MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nieuczciwa firma kurierska

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mbender78

Post #1 Ocena: 0

2011-12-14 16:30:22 (13 lat temu)

mbender78

Kobieta

Z nami od: 25-11-2008

Witam, postanowilam napisac aby ostrzec wszystkich przed nieuczciwym i niekompetentnym sprzedawca przesylek kurierskich.Firma nazywa sie XXX
Około tygodnia temu zamówiłam kuriera z tejze firmy na nastepna srode aby dostarczyl mi paczke z PL do UK.Pan poinformowal mnie ze dostawa potrwa 2 dni także dostane ja na piątek.W związku z tym ze zbliza się okres świąteczny to poprosilam rodzicow aby miedzy innymi kupili mi troche wedlin w hermetycznych opakowaniach skoro czas dostarczenia nie jest zbyt dlugi.
Wydawalo mi się ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku do dnia przed planowanym odbiorem paczki gdzie postanowilam zadzwonic aby przypomniec i potwierdzic kuriera no i wtedy zaczely się schody.Pan zaczal cos niejasno tłumaczyć ze nie może się skontaktowac z kierowca w Polsce ale da mi znac jak najszybciej jeśli się czegos nie dowie.Po paru godzinnym oczekiwaniu na telefon z informacja postanowilam ja zadzwonic.Pan przepraszal mnie ze nie mogl mi oddzwonic bo miał jakies tam spotkanie itp.Ale przejdzmy do sedna… Co do paczki to powiedział ze może być odebrana w piątek lub w poniedziałek a dostarczona zostanie do mnie w nastepny czwartek albo żebym poszukala sobie innego kuriera.Ale ze to nie jest na 100% i żebym z niecierpliwością czekala na wiadomość od niego wiec… czekalam.I znowuz nie doczekalam się zadnej informacji wiec na drugi dzien czyli w srode kiedy to miala byc paczka odebrana od moich rodzicow zadzwonilam po raz kolejny.I wtedy Pan już potwierdzil ze w jakis niewyjaśnionych okolicznościach moje dane nie zostaly przekazane do kierowcy w Polsce i niestety nic się nie da zrobic, ewentualnie moja paczka może zostac dostarczona do mnie dopiero po tygodniu.Strasznie bylam rozwscieczona i zawiedziona takim przebiegiem sprawy ponieważ wedlina już zostala kupiona za która zapłaciłam około 200 zl i jeśli zdecydowałabym się na proponowane rozwiązanie to prawdopodobnie to co by do mnie dojechalo nie nadawaloby się już do spozycia.Nie wspomne również o zaplacie za usługę kurierska.Poczulam się oszukana i taka bezsilna ze nic nie mogłam zrobic no i oczywiście musiałam zrezygnowac z tejze usługi traca już zainwestowane pieniadze na zakup wedliny.Nie wspomne również o bezcelowym oczekiwaniu mojego taty na kuriera który celowo wziął dzien wolny z pracy.
Moim zdanie firmy jak XXX nie powinny mieć racji bytu ponieważ nie podchodza do klienta powaznie i traktuja go bez należytego szacunku.Nawet w takim przypadku gdzie wina definitywnie lezy po stronie przewoznika firma nie była mi w stanie zaproponowac zadnej rekompensaty ani wziąć odpowiedzialności za swoje bledy.Nie polecam i radze omijac szerokim lukiem!!!:-?

Uwaga moderatora: Post edytowany. Bez nazw firm (Kasia red)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2011-12-14 16:34:45 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

coz zdaza sie... Tobie 200pln, a mnie prawie £500 by przepadlo przez pewna firme oferujaca transport na lotniska...

ps. cos strasznie dlugie terminy maja - ja nadaje w sobote w Londynie, sroda lub czwartek jest w Pl, w druga strone podobnie - odebrana w srode/czwartek u mnie jest w sobote... 8-)

Do góry stronyOffline

mbender78

Post #3 Ocena: 0

2011-12-14 16:39:43 (13 lat temu)

mbender78

Kobieta

Z nami od: 25-11-2008

Byc moze maja tak przed swietami ale juz mnie to jakos szczegolnie nie interesuje bo nie zamierzam wiecej korzystac z uslug firmy XXXX
Pozostaje tylko zal, niesmak i strata czasu i pieniedzy :-(

Uwaga moderatora: Post edytowany, jw

Do góry stronyOffline

kaskaaa

Post #4 Ocena: 0

2011-12-14 17:05:16 (13 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Nie straszcie tak tymi firmami;-) Wyslalam paczke tez jeszcze nie ma jej w Pl ale inna firma...mam nadzieje ze dojdzie cala bo ostatnio mam cos pecha...:-(
...

