MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Realizacja czeku z podatku

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bassska

Post #1 Ocena: 0

2014-11-01 19:59:30 (11 lat temu)

bassska

Kobieta

Z nami od: 01-11-2014

Hej, otrzymałam czek ze zwrotem podatku za pracę w UK i chciałabym go jak najszybciej zrealizować. Niestety, poprzez procedury bankowe w Polsce muszę na to czekać około 8 tygodni..:-U I teraz się zastanawiam czy nie będzie szybciej i łatwiej pojechać do UK i zrealizować ten czek tam:-] i mam pytanie ile to zajmie czasu?
Dodam też, że nie mam juz konta w angielskim banku

[ Ostatnio edytowany przez: bassska 01-11-2014 20:03 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2014-11-01 20:11:40 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Opłaci się?

Czas oczekiwania wyniesie 5 dni roboczych od momentu przedstawienia czeku w banku. Założenie konta trwa 20 minut.
W Polsce jest dużo firm które pośredniczą w realizacji czeków w zagranicy. Wystarczy poszukać w Google. Przypuszczam iż prowizja będzie mniejsza aniżeli koszt przylotu do UK.

Można też wyszukać brokera w UK który wypłaci pieniądze od ręki, ale pobierze prowizje nawet do 50% wartości czeku.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-11-01 20:20:39 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Bez sensu, ja od czasu do czasu realizuję czeki z różnych krajów, kiedyś dostawałem honorarium z USA w czekach.
Opłaty niewielkie.
Czeki z europy realizują się w ciągu 2-4 tygodnie, z USA trochę ponad miesiac.

W Polsce też realizowałem czek z USA, nie pamiętam opłaty.

Tu chcesz przyjechać, zapłacić 100-200 funtów za przyjazd, założyć konto i złożyć czek i czekać tydzień na jego zrealizowanie, po to by wybrać w Polsce pieniądze połacąc prowizje za pobranie?

Firmy realizujące czeki też każą czekać, a te co płacą od ręki koszą ogromną prowizje. JW nawet połowę.
Beata jak przyjechała do UK nie miała konta to tak realizowała czeki, jeździła gdzieś na Picadili bo tam najmniej ją skubali :/ ale też tydzień czekania było.

Lepiej sprawdz Alior bank w Polsce.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dwunasty

Post #4 Ocena: 0

2014-11-01 20:38:18 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Krakn...w Polsce są takie firmy które specjalizują się w realizacji czeków z UK (urząd skarbowy to najpopularniejszy czek). Opłaty zaczynają się od 39 zł i czas oczekiwania to 5 dni roboczych:)

Koleżanka chyba chce po prostu na urlopik do UK przylecieć:)

ps. Jak ma potwierdzenie adresu w UK to H&T bierze 10%

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2014-11-01 21:54:08 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

No ja jej nie bronie, ale usprawiedliwiać przed mężem też nie będę hahaha.

Ja realizowałem czeki z zagranicy w PKO, a później w mBank.

Ale to było naście lat temu.
Nie było takich firm w Polsce, zresztą nie czułem potrzeby. Bank mi przyjmował.

Właśnie się pytałem młodej, bo przypomniałem sobie że ona też miała czek z USA na studiach. Jakieś 14 lat temu

jej zrealizowali w bank Śląski czy jakoś tak się nazywał, miała konto studenckie.

A może czek zrealizować w pl banku, a przepuścić w Mediolanie? Szybko pójdzie hahaha
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

bassska

Post #6 Ocena: 0

2014-11-01 22:33:05 (11 lat temu)

bassska

Kobieta

Z nami od: 01-11-2014

Bylam wczoraj w 5 bankach, w kazdym powiedzieli mi ze czekanie na wyplate to 8 tygodni albo i dluzej dlatego pytam :) bo zalezy mi na czasie

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2014-11-01 22:39:01 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2014-11-01 22:33:05, bassska napisał(a):
Bylam wczoraj w 5 bankach, w kazdym powiedzieli mi ze czekanie na wyplate to 8 tygodni albo i dluzej dlatego pytam :) bo zalezy mi na czasie

No to nie ma co czekać. Bilet na jutro na samolot za 186 funcików, wynająć pokój pod UK adres, do banku założyć konto i zdeponować czek. Jak Ci się uda z czasem to powrót tez jutro za następne 100+ funcików no i za 5 dni przelać na polskie konto i po kłopocie.

Szybko i bezpiecznie.

Ewentualnie skorzystać za darmo z google, zapłacić np. 39 zł i za 5 dni mieć pieniądze na koncie.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2014-11-02 08:31:05 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja nie wiem czy ludzie są po tacy leniwi czy tacy #$÷@+$ ze nie mogą sami w parę sekund znaleźć pomoc na Google? Wystarczy wpisać "realizacja czeków z uk w pl" i mamy mnóstwo wyników .

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,