MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wlasny gabinet masazu

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

inkeri132

Post #1 Ocena: 0

2013-05-02 19:38:40 (12 lat temu)

inkeri132

Kobieta

Z nami od: 02-05-2013

Witam, nazywam sie Monika i mam pare pytan dotyczacych wlasnej dzialanosci w UK. Czego potrzebuje do otwarcia salony masazu w UK? Czy brytyjscy pracodawcy uznaja polskie papiery np. tytul technik masazu po szkole policealnej lub po kursach masazu? Czy mozna majac te tytuly otworzyc swoj wlasny, jedno lub wieloosobowy salon masazu w Anglii? Czy bardziej oplaca sie isc do szkoly lub na kursy tutaj, w UK i ile moze to kosztowac? Ile moze kosztowac wynajecie lokalu w niewielkim miescie(100tys mieszkancow)? Wiem, ze mam duzo pytan, ale bylabym wdzieczna gdyby ktos powiedzial cokolwiek co wie na ten temat. Jezeli chodzi o moje doswiadczenie to jest na etapie planow, nie mam zadnego tytulu. Wole jednak przemyslec sobie wszystkie mozliwosci i prawdopodobienstwa niz potem zalowac swoich decyzji. Zastanawiam sie rozniez pod wzgledem finansowym, wiec gdyby czesc z tego czego potrzebuje na mozliwosc otwarcia biznesu w UK zapewnilyby mi polskie papiery zdecydowalabym sie na tymczasowy wyjazd. Prosze o pomoc, pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2013-05-02 19:48:48 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

A prowadzisz tego typu dzialalnosc w Polsce?

Jesli tak, to jakie masaze robisz, i za ile? Tutaj Reiki i Aromaterapia, to krotkie, jedno/ lub kiludniowe kursy w przystepnej cenie.

Godzina masazu (calego ciala) to 20 funtow, tyle samo aromaterapia pol godziny (z tego co pamietam).

Oczywiscie pisze o masazach relaksacyjnych, nie leczniczych (czyli nie potrzebujesz dyplomu rehabilitanta czy fizjoterapeuty).

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

inkeri132

Post #3 Ocena: 0

2013-05-02 19:52:41 (12 lat temu)

inkeri132

Kobieta

Z nami od: 02-05-2013

Nie prowadze zadnej dzialalnosci, mysle tylko co zrobic zeby miec na to szanse. Byc moze zostane czyims pracownikiem, ale chce miec mozliwosc zalozenia swojego salonu. Czyli nie potrzebuje zadnego tytulu? Wystarcza same kursy?

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2013-05-02 19:57:59 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Czyli nie potrzebuje zadnego tytulu? Wystarcza same kursy?

Nie wiem. Prawdopodobnie.

Mnie bardziej interesuje jak to wyglada w PL.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2013-06-14 19:43:31 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Tez mialem salon masazu. Weekendowy. Finansowy sukces to nie byl. Moim wynagrodzeniem byl tzw. odrobek...

Do góry stronyOnline

Hania43

Post #6 Ocena: 0

2013-12-19 16:20:00 (11 lat temu)

Hania43

Kobieta

Z nami od: 19-12-2013

Hej, chciałam sie dowiedzieć, jak sobie radzisz jako masażystka,pracujesz u kogoś, czy na swoim? Ja dopiero zaczynam.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,