MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomysł na biznes. Jaki?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 6 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-05-17 13:21:16 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2 Ocena: 0

2013-05-17 13:30:15 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

i już widze kolejke POlaków z żelazkiem,suszarką ,odkurzaczem pod pachą. :)
Nie wiem jak Ty ale ja czy wielu z nas woli wyrzucić,niz naprawiać.
Mamy tanie sklepy typu Argos,są sklepy internetowe,gdzie mozna taniej kupić.
Ale jak mówisz-dobry fachowiec,to podstawa.
Na serio trzeba znać się na wszystkim,a nie tyle o ile

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-05-17 13:42:03 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2013-05-17 13:46:26 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Proszę bardzo . Inwestycja prawie bez ryzyka. Dom w Liverpoolu pod wynajem.
3 pokoje do wynajęcia rodakom (350 osób) pracującym w pobliskim TJ Morris. 2 dwójki i jedynka, dla pazernych jeszcze living room na dwie osoby. Ale w wersji minimalnej ten dom może miesięcznie przynieść co najmniej 1000f. Dwójki po 80 tygodniowo a jedynka 60. Opłaty za media ponoszą lokatorzy a właścicielowi pozostaje council tax,ubezpieczenie i podatki. Dom nie traci za dużo na wartości a więc 50k jest bezpieczne.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2013-05-17 13:54:11 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

My tu Koledze podsuwamy pomysły...a profity jakieś bedziemy mieli z tego?
Ja jestem zacofana troszke i uzywam starej poczciwej szczoteczki do zębów typu-szuru buru
ale taki mały element przy wiertle do miksera,ułamał mi się...znaczy wyłazi.
Kierowniku,co mam robić? Wypierdzielic mikser czy da sie przylutować?

Do góry stronyOffline

ZENOFF

Post #6 Ocena: 0

2013-05-17 14:17:30 (12 lat temu)

ZENOFF

Mężczyzna

Z nami od: 17-07-2008

Cieszę się że dyskusja się fajnie rozwineła. Co do profitów z tych pomysłów to myśle że już wszyscy odnieśliśmy korzyści wymieniając się nawzajem uwagami. Przecież każdy może wejść na forum, poczytać i nawet wprowadzić to w czyn ja nie mam wyłączności.
Ok podsumowując: dużo jest za kafejką, tylko że ja nie mam za bardzo serca do takiego interesu a niestety wszędzie trzeba włożyć serce to jest tak samo ważne jak dobra lokalizacja, oczywiście co nie oznacza że rezygnuje z pomysłu. Co do napraw AGD to problem jest tak mi się wydaje w cenie za usługe która w niejednym wypadku może wynosić połowe lub wiecej ceny nowego urządzenia.
Chciałbym jeszcze powrócić do rynku usług jakimś sprzętem ciężkim lub droższym sprzętem coś w rodzaju jak ktoś wspmiał o laserowym usuwaniu włosów. Czy słyszał ktoś o czymś podobnym?
Dziękuje za wszystkie pomysły i naprawde wszystkie są ciekawe.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-05-17 14:41:32 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Laserowe usuwanie owłosienia.
Sam laser kosztuje ok 100tys funtów. Do tego musisz przejśc tygodniowe szkolenie.
Jako,że jestes meżczyzną,nie każda kobieta dałaby sobie usunąc owłosienie tu i tam.
Szkolenia są równiez płatne. Oni oboje przeszli takie szkolenie.
Laser to pikuś. Wszelkie zezwolenia z councilu np 500funtów,gdzies tam jeszcze jakiś świstek-300funtów.
Szwagierka swój laser sprowadzał z Rosji. Tzn,jej kuzynka pomogła,ponieważ ma cholerne biznesy i układy w dalekiej Rosji.
Przede wszystkim miejsce. Nikt z ulicy nie przyjdzie i nie usunie sobie owłosienia z całego ciała,gdzie 6sesji kosztuje 2500funtów,a jednorazoewy zabieg,to 500funtów.
Ona-szwagierka pracowała w wielu sklepach typu Gucci,Prada przez wiele lat. Zna masę ludzi z wyższych sfer. Ma kontakty. teraz wielu z jej menagerów sa jej klientami.
Tak jak mówiłam długo rozglądali sie w poszukiwaniu lokalu. Znaleźli niedaleko Haroddsa ale tam chcieli roczny depozyt i czynsz troszke powalał z nóg.
Mają teraz na Chelsea w SPA.
Sam laser,to nic. Musieli mieć dojście do klientów. Ktos przychodzido SPA,na masaż,do fryzjerki i przy okazji korzysta z lasera.
W środku wszystko białe-obrazy,lustra,kwiaty.
Wiem,że ich kitel ksoztował 150f-sztuka.
Zerknełam na cennik-usunięcie włosków nad górna wargą-225funtów.
Oczywiście oboje bardzo dobrze znają angielski.
Ich klientela,klientela całego SPA,to ludzie którzy nie przynosza gotówki,nie płaca na raty. To są dośc bogaci ludzie.
Na razie cięzko ale z tego co widze,idzie lepiej.
Oboje sa zadbani,młodzi.
Otwarcie takiego biznesu to koszt ok 200tys funtów

