W zwiazku z duza iloscia problemow wywaolanych prze Polakow nie palcocych TAXu jak SE, doradzone mi zeby przekstalcil sie na LTD, dzieki czemu pozyskam wiecej klientow i nikt nie bedzie obawial sie wspolpracy zemna jak to mialo miejsce gdy bylem SE.
Tak wiec wykonuje praktycznie ta sama prace, mam kilkanastu roznych kleintow dla ktorych wykonuje zlecenia.
Podczas rejestracji firmy musialem wpisac sibie jako Director i moja narzeczona jako first Secretary.
Mam pytanie czy jest wymagane zebym cos jej placil itp. gdyz figuruje ona tylko na papierze, prakycznie nic nie robie gdyz paierami ja sie zajmuje.
Czy musze rozliczac sie u ksiegowego co 3 miesicae czy wystarczy na knoiec roku podatkowego ?
O kosztach wszytsko wiem, wiem staram sie to na bierzaca archiwizowac zrono na komputerze jak i w segrgatorach.
Jak jest z otwarciem bisens konta ? ja wciaz dzialam na starym koncie ktore mialem jak SE, gdyz jak chcialem zalozyc konto w swoim banku na LTD menadzer poinformaowal mnie ze nie wydaje mu sie ze moja firma spealnia jakies tam warunki, chyba chodzilo mu o obroty ktore obecncie mam w wysoksoci oklo 20.000 rocznie, pewnie spodziewal sie ze odrazu wskocze na kilka milonow

jak to jest, czy powinni otowrzyc konto bez znaczenia jakie sa oborty, czy sa jakies limity ???
Czy moge uzywac konta sold trader, podcza gdy firma jest zarejestrowana jak LTD ???
Jak wyglada sprawa NI ???
Jak przelwam piniadze z konta biznesowego na swoje prywatne ? czy tak jak jako SE czy w inny sposob ???
Co jeszcze powinnienm wiedziec zeby w przyszlsci nie miesc problemow ???
Co do ksiegowego, bylemklientem firmy LDS, ktorej nikomu nie polecam, zero kontaktu z nimi, a na paiery czeka sie miesiacami, porazka.
Znacie dobrego ksiegowego ???
pozdrawiam i dzieki za konkretne odpowiedzi

[ Ostatnio edytowany przez: Jakobs 25-03-2008 12:09 ]