MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprawdzenie ubezpieczenia auta

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

paweltbg

Post #1 Ocena: 0

2016-03-14 10:17:55 (9 lat temu)

paweltbg

Mężczyzna

Z nami od: 14-03-2016

Witam, czy ktos moze wie jak sprawdzic na kogo jest ubezpieczone auto? Na stronie http://ownvehicle.askmid.com po wpisaniu tablicy mozna jedynie sprawdzic czy auto jest ubezpieczone, natomiast mnie interesuje czy moge nim jezdzic. Jest to samochod, ktory udostepnia firma, w ktorej pracuje, ale ciezko od nich uzyskac takie informacje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-03-14 10:20:49 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mozna kupic te dane na tej samej stronie. Ale sprawdzenie, kto ubezpiecza, nie da Ci odpowiedzi czy mozesz nim jezdzic.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #3 Ocena: 0

2016-03-14 10:21:12 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

jak to jest firmowy samochod to wg mozesz bo on jest ubezpieczony na innych warunkach chyba niz te prywatne

Do góry stronyOffline

paweltbg

Post #4 Ocena: 0

2016-03-14 10:22:33 (9 lat temu)

paweltbg

Mężczyzna

Przez opcje one-off search ?

Do góry stronyOffline

paweltbg

Post #5 Ocena: 0

2016-03-14 10:24:47 (9 lat temu)

paweltbg

Mężczyzna

Tylko, ze to jest osobowka I wlasciwie jezdzilo sie nim do tej pory wylacznie w prywatnych sprawach. Dotychczasowy kierowca pojechal na urlop i mieli przerejstrowac na nowego i wlasnie chce sprawdzic czy juz to zrobili.

Czyli nie ma zadnej mozliwosci sprawdzenia kto moze jezdzic samochodem ?

[ Ostatnio edytowany przez: paweltbg 14-03-2016 10:26 ]

Do góry stronyOffline

gotman25

Post #6 Ocena: 0

2016-03-14 10:29:36 (9 lat temu)

gotman25

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Jezeli to samochod firmowy, i oni go udostepniaja pracownikom to chyba wiedza kto moze go prowadzic.

Jak nie chca udostepnic informacji to nie chca go Tobie udostepnic?
Przeciez jak chcesz uzywac tak samochod to firma musi o tym wiedziec ze go uzywasz i wszystko dopilnuja, wiec po co szukac kto go moze prowadzic.

Ja zeby uzywac firmowy samochod musialem im dac/pokazac prawko i powiedziec czy mam/mialem jakies punkty itp.

Co jakis czas to odswierzaja.
Dodatkowo musialem podpisac umowe, ze odpowiadam za samochod, ze musze sprawdzic czy jest sprawny zanim zaczne go uzywac, ze w razie wypadku do niczego sie nie przyznawac nawet jak moja wina, ze wszyscy musza miec pasy zapiete w samochodzie itd itd.
Dodatkowo musieli powiedziec ze ma trackera.

Nigdy mnie nie zastanawialo kto go moze prowadzic skoro firma mi go daje zebym gdzies pojechal. Moze powinnienem chociaz to wielka globalna firma i maja bzika na temat wszystkich formalnosci

Mysle ze jak dojdzie do sytuacji ze kaza ci uzywac czy prosza zebys pojechal tym samochodem to mozesz porposic o pokazanie ubezpieczenia bo chcesz miec pwenosc ze wszystko ok.

Tez mowie o osobowce. Firma ma pare samochodow firmowych ktore udostepnia pracownikom jak jedziemy na lotnisko, spotkanie czy wyjazd sluzbowy.
Jak sa zajete to uzywam moj prywatny samochod ale mam ubezpieczenie ze moge uzywac w polaczeniu z praca.
Pozniej mi placa od mili przejechanej za zwrot kosztow

[ Ostatnio edytowany przez: gotman25 14-03-2016 10:34 ]

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

paweltbg

Post #7 Ocena: 0

2016-03-14 13:24:24 (9 lat temu)

paweltbg

Mężczyzna

Hm, w moim przypadku firma najpewniej ubezpieczyla kierowce prywatnie. Tak jakby sam swoj samochod ubezpieczyl tylko firma za to placi, a teraz jak go nie ma, to trzeba ubezpieczyc kogos innego. Tylko w niektorych przypadkach kiedy trzeba cos zalatwic to dlugo z tym schodzi, bo glowna siedziba jest poza Londynem. Dlatego chcialem sprawdzic na wlasna reke czy juz to zrobili czy jeszcze nie.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,