MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet mobilny w O2- co i jak?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mimi87

Post #1 Ocena: 0

2010-05-19 10:57:11 (15 lat temu)

Mimi87

Kobieta

Z nami od: 17-05-2010

Witam,
moja mama od jakiegos czasu mieszka i pracuje w Oxfordzie. Poniewaz jeszcze do konca nie wiadomo czy zostanie ostatecznie w mieszkaniu w ktorym mieszka nie chce zakladac internetu. Ma tam laptopa, telefon w O2 i zastanawiam sie jaki internet bylby najlepszy w jej wypadku, do ograniczenia rozmow przez komorke, czyli wlasciwie tylko do skype i przegladania stron. Jezyk angielski mama zna dosc dobrze wiec w salonie O2 w miare by sie dogadala jednak w sprawach technicznych nie orientuje sie kompletnie... Dlatego szukam pomocy u was. Czy mozna w O2 wziac internet bezprzewodowy na taki "stick" i bez umowy? Jak wyglada oplata za taki internet? Gdzies tam czytalam, ze wysyla sie smsa i internet na jakis czas sie wlacza... to prawda?? I czy do tego "stick'a" wklada sie kazde sim od swojego telefonu z O2 i z tamtad zabiera kase czy myle dwie rzeczy?? Ehh... bardzo prosze o porade w tej sprawie bo musze mamie poradzic o co ma poprosic w salonie O2 a sama nie mam bladego pojecia jakie jest najlesze rozwiazanie tej sytuacji...

Dziekuje za kazda informacje,
Emilia

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-05-19 12:08:59 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andzia_newport

Post #3 Ocena: 0

2010-05-19 12:18:51 (15 lat temu)

andzia_newport

Kobieta

Z nami od: 28-04-2010

hejka
ja mam 3-ke ... niczego sobie nie liczac zadupia w jakim sie znajduje :) ale jak chce internet to nie podpisuje sie zadnej umowy .. najlepiej jednak wczensiej sprawdzic u operatora jaki jest zasieg w danym miejscu gdzie przebywa - zeby nie okazalo sie ze kupi internet a akuratnie w tym domu/miekszaniu nie ma sygnalu.
wykupuje sie miesieczny transfer a doladowywuje sie jak telefon :) albo przez karte kredytowa albo doladowanie ze sklepu :P
ale ogolnie jest proste :) i w miare tanie - od 10 f najtansze do 25 funtow na miesiac :)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2010-05-19 12:30:37 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak ma byc Skype to odpada Vodafone, bo jest zablokowany u nich. Akurat oni maja calkiem niezly zasieg i nie moge narzekac na ich uslugi.

T-Mobile tez jest wedlug mnie ok, ale ich zasieg bywa marny w niektorych okolicach.

Wracajac do pierwszego pytania to Twoja mama potrzebuje to:
http://shop.o2.co.uk/promo/o2mobilebroadband/tab/Pay_and_Go
Nie musi nawet isc do sklepu, moze kupic przez net.

Albo opcja z miesieczna umowa:
http://shop.o2.co.uk/promo/o2mobilebroadband/tab/1_month

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 19-05-2010 12:42 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Mimi87

Post #5 Ocena: 0

2010-05-19 20:17:54 (15 lat temu)

Mimi87

Kobieta

Dzieki za porady :) Zastanawia mnie tylko jeszcze czy jak juz kupi ten "zestaw" w sklepie czy tez w niecie to czy z instalacja tego jest problem?? Jest jakas plytka instalacyjna?? Czy wklada sie i dziala czy trzeba jakis czas czekac?? Trzeba jakos odpowoednio pod to konfigurowac komputer? Moja mama jest laikeim komputerowym i martwie sie czy nawet jak bedzie to miala to czy to uruchomi :| Myslicie, ze jakby poszla do O2 z lapkiem to by jej to sprzedali uruchomili??

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2010-05-19 20:30:28 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Zwykle program instalacyjny jest juz na USB sticku i po podlaczeniu go do komputera sam sie uruchamia. Potem po zainstalowaniu siedzi sobie w pamieci i jak podlacza sie stick to sie aktywuje.

Mysle, ze jest spora szansa, ze pomoga jej w sklepie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

LekarzDrzew

Post #7 Ocena: 0

2010-05-19 22:11:22 (15 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2009

Jezeli to ma byc stick(dongle),to nie wiem czemu akurat O2 ? W tym temacie za te same pieniadze Trojka ma chyba lepsza i szersza oferte...Nie mowiac o tym ze samego skypa za friko moze miec na najtanszej komorce..Glosowalbym za nimi...

Do góry stronyOffline

Mimi87

Post #8 Ocena: 0

2010-05-20 07:16:08 (15 lat temu)

Mimi87

Kobieta

Myslalam o O2 bo mama ma tel w tej sieci a podobno jakies znizki sa w takim wypadku czy to jest warunek... cos takiego gdzies doczytalam. Ale sprawdzilam ta Trojke i rzeczywiscie- nawet informacje na stronie maja bardziej przejrzyste, jednak mam jeszcze watpliwosci. Co prawda sugeruja ile GB wziac ale jak to jest w rzeczywistosci? Rzeczywiscie na przegladanie stron i skype trzeba az 5 GB? I co lepsze: one month contract czy pay as you go?? Czy ten contrakt trzeba ciagle odnawiac i co miesiac podpisywac jakas umowe czy sama sie przedluza na kolejny miesiac? I dlaczego taka roznica w cenie? Ten pay as you go doladowuje sie wtedy kiedy chce sie skorzystac??

Do góry stronyOffline

Jaronero

Post #9 Ocena: 0

2010-05-20 08:02:20 (15 lat temu)

Jaronero

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2010

kupiłem w o2... i po tygodniu z chakiem wydałem znowu kase i kupiłem w 3. po tygodniu bez neta na gprs jedynie, odmówiłem współpracy z o2... koledzy mieli podobne przejścia, a w salonie miły pan stwierdza co dwa dni że za dwa dni przekaznik bedzie naprawiony...

[ Ostatnio edytowany przez: Jaronero 20-05-2010 08:03 ]

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2010-05-20 10:29:48 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Musisz sprawdzic zasieg kazdej z tych sieci przed decyzja.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,