacisz to kieruja sprawe do sadu. Nie zglosisz sie to odrocza na wyslanie ponaglenia raz. Nie odpowiesz I sie nie wstawisz na sprawe, to sprawa odbedzie sie bez ciebie. Kare wyznacza, a ze nie bedziesz w kontakcie, to nie zaplacisz. Sprawa wrocil I skaza na kare wiezienia I wydadza nakaz aresztu.
Masz duze szczescie, ze sprawy do sadu nie skierowali. Sad nie bedzie szukac twojego majatku. Sad oczekuje splaty kary, a council splaty dlugu. Nikt cie nie straszy, tylko podaja ci ludzie realne skutki, ale jak wiesz jak jest proces postepowania w takich sprawach, to nie rozumiem strachu w pierwszym poscie.
Ada
|
|
|
Ada1125 | Post #6 Ocena: 0 2018-06-06 17:01:27 (7 lat temu) |
Pamietam kiedy jeszcze z czasow zamieszkiwania w Wielkiej Brytanii ludzie ktorym pomagalam wypelniac dokumenty mieli problemy z Councilem i wlasnie przez wyroki sadu sciagane byly im pieniadze z wyplat
![]() ![]() |
Emeryt56 | Post #7 Ocena: 0 2018-06-06 17:10:48 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Jak na razie to : pani mi powiedziała to, pani powiedziała mi tamto a nic na "papierze.
Opieraj się na korespondencji bo ustnie to wszyscy mogą mówić półprawdy a resztą to w naszym domyśle. |
Ada1125 | Post #8 Ocena: 0 2018-06-06 17:25:01 (7 lat temu) |
A dlaczego mialaby mnie wprowadzac w blad ? Jezeli sprawdzila moje cale konto ? Napisalam po porade bardziej kogos kto byc moze mial problemy z Council Taxem badz zna kogos kto mial problemy wlasnie z nimi . Domysły to zaraz znow zaczne snuc przez domysly innych . Konczymy watek , byc moze komus sie kiedys przyda . Pozdrawiam
![]() |
gosian | Post #9 Ocena: 0 2018-06-06 17:36:32 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cytat: 2018-06-06 17:25:01, Ada1125 napisał(a): A dlaczego mialaby mnie wprowadzac w blad ? Jezeli sprawdzila moje cale konto ? (...) Czesto, niestety w biurach są osoby,które niekoniecznie maja odpowiednia wiedze na dany temat. Mysle że pani w biurze nie ma obowiazku wiedziec,czy kogos zatrzymaja na lotnisku czy nie. Powiedziala ze nie,ale czy na pewno? Jak byś poprosila o potwierdzenie tego na pismie na bank by ci tego nie dala. Ona zajmuje sie finansami a nie dywagacja nad twoim problemem. Jak juz ktoś Ci dobrze doradzil.. Wszystko musisz miec na pismie,to tak dla Twojego spokoju. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Ada1125 | Post #10 Ocena: 0 2018-06-06 17:44:13 (7 lat temu) |
W takim razie byc moze najlepiej bedzie skontaktowac sie z sadem w tym miescie ? I teraz druga sprawa czy chodzi o zatrzymanie w UK czy tez innym kraju ? Bo w pierwszej kolejnosci czeka mnie podroz do Holandii a i w UK zamierzam zawitac końcem wakacji . Zreszta gdyby byl jakis nakaz aresztowania , ja sie nie ukrywam ? Mieszkam w Polsce pod stalym adresem ...
[ Ostatnio edytowany przez: Ada1125 06-06-2018 18:19 ] |