Str 7 z 9 |
|
---|---|
AgentOrange | Post #1 Ocena: 0 2019-07-17 09:46:48 (6 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Podstawowe pytanie dlaczego ktokolwiek mialby kupowac w UK polskie ubrania? Przeciez w sklepach w UK jest znacznie wiekszy wybor i czasem lepsze jakosciowo.
|
PositiveBE | Post #2 Ocena: 0 2019-07-17 14:17:12 (6 lat temu) |
Z nami od: 17-07-2019 Skąd: London |
Sprzedawałabym odzież wielu polskich producentów. Zalezaloby mi tylko na dobrych jakościowo produktach. Oczywiście nie byłyby one tanie £30-£100.
Głównym atutem takich butików jest dla mnie oryginalność i niepowtarzalność wzorów. W sieciówkach ubierają się wszyscy. Ubrania są tanie i łatwo dostępne tam. Czasami na ulicach Londynu łatwo mogłam zauważyć co jest modne w ZARA bo nosiło to polowe miasta. Jeśli ktoś interesuje się moda to lubi wyglądać inaczej, oryginalnie. Większość gwiazd nosi takie ubrania; niepowtarzalne i oryginalne. Oczywiście oni maja swoich osobistych projektantów i płaca za to krocie. Można jednak wywnioskować ze są osoby, którym tak jak mi zależy i podoba się „coś innego”. Byłabym wstanie zapłacić £200 za zajebista kiecke bo wolałabym mieć takich 20 w swojej szafie niż 100 innych z sieciówek. Dlatego wydaje mi się ze butiki dzięki orginalnym produktom maja przewagę nad sieciowkami. W Polsce znam dużo takich butików które zarabiają dobre pieniadze. Polki lubią się tam ubierać. Zastanawia mnie jak to jest w Anglii. Szkoda ze nie ma tutaj kogoś kto jest w temacie. |
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2019-07-17 15:04:36 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
W UK też są boutique sklepy, jak będą originalne i cenowo dopasowane, i jak wykonujesz sklep, to będzie działał. Samym faktem, że polskie sprzedajesz nie rozwiniesz skrzydeł, ale właśnie oryginalnością i jakością.
Ada
|
ZlotaPerla1 | Post #4 Ocena: 0 2019-07-17 15:24:24 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-07-17 14:17:12, PositiveBE napisał(a): Można jednak wywnioskować ze są osoby, którym tak jak mi zależy i podoba się „coś innego”. Byłabym wstanie zapłacić £200 za zajebista kiecke bo wolałabym mieć takich 20 w swojej szafie niż 100 innych z sieciówek. pieniadze. Polki lubią się tam ubierać. 200f za kieckę z butiku? ![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
PositiveBE | Post #5 Ocena: 0 2019-07-17 16:41:56 (6 lat temu) |
Może Ciebie śmieszy ta cena bo w porównaniu do cen z sieciówek jest ona bardzo wysoka i widocznie Ty nie interesujesz się takimi produktami.
Myśle ze dla osób które są w temacie ta cena nie jest kosmiczna. W Polsce znam osobiście trochę ludzi którzy płaca 1000zl a nawet dużo więcej za ubrania. Tym bardziej myśle ze w Anglii zajdzie się więcej osób, których stać aby kupić sobie fajna rzecz za £200 (bo to nie to samo co 1000zl w Polsce, patrząc na zarobki). |
|
|
ZlotaPerla1 | Post #6 Ocena: 0 2019-07-17 18:00:02 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-07-17 16:41:56, PositiveBE napisał(a): Może Ciebie śmieszy ta cena bo w porównaniu do cen z sieciówek jest ona bardzo wysoka i widocznie Ty nie interesujesz się takimi produktami. Przykro mi, ale smieszy mnie taka cena za butkiowe szmatki. Taka cene placi sie za produkty z wyzszej polki I ja ja chcetnie tam wydam: www.tedbaker.com/uk/Womens/Clothing/Dresses/c/category_womens_clothing_dresses?int_cmpid=_w_mn_clothing_dresses Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
AgentOrange | Post #7 Ocena: 0 2019-07-17 19:08:01 (6 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Oczywiście możesz otworzyć sklep, tylko wydaje mi się że nie zrobiłaś dobrze rozeznania terenu. Tu w UK to będziesz miała bardzo dużą konkurencję bo to łatwy biznes z niską barierą wejścia. Piszesz wiadomości jakbyś zakładała że w całym Londynie to jest jeden butik
![]() |
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2019-07-17 19:10:14 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
No chyba, ze beda to perelki, np. koronki koniakowskie.
|
PositiveBE | Post #9 Ocena: 0 2019-07-18 00:53:49 (6 lat temu) |
Głównym hasłem reklamowym nie będzie „polska odzież”. Chce reklamować odzież jako niepowtarzalna, oryginalna, nowoczesna, dobra jakościowo. Oczywiście będzie tez wspomniane ze producentem ubran są polscy projektanci.
