MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski sklep w UK - gdzie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Martynella

Post #1 Ocena: 0

2015-11-19 18:55:32 (9 lat temu)

Martynella

Kobieta

Z nami od: 19-11-2015

Witam serdecznie,

Myślę o otworzeniu polskiego sklepu w Wielkiej Brytanii i byłabym wdzięczna za Państwa sugestie, w których miejscach jest wielu Polaków, a tych sklepów jeszcze brakuje - miejsc, gdzie można kupić polskie produkty, wpaść na kawkę czy polskie produkty garmażeryjne. Najbardziej interesuje mnie region Bristolu, ale może to być gdziekolwiek indziej, również w Szkocji czy Walii.

Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2015-11-19 19:00:34 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Martynella

Post #3 Ocena: 0

2015-11-19 19:21:16 (9 lat temu)

Martynella

Kobieta

Z nami od: 19-11-2015

Dziękuję za odpowiedź. To częściowo prawda, ale wiem o kilku miejscach, w których takich sklepów jednak brakuje. Teraz po prostu chciałabym pozbierać jak najwięcej pomysłów. Wydaje mi się, że powinny być (mimo ogromnej popularności polskich sklepów) wciąż miejsca, w których brakuje takich sklepów/dobrze wyposażonych sklepów. Dzięki za głos w dyskusji:)

Do góry stronyOffline

zealot

Post #4 Ocena: 0

2015-11-19 19:35:18 (9 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Ja też uważam że pytasz o 10 lat za późno. Wszędzie tam gdzie osiedlali się Polacy tam muslimy otwierali polskie sklepy albo istniejące już "corner shopy" zmieniały szyld na "Wisla", "zabka", "Krakow" itp.

Dodam że ludność arabska działa w handlu już od dekad, jest bardzo dobrze zorganizowana i zrzeszona w grupy handlowe. Potrafią hurtowo dostać towar w cenie o której ty tylko możesz pomarzyć.

Od paru lat polskimi produktami handlują również największe sieci hipermarketów, np Asda, Tesco.

Ponadto osoby które tutaj mieszkają dłużej do tego czasu znalazły już chyba odpowiedniki polskich produktów w angielskich marketach. Minęły już chyba czasy, kiedy to polacy latali do polskich sklepów po wszystko, nawet po "polskie pomarańcze".

Może piszę trochę zbyt pesymistycznie, ale w mojej okolicy parę polskich sklepów się zamknęło w ciągu ostatnich paru lat. Znam też takie co ledwo zipią i chyba tylko czerpią dochody ze sprzedaży przemycanych fajek z pod lady.

[ Ostatnio edytowany przez: zealot 19-11-2015 19:36 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

kruuuu

Post #5 Ocena: 0

2015-11-19 19:38:41 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Nie wiem jak w innych miastach w Andover są 3 Polskie sklepy ale takie klity ze jakby ktoś otworzył normalnej wielkości sklep to jestem stałym klientem. Normalnej wielkości sklep to dla mnie taki gdzie dwie osoby mogą się wyminąć miedzy regałami :)

Do góry stronyOffline

GiantGoram

Post #6 Ocena: 0

2015-11-19 21:40:36 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Witaj,
Mieszkam w Bristolu I polskie sklepy widac na kazdym kroku. Czesc z nich prosperuje juz przez kilka lat,inne znikaja po kilku miesiacach. Tylko obok mnie sa 2 polskie sklepy ktore dzieli 4 inne sklepy. W promieniu mili jest kolejny ,dziala juz ponad 2 lata plus lokalne male sklepy sprzedajace polskie produkty I tam niektore ceny sa nizsze niz w polskich sklepach.
Miesxkam w dzielnicy gdzie jest bardzo duzo Polakow,sporo zakladow pracy,stad taki popyt.
Mielismy kiedys restauracje ale padla,potem bar przy najstarszym sklepie w Bristolu,tez juz dawno zamkniety. Wiem ze jest kolejna restauracja/take away.
Sklepy sa w miare male I czesci chyba brakuje to mini supermarketu jak w Weston super mare. Tam na jednej ulicy jest restaurscja I co najmniej 6! Polskich sklepow.

Kilka sklepow bylo otwarte przez kilka miesiecy ale byly bardzo male I nie mogly konkurowac z tymi co juz sa kilka lat.
Teraz nowy sklep jest w clevedon-ten sam wlasciciel co ma 2 sklepy niedaleko gdzie mieszkam.
Jezeli oferta bedzie wieksza niz male sklepiki oferuja to mysle ze taki mini supermarket moze sie utrzymac nawet przy sasiedztwie innego sklepu. Bylam mocno zaskoczona iloscia sklepow w weston I wszystkie jakos przeda bo maja Ronny asortyment.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2015-11-19 22:17:30 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zachodnia czesc Polnocnej Walii- Sa sklepy w Shotton, Flint, dobrze zaopatrzona jak mi sie trafia przejezdzac. W Colwyn Bay jeden (pol-slowacki) ale same suche, sloiki, etc te moge w Tesco kupic, albo zamienniki kupic, bez tych przezylam ponad pol swojego zycia to i dalej przezyje.

Llandudno- jeden sklep, przemianowany widzialam ostatnio, maly zestaw, i niech nikt nie smie nieodpowiednio nazwac wedliny (np powiedziec szynka wskazujac na poledwice) bo beda dosadnie uswiadomieni przez obsluge o alternatywnym pojeciu o dbaniu o klienta.

Wiecej w okolicy nie widzialam, od Llandudno na zachod, ale tez snu nie stracilam z tego powodu, i w podobny sposob pewnie do tego podchodzi reszta Polakow mieszkajacych w tych okolicach.
Ada

Do góry stronyOffline

predatorstopa

Post #8 Ocena: 0

2015-11-20 05:40:44 (9 lat temu)

predatorstopa

Kobieta

Z nami od: 05-03-2013

Dokladnie tak jak pisze Ada a wiekszy sklep to wieksze koszta produkty droższe więc wybiorą mniejszy sklep

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2015-11-20 09:27:44 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2015-11-20 10:33:29 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

nie prawda, mały sklepik to też spore koszty.
A nawet większe niż duzego sklepu, bo cena za wynajem czy kupno nie idzie wykładniczo w stosunku do powierzchni.

A większa powierzchnia to raz że więcej towaru, dwa że więcej klientów się zmieści w tym samym czasie.
Ludzie nie lubią się ściskać.
No chyba że ktoś niedopieszczony i chce się poocierać w kolejce :)))

Z drugiej strony jak ja mam jechać do 2 sklepów żeby kupić to co chce, to wolę jechać do jednego dużego i dać te kilka pików więcej, mój wolny czas kosztuje więcej ;)
Cena to nie wszystko.
świeżość, nie oszukiwanie na jakości i wadze... i miła obsługa.
Za to można zapłacić więcej, bo w obecnych czasach to bardzo cenne i rzadkie :)))

Ostatnio mnie pani oszukała na wadze ziemniaków... no ludzie, ja noszę okulary bo jestem dalekowidzem :))))))))))))) nie chodzi mi o tego funta, chodzi o zasadę, zostawiam 40 parę funtów, a pani mnie rżnie na funta, trochę żałosne.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,