Str 9 z 16 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2014-10-13 12:34:37 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Jak znajdę chwile czasu to założę temat, niech ktoś podeślę linka jak wrzucić kilka zdjęć
Tak na szybko to lot ze stansted do dalaman 220 funtów return na osobę, hotel niby 5* 166 tydzień ale był ok i all inclusive |
ChrisCov | Post #2 Ocena: 0 2014-10-13 16:14:39 (11 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat: 2014-10-13 12:28:15, karjo1 napisał(a): Chris przestan tak zylowac finanse, bilety do Grecji bywaja tanie, czesto taniej wychodzi caly pakiet niz osobne rezerwacje na samolot i kwatere. Jeszcze się z tym nie spotkałem, a przeglądam często oferty w Grecji na onthebeach, travelrepublic i lowcostholidays. Cytat: 2014-10-13 12:28:15, karjo1 napisał(a): Jak sie doliczy czas i koszt dojazdu, parkingu czy hotelu przed wylotem (bo godziny wylotu bywajka nieludzkie), zmeczenie, to niekiedy oplaca sie dac wiecej za bilet z lokalnego lotniska. Jesli jest opcja wypozyczenia auta na prawie pustym baku, to taki sam oddajesz, jesli dostajesz z pelnym bakiem, to tankujesz przed zwrotem, ewentualnie placisz za tankowanie przez pracownika wypozyczalni - niczym sie to nie rozni. Dla mnie nie ma finansowo dużej różnicy, ale mam kobietę, dla której jest sporą rożnicą zapłacić 120 funtów za bilet z Gatwick, bądź 300 funtów za bilet z Birmingham. Umówiliśmy się, że nie będziemy siebie wzajemnie finansować, a ona pracuje za minimalną stawkę mniej więcej 35 godzin w tygodniu. Nie wszyscy mieszkańcy tego kraju mają pensję jak Twój mąż, więc ponad 100 funtów robi im dużą różnicę (mam na myśli już po doliczeniu kosztu dojazdu na lotnisko autobusem). Rosyjski miliarder by mógł powiedzieć, że najwygodniej jest dolecieć helikopterem na lotnisko, a potem wsiąść w prywatny odrzutowiec i polecieć gdzieś na wakacje, bo kilka lub kilkanaście tysięcy funtów nie robi w jego finansach żadnej różnicy ![]() A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2014-10-13 20:40:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Akurat Grecja dosc droga potrafi byc i jak do tej pory w sezonie bardziej sie kalkulowal pakiet.
Watpie, bys wiedzial, jaka pensje ma moj maz i nie to jest tematem topiku, podobnie jak rosyjscy miliarderzy ![]() Natomiast podtrzymam, ze i z Bham i z Liverpool/Manchester/Bristol potrafia byc dobre cenowo wyloty w rozne czesci swiata, zwlaszcza jesli szuka sie czegos poza wakacjami szkolnymi, a dojazd do Gatwick, czy powrot po wycieczce niekoniecznie wart paru funtow tanszego biletu - czesto ta roznica w cenie nie jest tak wygorowana. Nawiasem mowiac, bardzo fajne okazje bywaja z Berlina. |
dzieckowemgle | Post #4 Ocena: 0 2014-10-14 09:08:37 (11 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2008 Skąd: suffolk |
Uwazajcie na komary na majorce. Wlasnie wrocilem caly pogryziony. Do tego tam zyje odmiana skradajaca sie calkowicie bezszelestnie, zadnego bzykania. Sie zastanawiam czy moze nie laduja gdzies dalej i reszte drogi do ofiary nie pokonuja na piechote.
