2011-11-20 21:11:42, Dangerous__girl napisał(a): A nie mozna tego uznac za pobicie w afekcie? skoro sa morderstwa w afekcie to i samo pobicie mozna tez za takie uznac, skoro nie pamieta. ale ja sie na prawie nie znamTu Ada pomoze. pozatym poszukalabym innego adwokata. bo sorry ale jak adwokat ci mowi z gory ze przegracie to cos nie halo...
Dobrze napisane, to chyba najlepsza rada jaką możesz dostać. Kiepski ten prawnik.
nie ma pobicia w afekcie... po polsku, to sie nazywa przekroczenie obrony koniecznej, tu za to nie skazuja, jak dowodzi przyklad pana (heh, znowu Google), ktory zabil wlamywacza...
ps. choc bojka na ulicy moze byc rozpatrywana jako nieumyslne spowodowanie smierci - jak brat kumpla, co strzelil kolesia w szczeke a ten padl prosto na kraweznik lamiac sobie kark... 2.5roku, przy czym mozna wyjsc po 2-ch za dobre sprawowanie lub z branzoletka na nodze
A co do prawników - czasami potrafią wybronić mordercę ponieważ udowodnią, że postępowanie było niezgodne z procedurami. A tutaj, w takiej sytuacji koleś mówi żebyś się poddał? Paranoja.
2011-11-20 21:18:38, rafal80 napisał(a): A co do prawników - czasami potrafią wybronić mordercę ponieważ udowodnią, że postępowanie było niezgodne z procedurami. A tutaj, w takiej sytuacji koleś mówi żebyś się poddał? Paranoja.
Jak dowody niepodwazalnie wskazuja na wine, to zlym adwokatem jest ten, co pozwala sie ludzic do konca. Adwokat nie magik, cudow nie czyni.
PS Nie odnosze sie do sprawy, bo nie znam szczegolow, tak ogolnie skomentowalam.
@Ada - ta kancelaria ma mnie w dupie , i to czuc . Wiem , ze za GBH sie wsadza do wiezienia . I w sumie to lepiej , ze przygotowuje prawnik przygotowuje mnie do tego , ale czuje , ze jemu sie nie chce ...
@clockwork - no , mocno rozni sie od polskiego , oraz cps musi byc mocno pewne swego , jesli wstawiaja mi 18 ...
Przepraszam, zapytam bo byc moze zyje w niewiedzy, czy akcje przedstawione na filmiku sá obroná konieczná czy jej przekroczeniem i jak zastane sytuacje moga odnosic sie do brytyjskiego prawa tzn czy to jest czy nie jest ok zeby komus obic morde w obronie wlasnej w taki sposob jak na przedstawionym ponizej filmie? i gdzie walic zeby zmniejszyc wymiar ewentualnej kary bo widze ze zéby odpadajá, wiec gdzie ?
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
kilka lat temu moj chlopak mial podobno sytuacje..po pracy kupil gazete i poszedl na piwo do knajpy...dosiadla sie do niego Angielka tzn przy barze wiec zamienil z nia kilka zdan,poszedl do toalety a wychodzac z niej dostal strzal w zeby..ich bylo 3 a on pozamiatal nimi dosc dobrze.Odbyla sie sprawa i chociaz to go zaatakowano co bylo widac w cctv,sedzia stwierdzil ,ze jeszcze nie widzial by tak wygladala obrona.Skonczylo sie kara 60£ dla mojego pana a Anglikom pogrozono tylko paluszkiem...