MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski konsulat w Londynie - nieuprzejme traktowanie klientów

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autofan

Post #1 Ocena: 0

2013-11-21 17:36:57 (11 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Mam dokladnie odwrotne doswiadczenia z konsulatem.Kilka razy dzwonilem ,obierano tel zawsze ,uzyskiwalem informacje ,o ktore pytalem.Bylem z wnioskiem o paszport ,fakt czekalem w kolejce paredziesiat minut ,niestety glownym powodem tej kolejki byly zle wypelnione wnioski przez ludzi oraz kompletna ignorancja napisow nad okienkami/rodzice z dziecmi w zupelnie innej kolejce/.Mysle ze gdyby wszyscy prawidlowo wypelniali druki kolejki nie bylyby az takie.Dla porownania kilka osob przede mna skladalo wnioski o paszport i trwalo to kilkanascie minut z kazdym,mnie zajelo to kilka minut ale druk wypelniony zostal zgodnie z instrukcja.Dla formalnosci dodam o bardzo milej pani w okienku i o przeslaniu paszportu poczta /nie chcialo mi ,sie jechac do Londynu/,wszystko zalatwione telefonicznie po tygodniu mialem nowy paszport w domu.Kurcze albo mam szescie ,albo kontaktowalem ,sie z innym konsulatem.
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer ICQNumer Skype

krakn

Post #2 Ocena: 0

2013-11-21 18:35:01 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2013-11-21 10:03:26, ewa28300 napisał(a):
Cytat:

2013-11-21 08:20:40, krakn napisał(a):
Cytat:

2013-02-26 11:07:20, aneczka_k napisał(a):
Spotkała mnie bardzo nietypowa (jak na warunki brytyjskie) sytuacja dzisiaj. Zadzwoniłam do ambasady aby potwierdzić informację i poprosić o krótką odpowiedź na moje pytanie, a osoba zajmująca się obsługą klienta zaczęła podnosić na mnie głos, ponieważ nie wiedziałam, że nawet nie powinnam im głowy zawracać moimi pytaniami...
Takie traktowanie klienta jest częste w Polsce, ale w UK potraktowano mnie tak po raz pierwszy. Czy to normalne czy poprostu miałam pecha?

od nietypowych pytań jest forum, nie konsulat *BRAVO*:-D

Cicho bo sie konsulat dowie i zacznie interesantów na forum MW odsyłać :-)

z kręgów mocno zbliżonych do konsulatu wiem że wielce prawdopodobne że już wiedzą o tym :D

Pozdrawiam TĄ panią :-]

Mnie czeka wymiana paszportu najpóźniej na wiosne, doradzono mi bym wpadł po nowym roku.

Nie byłem jeszcze w uK, ale w życiu kożystałem kilkakrotnie z pomocy kosulatów, i ambasad w kilku krajach i kontynentach, również w sprawach kryzysoych.
iecie co?
Im bardziej egzotyczny kraj tym szybciej i sprawniej otrzymywałem pomoc. dwukrotnie ratowano mnie z opresji w Afrycem gdzie by dotrzeć do placówki dyplomatycznej czasami trzeba przemierzyć pół kontynentu.

Generalnie ja nie narzekm, może miałem zbyt małe wymagania ? nie wiem.
Wypełniłem co trzeba paier dostałem... poszedłem w swoja strone :-[
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

mauuvee

Post #3 Ocena: 0

2013-11-22 15:32:13 (11 lat temu)

mauuvee

Kobieta

Z nami od: 20-11-2013

Cytat:

2013-11-21 08:07:12, ie2ox4 napisał(a):
Odniosłem wrażenie że przechodziła koło konsulatu i musiała tam wejść a przy drzwiach nie było odźwiernego, nikt nie zdjął kapelusza i nisko się nie pokłonił. Przy wychodzeniu mieli czelność nie żegnać jej ze łzami w oczach, nie dostała prezentu pożegnalnego. Ale po co tam lazła? Czyżby tylko po bombonierkę...

No daj spokój, nigdy w życiu sama z siebie bym nie wpadła na pomysł aby pomaszerować do Konsulatu.
Poza tym damulka też nie jestem ale uważam, że każdy powinien znać podstawy kultury osobistej.
Już nie wspomnę, że ochroniarz przy drzwiach miał listę interesantów nie z 19 listopada tylko 20 i był bardzo zdziwiony faktem, że mnie nie ma na liście mimo, że mam wydrukowaną kartkę, że jednak się umówiłam.
Sprawę mam prostą, potrzebuje paszportu który leży nieodebrany w Polsce a moje pytanie było takie: czy są w stanie wystawić mi jakiś papier do wyrobienia CRB bez paszportu.
odpowiedzi Pani oczywiście już znamy.
Umówiłam się do działu paszportowego, pewnie też żebym mnie odesłali z kwitkiem i ani przez moment żeby mi nie przyszło do głowy żeby mi pomoc.

Zadzwoniłam też do Scotland Yardu w celu pomocy i tam przemiła Pani podała mi numer telefonu na który powinnam zadzwonić oraz podyktowała adres strony internetowej gdzie powinnam szukać pomocy oraz poradziła co robić dalej.
I co jak widać można.

Też pozdrawiam Panią z konsulatu z działu prawnego :):)

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #4 Ocena: 0

2016-05-04 13:30:03 (9 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

Zadzwoniłam też do Scotland Yardu w celu pomocy i tam przemiła Pani podała mi numer telefonu na który powinnam zadzwonić oraz podyktowała adres strony internetowej gdzie powinnam szukać pomocy oraz poradziła co robić dalej.

Ja też chyba zadzwonię do Scotland Yardu i poproszę, żeby pomogli mi zapisać się na spotkanie w Konsulacie, bo od kilku dni wyświetla się wyłącznie jedna info. " Aplikacja została przeciążona lub jest niedostępna. Zapraszamy później."

Szlag już mnie trafia!!!!!!!!

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2016-05-04 17:29:04 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Przejezdzam czasami przez Bouverie Street i w godzinach pracy konsulatu widać tam sporo naszych rodaków przed budynkiem. Pewnie mają straszny ruch tam. Powinni otworzyć jeszcze ze dwa konsulaty w Londynie mając na uwadze liczbę Polaków w Londynie i UK...

Do góry stronyOffline

iwcia1005

Post #6 Ocena: 0

2016-05-04 17:34:19 (9 lat temu)

iwcia1005

Kobieta

Z nami od: 24-03-2016

NoNickname tez tak mialam od dwoch miesiecy nie moglam sie dostac..az wkoncu rano o 9 sprobowalam i mialam na 28 kwietnia jeszcze myslalam ze na 28 czerwca a wizyte zrobilam 25 kwietnia na 28 kwietnia .
23 czerwca paszport do odebrania.
Jedynie co to pan mnie wygonil bo wizyta na 12,20 a ja bylam 11,30 wiek jak reszta polakow poszlam do mc donalda bo zimno bylo.
Potem jeszcze czekalam po numerek a jak juz go dostalam to czekalam 2 godziny az mnie zawolaja ..masakra.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2016-05-04 17:43:36 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

MSZ od kilku miesiecy ma problem z dniami młodzieży. Dla nich to jak stan wojenny kufa, stąd ten cały system pokazuje jakieś bzdurne terminy. A praktyka pokazuje że metoda z przed 20 lat ... lepiej im działa niż najnowsze systemy informatyczne.

Módlmy się aby kurde ta ekipa poszła jak najszybciej na emeryturę, bo oniu nadal na liczydłach jadą i to zatartych
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,