MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Karaluchy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

beti78

Post #1 Ocena: 0

2007-10-27 20:44 (17 lat temu)

beti78

Z nami od: 17-10-2007

czy ktos ma jakis skuteczny sposób na karaluchy?ostatnio zauwazylam pojedyncze egzemplarze ale z dnia na dzien jest ich coraz wiecej i sa coraz bardziej beszczelne... znacie jakis dostepny tutaj srodek?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

_Steve_

Post #2 Ocena: 0

2007-10-27 21:01 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Ja bym tam od razu dzwonil po jakis pogromcow, poki sie jeszcze nie zadomowily "na dobre"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ania_caterham

Post #3 Ocena: 0

2007-10-27 21:07 (17 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Jesli mieszkasz w mieszkaniu, a nie w domu ... porozmawiaj z sasiadami, bo sama nie dasz sobie z tym rady ... musieliby wszyscy lokatorzy tym zajac. Trzymaj jakiekolwiek produkty zywnosciowe szczelnie zamkniete i dokladnie zbieraj wszystkie okruszki. Takich domowych sposobow nie znam ... ja wezwalabym do tego specjalistow ... ale sa tez pulapki, ktore mozesz zakupic lub sprobuj Ultrasonic Cockroach Repeller ... ktory wkladasz do gniazdka i emituje on dzwiek ... nie wiem na ile skuteczne to jest w zwalczaniu karaluchow ... ja wygnalam tym wieworke ze strychu wiec moze zadziala. Tyle, ze musialabyc to podlaczyc osobne urzadzenie we wszystkich pomieszczeniach, bo dzwiek nie przechodzi przez sciany.

Do góry stronyOffline

Pluszowa

Post #4 Ocena: 0

2007-10-27 21:29 (17 lat temu)

Pluszowa

Kobieta

Z nami od: 13-02-2007

Nie mam pojęcia czym je wytłuc, ale dam ci dobrą radę: nie wyłączaj światła na noc i zamykaj usta jak śpisz ;-)
Sprawdzone w Krakowskich akademikach! :-]:-]:-]
No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

beti78

Post #5 Ocena: 0

2007-10-28 09:57 (17 lat temu)

beti78

Z nami od: 17-10-2007

zaczelam sypiac przy wlaczonym swietle;)a faktycznie chyba trzeba bedzie zadzwonic po kogos bo nie ma co odkladac i czekac az im sie rodzina powiekszy

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2007-10-28 10:03 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jesli to wynajmowane mieszkanie to zglos wlascicielowi. Zdaje sie, ze lokalne gminy maja osoby, ktore sie tym zajmuja. Mozna do nich zadzwonic i zamowic taka usluge. Przy dobrych wiatrach mozesz przekonac wlasciciela do zaplaty.

Czytalam ostatnio podobny watek na angielskim forum.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

wonka21

Post #7 Ocena: 0

2007-10-28 10:05 (17 lat temu)

wonka21

Z nami od: 14-05-2007

Witam, ja karaluchow nie mam ale za to myszy :-[. Korzystajac z okazji zapytam o to- "ULTRASONIC COCKROACH REPELLER", czytalam ze ktos wytepil tym wiewiorke. Moje pytanko- czy na myszy tez zadziala?? i gdzie to kupic??? Dodam ze lapki, lepiki i trucizna nie dziala!!

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #8 Ocena: 0

2007-10-28 10:47 (17 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Ja miałam karaluchy i żadne cuda nie pomogły. Wydałam tylko kupe kasy na środki do niszczenia tego paskudztwa. Wkurzyłam się i wezwałm gościa który tępi to paskudztwo. Razem z sąsiadką tego samego dnia wypryskałyśmy kuchnie i przedpokój. Gość dał mi gwarancjie, że przez rok się nie pojawią. Miałam spokój przez dwa lata !!! Teraz zaczynają się pojawiać pojedyncze sztuki więc muszę się znów dogadać z sąsiadką. Dodam, że mieszkam w 10-cio piętrowym bloku co nie ułatwia sprawy. Dlatego radzę nie marnuj pieniędzy na jekieś spraye tylko znajdź jakąś firme. Uwaga na oszustów. Potrafią przyjść z baniakiem pełnym wody i zgarnąć kasę. Najlepiej znaleźdź kogoś poleconego.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ania_caterham

Post #9 Ocena: 0

2007-10-28 11:02 (17 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Cytat:

2007-10-28 10:05, wonka21 napisał(a):
Witam, ja karaluchow nie mam ale za to myszy :-[. Korzystajac z okazji zapytam o to- "ULTRASONIC COCKROACH REPELLER", czytalam ze ktos wytepil tym wiewiorke. Moje pytanko- czy na myszy tez zadziala?? i gdzie to kupic??? Dodam ze lapki, lepiki i trucizna nie dziala!!

Pozdrawiam

Dostepne sa rozne wersje tego urzadzenia ... na pajaki i karaluchy jak i rowniez na male gryzonie tj myszy i szczury. Nie wiem jak to bedzie dzialac na myszy, bo nigdy nie mialam. Z wiewiora bylo o tyle latwiej, ze ona mieszkala sobie tylko na strychu i nie lazila mi po calym domu. Z myszami jest pewnie inaczej. Musialabys podlaczyc jeden egzemplarz w kazdym pokoju. To urzadzenie emituje wysoki dzwiek ktorego my sie slyszymy, a ktory gryzonie irytuje. Przy odrobinie szczescia wyprowadza sie w ciagu kilku tygodni ... wiewiora zniknela po 7 dniach. Tyle, ze wlasnie ... one sie tylko wyprowadza a nie magicznie znikna. Kupic je mozna w B&Q, homebase i innych mniejszych sklepach sprzedajacych podobne rzeczy ... nawet mozna zakupic na eBay.

Do góry stronyOffline

b4dinfluence

Post #10 Ocena: 0

2007-10-30 14:44 (17 lat temu)

b4dinfluence

Z nami od: 29-10-2007

Firma BASF zrobila swietny srtodek na te przeklete robale. Walczylem z nimi przez miesiace, uzywajac chyba wszystkiego i znalazlem !!!!!
nie pamietam jak sie to nazywalo, ale to taka brazowa pasta w tubie (trzeba uzyc pistoletu jak do silikonu) zeby rozprowadzic srodek na powierzchni. to dziala na zasadzie mikrokapsulek ze srodkiem ktory blokuje ich uklad pokarmowy.... za tuba zaplacilem ££50!!!!! ale warto bylo !!!!
ps. wiem ze przeplacilem

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,