Str 3 z 4 |
|
---|---|
queenOfChocolat | Post #1 Ocena: 0 2010-05-22 22:31:10 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: male... |
a mi kiedys laryngolog powiedziala ze ucha nagrzewac nie wolno, podobno jedna z lepszych w polsce - swiatowa kobitka,z seminarium w usa przywiozla nowinke ze najgorsze co moze byc to nagrzewac ucho. zaden amol, zadne olejki, nic co rozgrzewa, bo to tylko zaleczy problem na chwile, podraznajac cale ucho i za jakis czas bol powroci wiekszy i trudniejszy do wyleczenia. jedynie z domowych sposobow to polecila czysty sok z aloesu wkropic do ucha. co do smarowania w kolo ucha radzila smarowac tak, by nawet malzowiny zewnetrznej nie dotknac, tylko delikatnie w koło obsmarować. no i oczywiscie nie spac na tym uchu. mi ten aloes podziałał, od małego miałam problemy z uchem, antybiotyki prawie regularnie były, amol itp. w koncu trafilam do tej babki i problem znikl. od ponad 3 lat bez wiekszych problemow
![]() |
meggi1 | Post #2 Ocena: 0 2010-05-23 07:29:08 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2008 Skąd: birmingham |
a gdzie taki sok z aloesu kupie?dzis wstalam rano z takim bolem ze szok i jeszcze ropa mi leci z ucha zwariowac idzie.........
|
queenOfChocolat | Post #3 Ocena: 0 2010-05-23 08:49:01 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2010 Skąd: male... |
ja akurat mialam aloes w domu (kwiatek) wycisnelam z niego sok i juz. sprawdz w sklepach zielarskich, moze w sklepach ze zdrowa zywnoscia i odzwykami?tylko pamietaj zeby byl to czysty sok, moze z domieszka wody, ale bez zadnej chemii czy spirytusu.
ten wydaje sie byc czysty: http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=274&prodid=442 tylko ze jak ropa Ci juz udzie to nie wiem czy to zakrapianie czymkolwiek jest bezpieczne. to jest ucho i z nim nie ma zartow, powiklania moga byc straszne. udaj sie jeszcze raz do lekarza i nie wychodz poki ci czegos konkretnego nie przepisze |
Post #4 Ocena: 0 2010-05-23 10:43:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kinga77 | Post #5 Ocena: 0 2010-05-24 18:43:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Krople Otinum tez sa dobre,ale to w Polsce sie kupuje,a tu nie wiem czy jest odpwiednik tego.
Na zapalenie uszu trzeba robic oklady(sprawdzilam wielokrotnie,nawet na dzieciach malutkich),bo to przynosi szybka ulge no i cos przeciwbolowego ,oraz wizyta u lekarza,bo raczej bez antybiotyku sie nie obejdzie. Oklad dziala nawet na duzy bol,a ja robie tak ![]() Trzeba dobrze nasmarowac ucho tlustym kremem,na wate wielkosci dloni nalac lyzke spirytusu kamforowego,lub rozcienczonego na pol normalnego,z folii wyciac o podobnym rozmiarze kolo tak zeby pasowalo na ucho i przylozyc razem z wata do ucha,na to jakas czapka lub opaska zeby sie trzymalo. Trzymac 20 minut,a potem 20 minut przerwy i tak kilkakrotnie,za kazdym razem dolewajac spirytusu.W pierwszej chwili jest nieprzyjemne dosc uczucie,ale jak tylko ucho zaczyna sie rozgrzewac to odrazu jest ulga. To jest zapalenie,a kazde zapalenie najlepiej jest wygrzac. Kiedys mialam tez zapalenie piersi i polozna doradzila mi takie same oklady i przeszlo. |
|
|
grekan | Post #6 Ocena: 0 2010-05-24 22:57:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2008 Skąd: Londyn Croydon |
U mnie ponad roczne leczenie stanu wirusowego zapalenia ucha u roznych specjalistow nie pomoglo.Przypadkowo trafilem na doswiadczona emerytowana laryngolog, ktora polecila mi prosty specyfik, 3% roztwor kwasu bornego w spirytusie.Pomoglo w ciagu 2 tygodni i mam spokoj.Mozna samemu sporzadzic te krople: 3 gramy kwasu bornego w postaci sypkiej/dostepny w aptece w Polsce, nie wiem jak tutaj/ rozpuszcczamy w 100 ml spirytusu/dosyc trudno sie rozpuszcza, trzeba dlugo mieszac/.Zakraplac do ucha po 2 -3 krople dwa razy dziennie.
|
Post #7 Ocena: 0 2010-05-24 23:13:09 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2010-05-25 00:27:29 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kinga77 | Post #9 Ocena: 0 2010-05-25 13:51:14 (15 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat: 2010-05-24 23:13:09, ie2ox4 napisał(a): Do Kingi, to koło ma przykryć małżowinę uszną, czy przykryć wszystko po za małżowiną? Czyli koło wyciąć i wyrzucić, czy wyciąć i nim zasłonić? To ma byc oklad nakryty ta wycieta folia. Formujesz wacik wielkosci mniej wiecej calego ucha ,lub poprostu swojej dloni,kladziesz na ta folie ktora wycinasz w podobnym rozmiarze i przykladasz na grubo wysmarowane np. wazelina ucho. Oczywiscie watą nasaczona spirytusem do ucha,na wate folie,a na to jakas czapka,zeby sie trzymalo. Chyba ze chce Ci sie trzymac reka przez 20 min. Czyli kolo wyciac z folii i nim zaslonic watę. To proste,tak sie robi oklady rozgrzewajace. |
Arturo28 | Post #10 Ocena: 0 2010-05-26 14:46:16 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: Wieś |
Witam.Chce sie dowiedziec czy mozna kupic cos dla dziecka 4 letniego od bolu ucha?Dziecko skarzy sie na bole obu uszu do tego ma katar,kaszel i od niedzieli goraczkuje i skarzy sie na bol brzuszka.Prosze o porade
Lublin river side
|