|
---|---|
stanislawski | Post #1 Ocena: 0 2009-10-31 18:36:22 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Czy ktos ma pomysł jak (gdzie) w płd. Manchesterze kupić carpet? Nie wycinek, tylko na cały dom.
Byłem wczoraj w jednym z większych sklepów (Carpetright, chyba), aby pomóc znajomymn w zakupie. Wybrali cos za przyzwoitą cenę, no więc zapytałem shop assitanta o możliwosc ratalną. - Ale to jest droższe wtedy - wycedził z akcentem nie stąd (seplenił poprzez slinę, nie otwierając paszczy). - Zdaję sobie z tego sprawę - odpowiedziałem. - No ale ja nie wiem, musimy isc do customer service - facet nie był zorientowany. W CService zapytałem o wariant "Take 15" (15% na poczatek i 15 rat), który reklamują na swojej stronie internetowej. - Dawno tego nie ma - odpowiedziała panienka. Następnie przerzuciła sporo papierów i znalazla obecny wariant, czyli 20% na początek i raty w oprocentowaniu 14,9. Wziąłem więc shop assistanta z powrotem na sklep i pokazałem wymagany carpet. - Ale musicie od nas wziąć fitterów. Za gotówkę - wycedził. - Ale potrzebujemy carpet, a nie fitterów - tłumaczyłem. - Nie, tak się nie da - był nieubłagany. - Znajdźcie może w jakims independent shop. Zostawilismy ich więc w całkowicie pustym (tzn. zero klientów)sklepie i pojechalismy do "independent shop", czyli sklepu nie z sieci. Cena tutaj była niestety trzy razy wyższa. Cen zresztą nie było pokazanych na carpetach, szukali gdzies po jakis książkach, biegali po zapleczu... Macie pomysł, jak i gdzie normalnie kupic carpet? Kilka funtów za metr i bez usług, których nie potrzebuję? |
Superlover | Post #2 Ocena: 0 2009-10-31 18:42:55 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Wróć do Carpetright, pokaż co i ile chcesz, zapłać gotówka albo kartą, otwórz bagażnik panowie wrzucą towar do autka i gotowe
(sprawdzone, działa! ![]() Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
stanislawski | Post #3 Ocena: 0 2009-10-31 18:44:20 (15 lat temu) |
Ludzie sie przeprowadzili i nie maja tyle gotowki, ani forsy na karcie.
|
Superlover | Post #4 Ocena: 0 2009-10-31 18:57:56 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Każdy ma jakieś problemy...
Wynajmujesz prywatnie to chyba są położone karpety, a jak od councilu to dostajesz talon na remont A jak nie to wykarpetuj na początek 1 albo 2 pokoje a po wypłacie resztę Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią
![]() |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2009-10-31 19:16:12 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2009-10-31 18:36:22, stanislawski napisał(a): - Ale musicie od nas wziąć fitterów. Za gotówkę - wycedził. - Ale potrzebujemy carpet, a nie fitterów - tłumaczyłem. - Nie, tak się nie da - był nieubłagany. - Znajdźcie może w jakimś independent shop. Bo to ich sposób wyciągania kasy, sprzedają bardzo tanio wykładziny bez zysku, czasami wręcz po zaniżonej cenie, natomiast kroją równo za każdy ruch w mieszkaniu, nawet jak będzie nakastnik, albo lampka do przestawienia, to policzą i to słono. Kiedyś znajomemu poleciłem polaka, dał cenę za carpet i położenie, mój znajomy stwierdził podobnie jak wy że to drogo i zamówił usługę w tej lub podobnej firmie, jakie było jego zdziwienie gdy przyszedł rachunek do zapłacenia, prawie 2 razy tyle, a miał być o połowę tańszy w dodatkowych opłatach były właśnie usługi extra, wyniesienie krzesła, lampy, stolika flakonu! itd itd ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2009-10-31 19:38:26 (15 lat temu) |
Tak, wiem, że tak wyciągają kasę. Chodzi o to, aby im tej kasy nie dać. Zresztą, jak by się nawet miało kaskę, to nie ma sensu dawać, kiedy się jest samemu builderem i ma się kumpli fitterów.
Wczesniej, czy później cos się znajdzie, ale chodzi o te bezsensy w systemie sprzedaży. Reklamowana akcja ratalna ("Take 15" ![]() |
Post #7 Ocena: 0 2009-10-31 19:39:55 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2009-10-31 22:32:45 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
tylko zwruć uwagę że cudów nie ma, jak kupisz tanie to nie spodziewaj się że będzie go łatwo utrzymać w czystości, zapytaj swoją kobietę jak się wspaniale odkurza niektóre wykładziny czy dywany jak każdy włos trzeba rękami zbierać , a wykładzina działa jak rzep na włókno ze skarpetek
![]() i kolejna sprawa te najtańsze badziewia po roku wyglądają jak by stado bizonów przebiegło po dywanie. to zakup typu na wiele lat, nie warto przesadzać z oszczędnością. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
goskauk | Post #9 Ocena: 0 2009-10-31 22:54:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
A jaki carpet na schody jest najlepszy,zeby brud sie nie czepial i czy trzeba underlay?Ktos mowil ze wool carpet nie trzyma tak brudu,to prawda?
pit-y,benefity itp.
|
Davpol | Post #10 Ocena: 0 2013-10-12 13:23:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2011 Skąd: Manchester |
Witam,do Krakn
Jakis czas temu pisales ze znasz jakiegos Polaka ktory kladzie carpety. Bardzo bym cie prosil o jakies namiary na niego,sprawa pilna. Dziekuje i pozdrawiam [ Ostatnio edytowany przez: Davpol 12-10-2013 13:45 ] |