Zamierzam wracać do Polski dlatego chciałbym odzyskać ile tylko będzie możliwe.
Czytałem już setki informacji na temat zwrotu podatku z UK i w tym momencie jestem bardziej zdezorientowany niż wcześniej. Jedni mówią że mogę odzyskać cały zapłacony podatek a inni mówią że tylko nadpłatę.
Sprawdziłem sobie oferty 2 "dobrych" firm które odzyskują 100% zapłaconego podatku i okazuje się że to 100% zwrotu jest zwrotem NADPŁACONEGO podatku a nie ZAPŁACONEGO podatku dla przykładu:
zapłaciłem £4100 w obecnym roku podatkowym
firma która oferowała załatwienie zwrotu 100% zapłaconego podatku wyliczyła mi że otrzymam £100 z czego oni pobierają prowizję (na głupi chłopski rozum zwrot 100% zapłaconego podatku powinien wynosić £4100)
Zwrot podatku w kwocie £100 to w rzeczywistości nie ZAPŁACONY tylko NADPŁACONY podatek którego zwrot otrzymam bez żadnego problemu bez pomocy żadnych firm.
Czy może ktoś powiedzieć jak to wygląda w rzeczywistości? Nie zamierzam nigdy wracać do Anglii. Ile w rzeczywistości mogę odzyskać pieniędzy?
Bardzo proszę by nie proponować mi tu żadnych firm bo nie chodzi mi o wskazanie firmy która się tym zajmuje.