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #5 Ocena: 0

2011-12-14 17:11:04 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

ja nadaje w soboty, ma byc na srode-czwartek i zawsze jest we wtorek :)

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #6 Ocena: 0

2011-12-14 17:13:01 (13 lat temu)

rafal80

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Jest to spowodowane tym, że jeśli firma nie ma wystarczającej ilości paczek do przewiezienia w danym terminie i taki kurs były nieopłacalny to zaczynają zwodzić klienta. Są to zbyt małe firmy aby robić nieopłacalne kursy tylko po to aby utrzymać dobrą opinię. Nie ma zysku nie ma usługi.

Do góry stronyOffline

kaskaaa

Post #7 Ocena: 0

2011-12-14 17:18:06 (13 lat temu)

kaskaaa

Kobieta

Z nami od: 05-09-2010

Cytat:

2011-12-14 17:11:04, jojomaster napisał(a):
ja nadaje w soboty, ma byc na srode-czwartek i zawsze jest we wtorek :)
O jak szybko podaj jaka firma wysylasz jesli mozna;-)
...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-12-14 17:47:53 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no cóż, PAczki do Polski wysyłamy :)) Paczki do POLSKI ;-)

Była jeszcze kiedyś nie wiem czy jeszcze jest taka wirtualna firma, Bost coś tam, zaleta była taka ze ceny mieli podobne co te "firmy puzle"
a w rzeczywistości przesyłka odbywała się kurierem DPD,
Zaleta taka że cały proces transportu był wykonany przez jedną firme i przesyłka była monitorowana, mogłem sobie zobaczyć Log gdzie aktualnie się znajduje.

A firmy kurierskie typu puzle, to tragedia.
Zwłaszcza w okresie około świątecznym, nie są przygotowani na tak duże ilości przesyłek, bo nie mogą być.
następna sprawa to własnie "puzle" czyli każdy kolejny odcinek transportu to inna firma.
Najgorsze często bywają te w polsce, ci co te paczki odbierają i dostarczają bywają po prostu chamscy, nieodpowiedzialni i najzwyczajniej bezczelni i to do tego stopnia, że potrafią właścicielowi angielskiej części firmy, gdy zadzwoni by się dowiedzieć dlaczego dana paczka nie doszła i czy jest możliwość ...
powiedzieć po prostu "spierd...." i się rozłączyć, fakt autentyczny!
I takiemu nic nie można zrobić, bo on jest sobie panem, ma kontrakt z cholera wie kim, a tamci mają gdzieś zachowanie swojego podwykonawcy.

Więc jak korzystać to z firm ktore oferują monitoring przesyłki, zapłącić te pare funtów więcej i mieć pewność że będzie im się opłacało ją dostarczyć.

Cytat:

2011-12-14 17:13:01, rafal80 napisał(a):
Jest to spowodowane tym, że jeśli firma nie ma wystarczającej ilości paczek do przewiezienia w danym terminie i taki kurs były nieopłacalny to zaczynają zwodzić klienta. Są to zbyt małe firmy aby robić nieopłacalne kursy tylko po to aby utrzymać dobrą opinię. Nie ma zysku nie ma usługi.

Ty sobie chyba kpisz.

Niestety ale poważna firma musi się z tym liczyć ze bywają czasami usługi które nie przynoszą bezpośredniego zysku, a wręcz stratę.

Ale za to budują markę i dbają o swój honor i dobre imie.
Dzięki temu zdobywają coraz więcej klientów i ta drobna strata jest niczym.

Najgorsze co można trafić to na serwisanta dusigrosza, który liczy grosze a traci duże pieniądze.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2011-12-14 17:55:53 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Czy zlamanie obietnicy z jednej strony daje wolna reke w lamaniu zasad regulaminu forum w kwestii umieszczania danych?

Chcesz sie ubiegac o odszkodowanie, skontaktuj sie z firma, albo z sadem. Mozesz rowniez wywiesic ogloszenie o praktykach firmy, podajac dane swoje, zeby wiedzieli gdzie pozew sadowy skierowac.
Ada

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #10 Ocena: 0

2011-12-14 17:58:41 (13 lat temu)

rafal80

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Krakn, nawet tak wielkie firmy jak tanie linie lotnicze potrafią odwołać lot z powodu niewystarczającej ilości sprzedanych biletów na dany dzień. Proponują wtedy zwrot kasy lub bilet na następny dzień. Taką sytuację miał mój kolega 2 tyg., linie Wizzair , lot z Doncaster.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,