MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niespłacony kredyt w uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4.2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 4.2 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sarcia

Post #1 Ocena: 0

2008-05-31 00:27:24 (17 lat temu)

sarcia

Kobieta

Z nami od: 23-05-2008

no wlasnie bo taka agu juz planuje jak to zrobic a pozniej scigaja niewinnych ludzi ktorzy zostaja a maja jedynie zbieznosc nazwisk jak ktos tu napisal.ja tez nie udzielilabym informacji /w takim celu/ jezeli bym wiedziala jak to sie robi .Ja prosilam o krotki list do dluznika ktory jest mi winny sporo pieniedzy ale jakos zadnego odzewu nie widzialam ,nie mam zalu moze rzeczywiscie nikt nie wie jak to zrobic, a tu takie piekne komentarze i informacje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

reivilo

Post #2 Ocena: 0

2008-05-31 08:38:07 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2008-05-30 21:17:25, Richmond napisał(a):
Proces windykacji jest opisany na wielu stronach i nikt nie pisze, ze to niemoralne.

ale te informacje sa dla ludzi ktorzy chca odzyskac swoje pieniadze ...niemoralne jest kiedy ktos swiadomie wykorzystuje te wiedze w druga strone czyli jak nie splacic dlugu

Cytat:

Niemoralne to jest to, ze agencje windykacyjne w UK scigaja osoby, do ktorych dlug nie nalezy i zatruwaja im zycie. A pracownicy takich agencji przoduja w byciu chamskim, ponizaja i zastraszaja klientow i rzadko kiedy w ogole chca wysluchac co klient ma do powiedzenia. Nie wspomne o wydzwanianiu na telefon stacjonarny i komorkowy po kilka razy dziennie od 8.00 rano do 21.00.
to nie stety nie wynika z odczuwania co dobre a co zle ale z ..NIEWIEDZY.....ludzie ktorzy sie zajmuja windykacjami z reguly nie maja wiedzy na ten temat ...nie wytarczy znac pare trikow windykacyjnych zeby umiec odzyskiwac pieniadze. stad wiele z tych osob bazuje na najnizszych ludzich uczuciach - jak strach, nekanie...bardzo czesto lamiac prawo bo nie maja stosownej wiedzy prawnej ...
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2008-05-31 09:49:19 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja mysle, ze to jest zamierzona metoda, a nie nieznajomosc prawa. Jestem pewna, ze w wielu przypadkach doskonale wiedza, ze scigaja niewlasciwa osobe, ale nie odpuszczaja. Tak samo jak kupuja dlugi, ktore sa statue barred.

Wiele osob placi dla swietego spokoju, nie bedac nawet pewnym czy to jego dlug czy nie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

seth1977

Post #4 Ocena: 0

2008-05-31 09:50:47 (17 lat temu)

seth1977

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2008

polecam filmik money as a debt. moze troche zmienisz zdanie na temat bankow i ich pozyczek:) http://video.google.com/videoplay?docid=-9050474362583451279&;

milego ogladania

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2008-05-31 09:53:45 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Dla osob "swiadomych" finansowo ten film to zadna nowosc.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

marfefka26

Post #6 Ocena: 0

2008-05-31 09:59:12 (17 lat temu)

marfefka26

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

reivilo-a podpowiedz chociaż troszkę co jest gdy moje długi trafiły do komornika-jakiś czas spłacałam-ale w Polsce nie jestem, nie mam meldunku, wyparowałam poprostu i niestety już nie spłacam, bo nie mam z czego-żyję tu z dnia na dzień, nie mam stałej pracy... ponieważ jestem zmuszona wkrótce jechać do Polski obawiam się co mi grozi po kontroli paszportowej?! czy komornik może mnie szukać listem gończym itp.?!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

seth1977

Post #7 Ocena: 0

2008-06-01 03:10:32 (17 lat temu)

seth1977

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2008

powiem ci ,ze cieszy mnie jezeli nowoscia ten filmik nie jest,bo oznacza to ze ludzie zaczynaja rozumiec o co w tym wszystkim biega ,a jezeli wystarczajaca ilosc osob zacznie sie nad tym zastanawiac to moze za jakies 200 lat obala ten popiep...ny system:)pozdrawiam

