|
---|---|
Charry0 | Post #1 Ocena: 0 2013-09-17 00:52:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-09-2013 Skąd: Londyn |
Cześć, witajcie. Przeprowadziłem się do Londynu około 2-ch tygodni temu i odrazu odczuwam brak możliwości grania w piłkę nożną (głównie w klubie), która towarzyszyła mi od młodych lat. Głównie piszę tutaj ze względu na to, żeby dostać informację na temat lig tutaj, lig polskich czy nawet angielskich, czy jest możliwość dostania się do zespołów. Być może ktoś z was gra właśnie w takim klubie i ma możliwość pomocy mi w rozwikłaniu mojego problemu. Mieszkam w okolicach stacji pociągowej Cricklewood, albo metra Wilsdengreen. Potrzebuje jak każdy człowiek trochę ruchu, chętny mógłbym być nawet na luźne gierki, osób które się zbierają i kopią od czasu do czasu, ale najbardziej szukałbym klubów ligowych (oczywiście nie mówię tutaj o wysokich ligach, bo to po prostu nie na mój poziom). Liczę na odpowiedzi.
|
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2013-09-17 03:29:53 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Odezwij sie na pw do Heńka - Marek on jest grającym trenerem jednej z polskich drużyn w Londynie. Wiem że zawsze potrzebują chętnych graczy. Jak nie do nich(odległość) to na pewno Cie nakieruje na kogoś.
|
Charry0 | Post #3 Ocena: 0 2013-09-18 21:58:05 (12 lat temu) |
Póki co żadnego odzewu z jego strony, ktoś inny mógłbybyć w stanie mi pomóc?
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2013-09-18 22:39:30 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-09-18 21:58:05, Charry0 napisał(a): Póki co żadnego odzewu z jego strony, ktoś inny mógłbybyć w stanie mi pomóc? Bo jest w Polsce, wraca pojutrze. Tutaj jest strona ich drużyny : http://gryfslough.com/ |
Charry0 | Post #5 Ocena: 0 2013-09-19 00:06:08 (12 lat temu) |
Zapowiada się świetnie
![]() |
|
|
ewamik | Post #6 Ocena: 0 2013-09-19 00:08:05 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Cytat: 2013-09-17 00:52:00, Charry0 napisał(a): Cześć, witajcie. Przeprowadziłem się do Londynu około 2-ch tygodni temu i odrazu odczuwam brak możliwości grania w piłkę nożną (głównie w klubie), która towarzyszyła mi od młodych lat. Głównie piszę tutaj ze względu na to, żeby dostać informację na temat lig tutaj, lig polskich czy nawet angielskich, czy jest możliwość dostania się do zespołów. Być może ktoś z was gra właśnie w takim klubie i ma możliwość pomocy mi w rozwikłaniu mojego problemu. Mieszkam w okolicach stacji pociągowej Cricklewood, albo metra Wilsdengreen. Potrzebuje jak każdy człowiek trochę ruchu, chętny mógłbym być nawet na luźne gierki, osób które się zbierają i kopią od czasu do czasu, ale najbardziej szukałbym klubów ligowych (oczywiście nie mówię tutaj o wysokich ligach, bo to po prostu nie na mój poziom). Liczę na odpowiedzi. Okna transferowe są już zamknięte. Tak więc zapomnij o grze w angielskiej lidze,nawet 4-tej czy 5-tej. Grałeś w Polsce? Potrzebna będzie zgoda PZPN i oświadczenie,że jesteś wolnym piłkarzem. A jesli nie grałeś....no cóż..jedynie możesz łazić po klubach i prosić ich,żeby Cie testowali.(treningi,mecze towarzyskie) Ale to juz za rok.Wtedy odbywają się transfery,kluby nabywają nowych piłkarzy. Teraz już nic nie zdziałasz. A teraz graj sobie ot tak....dla frajdy |
Charry0 | Post #7 Ocena: 0 2013-09-19 00:11:33 (12 lat temu) |
Do czegoś służy przerwa zimowa. Podobno do wieku 23lat piłkarz należy do klubu, ale nie sądze iż byłby problem z dostaniem karty, wątpie o zgodzie PZPN, raczej OZPN'u.
|
ewamik | Post #8 Ocena: 0 2013-09-19 00:14:57 (12 lat temu) |
oczywiście,że nie ma problemu z dostaniem karty. Tu chodzi tylko i wyłącznie o sprawy formalne-nie jestes zawodnikiem innego klubu,nie masz umowy.
To jest zwykły faks(mail) z PZPN do Federacji angielskiej. Przerabialismy to,tak więc coś wiem. A ha. Za tą kartę,trzeba zapłacić na konto PZPN. Nie wszystkie państwa w Europie mają coś takiego,jak przerwa zimowa. OZPN faksuje do PZPN,że jesteś wolnym graczem i nie jesteś związany umową z żadną drużyną. Wtedy na konto PZPN przelewasz pieniązki,a ten po otrzymaniu wpłaty,przesyła faks(mail) do angielskiej federacji piłkarskiej. [ Ostatnio edytowany przez: ewamik 19-09-2013 00:26 ] |
Charry0 | Post #9 Ocena: 0 2013-09-19 00:30:36 (12 lat temu) |
Nadal nie widzę problemu, jeżeli okażę się dla drużyny wartościowym wzmocnieniem na pewno pomogą mi w załatwieniu tych formalności pomiędzy ligą angielską a PZPN. Jeśli faktycznie nie będzie możliwości zagrania w tym sezonie to jest przyszły, a pzpn mnie nie ograniczy co do treningów.
|
ewamik | Post #10 Ocena: 0 2013-09-19 00:48:09 (12 lat temu) |
NIe. Nie ma żadnego problemu. Pytałes tylko co trzeba zrobić,a ja Ci wyjaśniłam.
W tym sezonie nic nie załatwisz. W UK nie ma przerwy zimowej,jak jest w POlsce. Jednak teraz powinieneś calutki czas trenować. A co ma Cie ograniczać PZPN? idziesz sobie i trenujesz. MOżesz nawet zagrać w meczu towarzyskim w premier league.BYle to nie był mecz ligowy. Co komu do tego,co robisz w wolnym czasie,poza ligą? Radze tylko żebys non stop trenował,jesli chcesz iśc na sprawdzenie do ligi. W miedzyczasie możesz grać w polskim klubie. Mam tylko pytanie,grałeś w polskiej lidze? [ Ostatnio edytowany przez: ewamik 19-09-2013 00:58 ] |