Rozeznanie tematu cały czas trwa u mnie. Być może dla jakiś starszych Anglików Polska to kraj trzeciego świata ale w całej Angli mieszka bardzo dużo obcokrajowcow, osób młodych, o podwójnym obywatelstwie, które postrzegają Polaków nieco inaczej. Zreszta ludzie teraz bardzo dużo podróżują wiec kto był w Polsce, wie ze nie jesteśmy krajem trzeciego świata. Wszystko zależy kto w jakim obraca się środowisku. Mieszkałam kiedyś w Londynie i poznałam wiele szanowanych Polaków na wysokich stanowiskach, a ich podwładnymi byli Anglicy. Co do ubrań Ted Baker to faktycznie są one dobrej jakości plus maja dobrze, znana markę i wysoka cenę ale dlaczego z góry zakładasz ze w butiku nie mogą być ubrania takiej samej czy podobnej jakości? Tak jak pisałam powyżej nasz sposób widzenia zalezy (...) w jakim środowisku się obracamy. Pewnie cześć butików ma w swojej ofercie tandetne ubrania. Tak samo spostrzeżenia o polskich produktach są zapewne różne. Ja od wielu osób w Londynie słyszałam ze Polki ładnie się ubierają. Stad moj pomysł ![]() [ Ostatnio edytowany przez: PositiveBE 18-07-2019 00:59 ] |
daavid | Post #10 Ocena: 0 2019-07-18 03:12:22 (6 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2019-07-18 00:53:49, PositiveBE napisał(a): Głównym hasłem reklamowym nie będzie „polska odzież”. Chce reklamować odzież jako niepowtarzalna, oryginalna, nowoczesna, dobra jakościowo. Oczywiście będzie tez wspomniane ze producentem ubran są polscy projektanci. Rozeznanie tematu cały czas trwa u mnie. Być może dla jakiś starszych Anglików Polska to kraj trzeciego świata ale w całej Angli mieszka bardzo dużo obcokrajowcow, osób młodych, o podwójnym obywatelstwie, które postrzegają Polaków nieco inaczej. Zreszta ludzie teraz bardzo dużo podróżują wiec kto był w Polsce, wie ze nie jesteśmy krajem trzeciego świata. Wszystko zależy kto w jakim obraca się środowisku. Mieszkałam kiedyś w Londynie i poznałam wiele szanowanych Polaków na wysokich stanowiskach, a ich podwładnymi byli Anglicy. Co do ubrań Ted Baker to faktycznie są one dobrej jakości plus maja dobrze, znana markę i wysoka cenę ale dlaczego z góry zakładasz ze w butiku nie mogą być ubrania takiej samej czy podobnej jakości? Tak jak pisałam powyżej nasz sposób widzenia zalezy (...) w jakim środowisku się obracamy. Pewnie cześć butików ma w swojej ofercie tandetne ubrania. Tak samo spostrzeżenia o polskich produktach są zapewne różne. Ja od wielu osób w Londynie słyszałam ze Polki ładnie się ubierają. Stad moj pomysł ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>PositiveBE</i> 18-07-2019 00:59 ] OK, Polska nie jest krajem trzeciego świata, ale w świecie mody chyba też nie mamy renomy jak Paryż, Londyn ect. No, ale ja się na modzie nie znam. Czy Polki ładnie się ubierają? Myślę, że tak samo jak inni czyli różnie. Od Anglików słyszałem, że Polkę łatwo poznać po np. koszulce z wielkim napisem Adidas, czy Puma. ![]() Zawsze możesz najpierw zacząć działać w internecie. Wiem, że to nie to samo, ale taki butik w dobrym miejscu to też spore koszta. Jak chcesz celować w Polki to może warto otworzyć taki butik w miejscu np. z polskimi sklepami, fryzjerami? Sklepy np. z ubiorami dla Hindusek najczęściej są w miejscu typowym dla tej mniejszości. |