Do góry stronyOffline

tomala123

Post #8 Ocena: 0

2009-02-01 01:36:22 (16 lat temu)

tomala123

Mężczyzna

Z nami od: 01-02-2009

Scigaja nie scigaja jedno w prawie brytyjskim jest pewne procedura odzyskiwania dlugow moze trwac tylko do 6 lat oczywiscie banki beda was straszyc pismami ale jezeji nie uda im sie odzyskac dlugow do 6 lat sprawa zostaje umozona.Po 6 latach tez zostajecie skasowani z rejestru dluznikow i mozecie zaczac zycie na nowo.W mojim przypadku ogloszono bankructwo i przez rok od daty wyroku sondowego nie moglem wziasc porzyczki przekraczajacej 250F bez zgody sadu.Wszystkie moje dlugi zostaly umozone i nikt mnie nie nachodzi.Co by sie niedzialo przez 6 lat mozecie zapomnic telefonach na kontrakt ubezpieczeniah aut na raty.Tego kolegi za te 8tys tez w polsce szukac nie beda a jak tu przyjedzie to mu nic nie zabiora bo co torbe podrorzna?Wszystkie pisma przychodza na stary adres a jak komornik juz tam byl to napewno sie dowiedzial ze juz tam nie mieszka :-]Ale ja nikogo oszukac nie chcialem poprostu mi sie nie udalo :-[:-]:-]

Do góry stronyOffline

sajmonik_wisbec

Post #9 Ocena: 0

2009-02-01 02:47:04 (16 lat temu)

sajmonik_wisbech

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2008

Cytat:

2008-05-27 19:31:37, Richmond napisał(a):
Dlug przedawnia sie po 6 latach w Anglii i 5 w Szkocji, od ostatniego kontaktu dluznika. Ale jesli dluznik opusci kraj to przedawnienie zawiesza sie, poniewaz dluznik celowo unika splacenia dlugu przez opuszczenie kraju.

przeciez nikt nie wie czy on bedzie w polsce,angli czy powiedzmy w czechach,otwarte granice:-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2009-02-01 08:44:25 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2008-05-27 17:30:49, Agu666 napisał(a):
Witaj.chciałabym zapytać czy wiesz coś o tym jakie jest prawdopodobieństwo ze Polak który wziął kredyt w Anglii,nie spłacił go i wrócił do Polski poniesie za to konsekwencje. jakis czas temu mój znajomy wziął kredyt ( ok 5000funtów).to było kilka lat temu i do tej pory nie dostał zadnego listu...nikt go nie ściga....nic sie nie dzieje.....mówił ze dowiedział sie od kogoś ze kwota do 5000funtów nie jest na tyle duża zeby Anglikom opłacało sie kogoś scigac.chodzi tu o tzw małą szkodliwośc czynu. moze wiesz , znasz kogoś kto był w takiej sytuacji ze nie spłacił kredytu w Anglii i wrócił do Polski.czy to wogóle możliwe zeby bank nie dopominał sie o pieniądze.....bo kady bank jest(powinien byc) ubezpieczony w razie wypadku i dostaje odszkodowanie pienięzne kiedy niski kredyt nie zostaje spłacony i koszta szukania osoby która go nie spłaciła sawieksze niż sam kredyt.....wiem jakie konsekwencje mozna mieć w Anglii za niespłacony kredyt (zła historia kredytowa,niemoznośc założenia konta itd) nie wiem natomiast jakie ewentualne konsekwencje mozna ponieśc po powrocie do Polski.....
jesli wiesz coś na ten temat prosze napisz.dziekuje z góry

pozdrawiam

pożycz mi 3-5 tysięcy, wyjadę i sobie mnie szukaj.
co wtedy powiesz i co na forum napiszesz?
zupełnie nie rozumiem jak możesz myśleć i dyskutować o złodziejstwie
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 4.2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,