|
---|---|
meggi1 | Post #1 Ocena: 0 2010-05-22 07:38:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2008 Skąd: birmingham |
dzis w nocy obudzil mnie taki bol ze nikomu nawet najwiekszemu wrogowi tego nie zycze od tygodnia jestem chora kaszle strasnie i teraz poszlo mi na ucho czy znacie jakies domowe sposoby na ucho,myslalam o amolu wziac na wacik i wlozyc do ucha no niewiem musze cos zrobic bo bol jest niesamowity.pomozcie.
|
kik1976 | Post #2 Ocena: 0 2010-05-22 07:43:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
zacznij od lekarza, bo z uchem to nei zabawa. kiedys wacik moczono w sprytusie kamforowym. no srodki przeciwbolowe.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Post #3 Ocena: 0 2010-05-22 08:46:08 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
frelcia | Post #4 Ocena: 0 2010-05-22 08:59:04 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Zaczerpniete z internetu:
u nas laryngolog radził podgrzać garść soli kuchennej na suchej patelni wysypać na ścierkę lub tetrową pieluchę,zwinąć w "bańkę" i przykładać do ucha tylko to było w przypadku lekkiego bólu,nie wiem jak się sprawdzi u Was Ja kiedy boli mnie ucho, to na wacik leję kroplę olejku kamforowego i wkładam to ucha. Przechodzi dosyć szybko. Jak nic nie mam w domu to podgrzewam lekko olive z olivek-kilka kropli do ucha daje ulge. Polecam okłady z ugotowanej kaszy gryczanej albo zawinąć w wacik listek geranium. . Mimo wszystko musisz odwiedzic swojego GP bo to co wkleilam zalagodzi bol tylko na jakis czas. A zapalenie czesto prowadzi do zaburzen blednika ktore objawia sie np omdleniami. ![]() |
meggi1 | Post #5 Ocena: 0 2010-05-22 09:02:20 (15 lat temu) |
dziekuje wam bardzo za pomoc zaraz jade do szpitala boje sie tylko ze nie powie mi nic nowego i przepisze paracetamol
![]() |
|
|
maga18 | Post #6 Ocena: 0 2010-05-22 09:35:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-12-2009 Skąd: UK |
Nie zwlekaj idz do GP i popros o skierowanie do specjalisty ja zwlekalam i bylo tylko gorzej.az w koncu mialam tu mala operacje ktora polega na wprowadzwniu malutkiego drenu ktory przy kazdym oddechem sie otwiera i powoduje wyplyniecie wydzieliny z ucha ktora wystapi u ciebie jesli bedziesz zwlekac.wspolczuje ci bo znam ten bol doskonale.
|
Malahai1983 | Post #7 Ocena: 0 2010-05-22 11:09:11 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2009 Skąd: Manchester |
Współczuję Meggi... Sam przez to przechodziłem jakieś dwa tygodnie temu, ale od razu nałykałem się proszków na grypę a więc ból zaatakował mnie tylko w jedną noc. Ale wrzuciłem Ketonal i odleciałem od razu
![]() ![]() 'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2010-05-22 18:05:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
TYLKO NIE AMOLL!!!
Podrażni delikatną skóre spochnie i zatka odpływ i wentylacje. Po pierwsze kup w aptece OTEX 2 Ciepłe okłady 3 ochrona przed zawianiem, opaska sportowa lub czapka Czasami stosowałem zioła z krzaczka rozgrzewające ale nie wiem jak to się nazywa ale ma taki dziwny intensywny zapach. No i dla ulgi środek przeciwbólowy ale raczej nie ketanol, dlaczego? bo ketanol zablokuje całkowicie ból a powinno trochę boleć, paradoks? nie, mamy kontrole i pilnujemy się, brak bólu najczęściej powoduje że bagatelizujemy problem i wtedy dopiero robi się problem, od silnego stanu zapalnego można stracić słuch. ja mam tendencje do tanów zapalnych bardzo często am zatkane uszy, a szczytem było gdy pracowałem w knajpie, ciągłe wchodzenie z gorącej kuchni do lodówki i z powrotem, z uszu lało mi się, tak samo, jak po plecach pot, i co miesiąc czasami częściej stan zapalny, pomaga choć powoli kilka razy dziennie zakrapianie OTEXEM. A gdy się przeciąga to laryngolog. uszy i zęby to masakryczny ból Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
meggi1 | Post #9 Ocena: 0 2010-05-22 18:55:46 (15 lat temu) |
dostalam antybiotyk DUOMOX 2X na dobe a ten bol jak byl tak jest normalnie najgorszy bol jaki mialam juz nawet porod to pikus
![]() |
krakn | Post #10 Ocena: 0 2010-05-22 20:07:21 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Oo antybiotykiem cie potraktowali, wiec chyba stan był faktycznie zaawansowany, albo trafiłaś na takiego lekrza :>
W takim razie bierz dokładnie wg wskazań i cała zaleconą serie, nie przerywaj gdy ci się będzie wydawało ze jest dobrze. Akurat tego nigdy nie brałem, zasadniczo unikam antybiotyków. Na przyszłość kup sobie Otex świetnie też czyści głęboko uszy :> i usuwa zaropienia itp Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|