Witka.Chce sie podzielic na biezaco.
W sobote napisalem Deed Poll w ten sposob: poprostu skopiowalem ze strony GOV.UK sugerowany przyklad:
Make your own deed poll
If you don’t want to register your deed poll, you can make your own instead, using the following wording:
“I [old name] of [your address] have given up my name [old name] and have adopted for all purposes the name [new name].
Signed as a deed on [date] as [old name] and [new name] in the presence of [witness 1 name] of [witness 1 address], and [witness 2 name] of [witness 2 address].
[your new signature], [your old signature]
[witness 1 signature], [witness 2 signature]”
z oficjalnej strony gov.uk.Wydrukowalem i 2ch znajomych z pracy(1 anglik i 1 polak) podpisali mi to.Odrazu wyslalem prawko poczta do wymiany-ale ponoc dopiero dzis zstanie wyslane.
W pracy menadzer nie zgodzil sie uznac mi tego Deed poll jednoczesnie pokazujac mi zdjecie jakiegos deed polla z pieczatka i mowi ze tak niewolno bo tak kazdy moglby sobie napisac i juz.(niema problemu mowie-ja mam czas,ale bede musial poczekac az wroci prawko z DVLA i wtedy zobacze co bede robil dalej)
Dzis w poniedzialek poszedlem do banku i tam tez powiedzieli ze musi byc oficjalny.OK.Poszedlem do REgister office-tam powiedzieli ze oni sie tym nie zajmuja i ze ponoc musze isc do prawnikow,a ze nie moga mi powiedziec do jakich konkretnie to wyslali do Citizens Advice bureau,tam kobieta po ok 10 minutach wyszla z lista lokalnych cilicitorow.OK.Po chwili czekania wyszedl cilicitor i mowi ze moze poswiadczyc to za 5 funta,ale jemu chyba chodzilo o niewypelniony Deed Poll,bo logicznie on raczej musialby zobaczyc na wlasne oczy jak ja go podpisuje.Po chwili dali mi kobiete w w recepcji na telefonie(pewnie jedna z cilicitorow ktora tam pracuje),ona powiedziala ze moze skonstruowac mi nowy Deed Polll ale za ok 150 funta,a kiedy wygooglowala( Deed Poll gov.uk - bo jej to zasugerowalem)- to po chwili zastanowienia stwierdzila ze ten moj Deed Poll jest wystarczajacym dowodem.Hmmmm...

1.w banku tego nie przyjeli.2.w pracy menadzer tego nie zaakceptowal.3.Jakas prawniczka przez telefon mowi ze to jest OK....Hmmm
No dobra-mi sie nie spieszy-postanowilem juz wiecej nad tym glowe nie lamac,i czekac az mi wroci prawko.Jak wroci ze starym imieniem i nazwiskiem to bede dzialal dalej-bo sie uparlem.A jak wroci z nowym nazwiskiem i imieniem to oczewiscie zaczne chodzic wszedzie z tym i zmieniac reszte dokumentow.p.s.mam obywatelstwo Polskie i Brytyjskie.
No to czekam-ponoc prawko powinno wrocic w ciagu 3 tygodni.
Opisalem swoj przypadek na wypadek jakby komus sie to przydalo.Bo jakos nie wiele informacji jest na temat Deed Polla w necie.
[ Ostatnio edytowany przez: gypsygypsy 25-04-2016 15:27 ]