Wszędzie,w każdy biznes musisz włożyć serce. Teraz błysnełam Ci cenami i napaliłes sie. Oni samego czynszu płaca ok 1500f na miesiąc za maleńki pokoik. Recepcja jest wspólna dla całego SPA.
Trzeba byc obrotnym,mieć gadane. Akurat szwagierka nie da sobie w kaszę dmuchać. Pracując 10lat w Gucci,Prada,Loro Piana,jeździła do Milanu na kursy typu-jak sprawdzić,zeby klient był zadowolony. Firma ja wysyłała.Czyli krótko mówiąc-psychologia biznesu.
Często prywatnie wykorzystuje nabyte umiejętności-"Boże,jak ty pieknie wyglądasz!! Ten kolor!! " "Ewa ! W tej bluzce wyglądasz 5lat młodziej,niesamowite jak potrafisz sie ubrac! Masz styl"
"jakie cudne kolczyki1 Skarbie(do męża zwraca się) koniecznie musisz mi takie same kupic,sa piekne" -i tego typu banialuki. Wiem,że banialuki,ponieważ mamy całkowicie odmienny styl ubierania się :)
Ale klient w Loro Piana wychodzi z ciuchami za 320tys funtów.
Sorry ale nie wydaje mi się,że taki Laser Ci pasuje.

Z tego co widzę,to Ty chcesz zarobić ale nie narobić się.
Na moje oko,kompletnie nie masz drygu do biznesu.
Wcześniej mówisz-gastronomia,później -usługi,terax co innego.
Widzisz,że wszędzie trzeba dac z siebie 200% i to przez parę lat,żeby interes przynosił profity.

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 17-05-2013 14:58 ]

Do góry stronyOffline

ZENOFF

Post #8 Ocena: 0

2013-05-17 15:59:58 (12 lat temu)

ZENOFF

Mężczyzna

Prośba do ewymilk. Do tej pory starałem się ignorować twoje uwagi ale już chyba czas Ci podziękować za aktywność w tym temacie. Proszę nie pisz już więcej i proszę to uszanować. Kulturalna osoba powinna zrozumieć.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9 Ocena: 0

2013-05-17 16:09:17 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Ja wcześniej wspomniałam o laserowym usuwaniu owłosienia. Dlatego jak teraz zapytałes ,to grzecznie odpisałam. Byłeś ciekaw,to opisałam.
Forum jest publiczne i nie masz prawa mi zabraniać
a po trzecie EWAMIK a nie ewamilk
Czy ja nie pisze grzecznie? Sam zerknij,że pomysły Ci podsuwałam odnosnie kafejki i sprzedaży obwoźnej. Żeś się mnie czepił..
Sam wiesz,że nie nadajesz sie do biznesu ale nie chcesz tego przyznac.

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 17-05-2013 16:13 ]

Do góry stronyOffline

ZENOFF

Post #10 Ocena: 0

2013-05-17 16:51:51 (12 lat temu)

ZENOFF

Mężczyzna

Proszę załóż sobie własny temat i tam się udzielaj.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,