Po za tym wyspa ok. Tequila pyszna. Tania na lotnisku przy powrocie jak ktos sie chce zaopatrzyc w alkochole. Fajnie sie przejechac turystycznym autobusem bez dachu po palmie. My mielismy dodatkowa atrakcje bo autobus bral udzial malej kraksie. Majorka przypomina mi taka troche bogatsza wersje Polski. Sam nie wiem za bardzo dlaczego. |
ChrisCov | Post #5 Ocena: 0 2014-10-14 17:37:57 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-10-13 20:40:56, karjo1 napisał(a): Akurat Grecja dosc droga potrafi byc i jak do tej pory w sezonie bardziej sie kalkulowal pakiet. Ktoś wynalazł na holidaypirates - Zante we wrześniu 2015, 252 funty od pary (lot, plus hotel z bed and breakfast). http://affiniontravel.your-travel-rewards.co.uk/Holidays/Search/pager=/sort=/filter=/Beach%20holidays/zante/none/none/7%20nights/0/Any%20UK%20Airport/2015-09-10/3/All%20budgets/All%20star%20ratings/All%20board%20basis/-ob--ocb-adults=2,children=0,seniors=0,childAges=-ob--cb-,infants=0-ccb--cb-/0/-ob-'all',null,null-cb-/NONE/none/none/0/0/-ob-null,null,null-cb-/-ob-null,null,null-cb-/1/none/none/maxrows=/2014-09-01/none/Index/0 Cytat: 2014-10-13 20:40:56, karjo1 napisał(a): Watpie, bys wiedzial, jaka pensje ma moj maz i nie to jest tematem topiku, podobnie jak rosyjscy miliarderzy ![]() Fakt, że nie wiem, ale po zobaczeniu CV mogę przyjąć widełki ile osoba z takimi kwalifikacjami może zarabiać. Może poprzestańmy na dyplomatycznym stwierdzeniu, że, w odróżnieniu od mojej dziewczyny, nie jest to poniżej 1000 funtów miesięcznie i Twój mąż nie robi co miesiąc debetu na koncie, by wystarczyło mu pieniędzy. Cytat: 2014-10-13 20:40:56, karjo1 napisał(a): Natomiast podtrzymam, ze i z Bham i z Liverpool/Manchester/Bristol potrafia byc dobre cenowo wyloty w rozne czesci swiata, zwlaszcza jesli szuka sie czegos poza wakacjami szkolnymi, a dojazd do Gatwick, czy powrot po wycieczce niekoniecznie wart paru funtow tanszego biletu - czesto ta roznica w cenie nie jest tak wygorowana. Nawiasem mowiac, bardzo fajne okazje bywaja z Berlina. Do Liverpoolu, Bristolu lub Manchesteru mam dalej niż do Luton czy na Gatwick. W Twoim przypadku pewnie jest to odległość zbliżona. Więc trzeba tam dojechać i zostawić auto na parkingu lub jechać autobusem. Czyli żadna różnica, z wyjątkiem Birmigham. Do Berlina mi się nie uśmiecha latać, by zaoszczędzić kilkadziesiąt/100 funtów na locie. Podróż jest znacznie wydłużona, trzeba 2 razy robić odprawę na lotnisku i być tam odpowiednio wcześnie. Z resztą trudno byłoby trafić na 2 zsynchronizowane loty, by nie czekać na ten drugi kupę czasu. [ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 14-10-2014 17:39 ] A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
|
|
ChrisCov | Post #6 Ocena: 0 2014-10-14 17:43:49 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-10-14 09:08:37, dzieckowemgle napisał(a): Uwazajcie na komary na majorce. Wlasnie wrocilem caly pogryziony. Do tego tam zyje odmiana skradajaca sie calkowicie bezszelestnie, zadnego bzykania. Sie zastanawiam czy moze nie laduja gdzies dalej i reszte drogi do ofiary nie pokonuja na piechote. Mogłeś to napisać 2 tygodnie wcześniej. Jestem pogryziony na całym ciele i mam duże bąble. Byłem tam od soboty/niedzieli z 4 na 5 października przez tydzień. Przyleciałem z powrotem w piątek wieczorem, a bąble pojawiły się dopiero w sobotę. Co polecasz prewencyjnie na takie coś? Teraz spróbuję bonjellę, bo akurat mam. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
dzieckowemgle | Post #7 Ocena: 0 2014-10-14 20:47:54 (11 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2008 Skąd: suffolk |
Cytat: 2014-10-14 17:43:49, ChrisCov napisał(a): Cytat: 2014-10-14 09:08:37, dzieckowemgle napisał(a): Uwazajcie na komary na majorce. Wlasnie wrocilem caly pogryziony. Do tego tam zyje odmiana skradajaca sie calkowicie bezszelestnie, zadnego bzykania. Sie zastanawiam czy moze nie laduja gdzies dalej i reszte drogi do ofiary nie pokonuja na piechote. Mogłeś to napisać 2 tygodnie wcześniej. Jestem pogryziony na całym ciele i mam duże bąble. Byłem tam od soboty/niedzieli z 4 na 5 października przez tydzień. Przyleciałem z powrotem w piątek wieczorem, a bąble pojawiły się dopiero w sobotę. Co polecasz prewencyjnie na takie coś? Teraz spróbuję bonjellę, bo akurat mam. Dwa tygodnie wczesnie sam tego nie wiedzialem, bylem w tym samym czasie co ty. Tak ogolnie to komary nie lubia zapachu wanili. Jak komus nie przeszkadza pachniec jak budyń to mozna sie natrzec waniliowym aromatem do ciast i komary beda omijac z daleka. A po pogryzieniu mi pomogl zyrtec (tabletki na katar sienny), lekarka mi kiedys polecila. |
Post #8 Ocena: 0 2014-10-14 21:14:01 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
slowder27 | Post #9 Ocena: 0 2014-10-17 08:05:33 (11 lat temu) |
Z nami od: 16-10-2014 Skąd: London |
Tam zawsze jest pogoda bo to klimat południowoeuropejski, woda też ciepła mimo, że temperatura powietrza spada
![]() |
Post #10 Ocena: 0 2014-10-26 11:10:50 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|