Proszę wypowiedzcie się jak to w końcu jest z angielskim przedszkolem.
Mam syna, który zaraz skończy dwa lata i z chęcią bym go posłała do przedszkolaod września na tzw. 15 free hours ale.....no właśnie ale....
Zawsze wiedziałam, że 15 free hours przysługuje od 3-go roku życia jednak już dwa razy (dwie różne mamy, Anglielki) na placu zabaw mi powiedziały, że ich dzieci chodzą do przedszkola na 15 free hours od 2-go roku życia, są to osoby z tego samego local council.
Sprawdziłam w Internecie, na stronie councilu również i wg mnie nic się nie zmieniło w zasadach przyjęć do przedszkoli, darmowe przedszkole dalej jest od 3-go roku życia, owszem od 2-go również ale trzeba spełnić warunki pobierania benefitów lub mieć dziecko z trudnościami - a my takowych warunków nie spełniamy, więc nas to syskwalifkikuje.... Jak zapytałam sie tych Mam jak to się stało że ich dzieci już od 2-go roku życia chodzą do przedszkola to nie uzyskałam żadnej konkretnej odpowiedzi....
Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami, jak to jest naprawdę? Czy komuś udało się posłać 2 latka na 15 free hours do przedszkola - jak tak, to jakim sposobem? Naprawdę chętnie bym posłała swoje dziecko do przedszkola już od września

Z góry dziękuję za odpowiedzi