MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak zarobić 95 tysiecy funtów w jeden rok???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 3 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

yanovitz

Post #1 Ocena: 0

2008-12-03 09:27:32 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2008-12-03 08:50:03, BartekG napisał(a):
Cytat:

2008-12-03 01:11:55, yanovitz napisał(a):
A ja mam też prosty sposób: zagrać w totka i wygrać :-]

szansa wygranej w totka to 1 do 12 000 000
szansa zdobycie milona zakładając własny biznes to 1 do 1000
Potwierdzone naukowo

Nadal uważasz ze totek to prosty sposób?

Wlasciwie to 1 do niecalych 14 000 000, a jak juz wygrywac to conajmniej 10 baniek ;-)

A ze na biznes z reguly trzeba miec pomysl, ktorego w moim przypadku brak, to co innego pozostaje?
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

BartekG

Post #2 Ocena: 0

2008-12-03 09:41:09 (16 lat temu)

BartekG

Mężczyzna

Z nami od: 12-09-2008

Masz bardzo fajny cytat Frosta w podpisie dla czego sie do nie go nie zastosujesz? on miał na myśli dokładnie to o czym tu jest mowa

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2008-12-03 10:00:51 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2008-12-03 08:32:02, BartekG napisał(a):
Owszem dave masz rację. Praca na etacie może nawet za 75 tysięcy do fajna sprawa. Ale co ztego jezeli pracujesz jak wół państwo zabiera ci 50 % nie masz czasu dla rodziny twoje dzieci wychowuje opiekunka.A jak juz chcesz isc na emeryture to nadchodzi cos takiego jak kryzys i Państwo ci mówie ze niestety ale nie mamy zeby ci oddać to co naskładałeś. Tak więc pracujesz dalej zeby opłaci ogromne sumy podatków za wspaniałą wille za kila samochodów. A twój dordca finansowy mówi kup jeszcze wiekszy dom i wlicz w koszty. I na koniec okazuje się ze wszystko co masz to są same pasywa które tylko wyciągają pieniądze z twojego portwela.

A w życiu bogatych ludzi chodzi oto aby nie pracować za pieniądze tylko żeby twoje pieniądze pracowały na ciebie
Pozdrawiam

A kto mowi, ze za te 75K trzeba sie narobic jak wol lub przehulac wszystko i wspierac sie na panstwowej emeryturze? Ktos kto w UK zarabia 75K raczej nie liczy na Panstwowa emeryture, bo nie wiem czy by wystarczyla na oplate za council tax.

Grunt to zarobic i nie narobic sie przy tym. Daze do tego, zeby pieniadze pracowaly dla mnie i mam zamiar to osiagnac, ale nie ustalam sobie nierealnych celow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

BartekG

Post #4 Ocena: 0

2008-12-03 10:44:21 (16 lat temu)

BartekG

Mężczyzna

Chodziło mi o różnice między pracą a zarabianiem pieniędzy o wolność finansową której nigdy nie da ci praca na poństwówce lub prywatce

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #5 Ocena: 0

2008-12-03 12:09:18 (16 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Cytat:

2008-12-02 23:42:40, Richmond napisał(a):
Jedna z metod na osiagniecie sukcesu jest stawianie sobie realnych celow. Wtedy mozna je osiagnac, jest motywacja do realizacji kolejnych celow i wszystko sie kreci. Natomiast nierealny cel moze prowadzic do porazki i zniechecenia sie.

co znaczy realny cel a co nierealny jak ktos mylsli negatywnie wszystkie cele beda nierealne.
Richmond czy 95000 to realny cel dla Ciebie??? bo z wypowiedzi wiekszosci forumowiczów mozna wywnioskowac ze nie.

wiadoma rzecza jest ze samo napisanie kwoty na kartce nic nam nie pomoze ,ale dazenie do celu i geboka wiara w to droga do sukcesu.

polecam dwie ksiazki - ,, wszystko mozna wynegocjowac '' Herba Kochena oraz ,,Moc pozytywnego myslenia''

1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2008-12-03 13:15:13 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Realny cel to taki, ktory moge osiagnac przy okreslonych warunkach wyjsciowych.

Jesli chce np zarobic okreslona kwote pracujac w zawodzie to:
-musze przyjrzec sie swoim umiejetnosciom
-sprawdzic jakie sa oferty pracy
-sprawdzic czy dodatkowa edukacja i nabycie nowych umiejetnosci pomoze mi osiagnac wyznaczony prog finansowy
Jesli w jakims zawodzie placa max 40K to wyznaczenie sobie celu rzedu 80K jest nierealne. Nie chodzi przeciez o prace na dwa etaty.

Jesli chce zostac dyrektorem to znowu musze napisac sobie plan dzialania i sprawdzic co musze zrobic by to osiagnac i ustalic szacowany czas realizacji. Zakladanie, ze zostane dyrektorem w jeden rok (wziawszy pod uwage moje obecne stanowisko) byloby raczej smieszne.

To samo z inwestycjami.

Ustalilam sobie, ze z gieldy bede zarabiac okreslona kwote i uwazam, ze jest to realny cel, poparty miesiacami testow i praktyki. Wiem juz mniej wiecej ile moge zarobic tygodniowo/ miesiecznie i wiem jaki cel jest realny. Wyznaczenie zbyt wysokiej kwoty mogloby spowodowac niepotrzebna presje i moglabym zaczac popelniac bledy byle tylko zrealizowac cel.

Jesli teraz usiade i powiem, ze chce w przyszlym roku zarobic 95K to wiem, ze go nie osiagne, bo nie przeskocze pewnych rzeczy. Ale byc moze za kilka lat bedzie to realny cel (jak moje portofolio akcji rozrosnie sie i zacznie przynosic zyski ;) ) Nie potrzebuje pisac na kartce ile chce zarobic, bo nie potrzebuje zaklinac rzeczywistosci. Wiem jakie sa moje mozliwosci i zawsze pre do przodu.
Wiem tez jaki jest moj glowny cel do realizacji w ciagu najblizszych lat i to mi wystarcza. No, ale ja mam raczej silna wole i nie zbaczam za czesto z wyznaczonej drogi.

Jesli ktos musi miec kartke z zyczeniami to oczywiscie moze ja sobie powiesic przy biurku czy w sypialni, zeby przypominac sobie o tym.

Ja bym nie chciala skupiac swojego zycia tylko na tym by koniecznie osiagnac jakas kwote zarobkow rocznie, sa ciekawsze rzeczy do robienia ;) Chcialabym np przeczytac kilka swoich ulubionych ksiazek w oryginale, co oznacza, ze musze przypomniec sobie niektore jezyki, a niektorych douczyc do pewnego poziomu.

Chcialabym zobaczyc tez rozne miejsca i tutaj znowu moge zalozyc, ze zobacze je w ciagu kilku lat, a nie zobacze ich wszystkich w tym roku.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #7 Ocena: 0

2008-12-03 13:43:16 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2008-12-03 09:41:09, BartekG napisał(a):
Masz bardzo fajny cytat Frosta w podpisie dla czego sie do nie go nie zastosujesz? on miał na myśli dokładnie to o czym tu jest mowa

Ja juz pracuje po dwanascie godzin do tego koncze studia :-) Nie wyczuwasz lekkiego sarkazmu w tym cytacie?
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #8 Ocena: 0

2008-12-03 13:43:59 (16 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Cytat:

[B]

Jesli ktos musi miec kartke z zyczeniami to oczywiscie moze ja sobie powiesic przy biurku czy w sypialni, zeby przypominac sobie o tym.

interpretacja kartki

kartka sama w sobie to postawienie sobie celu , celu którego brakuje u wiekszosci ludzi , to jest glowny objaw pozniejszego narzekania itp. a jesli maja cele to takie jak np; - jakie zasilki moge dostac jeszcze

autor kartki napisal ze moze tam byc kwota jakakolwiek wiec postawmy sobie cel realny jak to nazywa Richmond niech to bedzie na poczatek 40000 . zacznijmy do tego dazyc juz od dzis
;-)
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

BartekG

Post #9 Ocena: 0

2008-12-03 15:31:12 (16 lat temu)

BartekG

Mężczyzna

Kartka jest tylko symbolem w tym przypadku. Symbolizuje ona twój umysł i to co chesz w nim umiescić. Mogą to być pieniądze może to być sława, zdrowie co zechcesz.

O cokolwiek poprosissz to to dostaniesz

[ Ostatnio edytowany przez: BartekG 03-12-2008 15:31 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2008-12-03 15:56:07 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Jak to mowia papier cierpliwy. Kartka nic nie da, jak sie samemu nie ruszy siedzenia.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,