MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski adwokat w nottingham

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

efffa007

Post #1 Ocena: 0

2011-09-03 14:26:45 (14 lat temu)

efffa007

Kobieta

Z nami od: 03-09-2011

Witam, poszukuję namiar na polskiego adwokata/ prawnika. niestety nie znam angielskiego wiec musi być to ktoś kto mówi po polsku.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodziunia

Post #2 Ocena: 0

2011-09-03 15:03:03 (14 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

Jesli potrzbeujesz adwokata-a nie znasz jezyka-to mozesz aplikowac o tlumacza. Jest w Nottm przemila pani tlumacz. Nie wiem po co Ci ten adwokat-ale jesli jakas sprawa zwiazana z policja-to oni Ci zapewnia tlumacza. Ja kiedys szukalam polskiego adwokata i najblizszego znalazlam w Manchaster ,a le moze sa blizej.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

marcinb

Post #3 Ocena: 0

2011-09-03 15:12:59 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

A nie masz znajomego, ktory pojdzie z toba tlumaczyc? Znajomy znajomego?

Albo napisz na PW czego sprawa dotyczy a ja zobacze czy znam tam kogos kto moze tlumaczyc.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

efffa007

Post #4 Ocena: 0

2011-09-03 18:27:07 (14 lat temu)

efffa007

Kobieta

Potrzebowałabym adwokata w Nottingham. Ja mieszkam w Polsce ale właśnie w Nottingham mam ciotkę która mieszka tam od 60 lat, jest osobą starszą i która chce wracać do Polski. Musimy załatwić wszystkie sprawy związane z załatwieniem ubezpieczenia zdrowotnego aby w Polsce mogła korzystać z lekarza, załatwieniem spraw w banku aby emerytura przychodziła do Polski i załatwić sprawy związane ze sprzedażą domu.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2011-09-03 18:34:19 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2011-09-03 18:27:07, efffa007 napisał(a):
Potrzebowałabym adwokata w Nottingham. Ja mieszkam w Polsce ale właśnie w Nottingham mam ciotkę która mieszka tam od 60 lat, jest osobą starszą i która chce wracać do Polski. Musimy załatwić wszystkie sprawy związane z załatwieniem ubezpieczenia zdrowotnego aby w Polsce mogła korzystać z lekarza, załatwieniem spraw w banku aby emerytura przychodziła do Polski i załatwić sprawy związane ze sprzedażą domu.

to szanowna Cioteczka chyba sama sobie z angielskim poradzi. Wysylanie emerytury do Polski to sie zalatwi nie w Banku a w funduszu emerytalnym. Upewnilbym sie jednak jak bedzie z przekazaniem emerytury do Polski, czy nie bedzie na tym jakiejs straty. Cioteczka rownie dobrze moze pozostawic konto w UK banku a emeryture wybierac w Polsce sobie z bankomatu. Co do lekarza to prawdopodobnie jako Polka z pochodzenia jesli tylko nie zostala pozbawiona obywatelstwa to polski paszport i dowod osobisty moze odzyskac

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #6 Ocena: 0

2011-09-03 18:35:53 (14 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

To ciotka mieskza tu 60 lat i sie nie doagada z adwokatem??? :-?

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

efffa007

Post #7 Ocena: 0

2011-09-03 19:01:49 (14 lat temu)

efffa007

Kobieta

to szanowna Cioteczka chyba sama sobie z angielskim poradzi. Wysylanie emerytury do Polski to sie zalatwi nie w Banku a w funduszu emerytalnym. Upewnilbym sie jednak jak bedzie z przekazaniem emerytury do Polski, czy nie bedzie na tym jakiejs straty. Cioteczka rownie dobrze moze pozostawic konto w UK banku a emeryture wybierac w Polsce sobie z bankomatu. Co do lekarza to prawdopodobnie jako Polka z pochodzenia jesli tylko nie zostala pozbawiona obywatelstwa to polski paszport i dowod osobisty moze odzyskac

Cioteczka poradzi sobie z dogadaniem , tylko kwestia niedołężności umysłowej jak i fizycznej sprawia że tematem tej emigracji do ojczyzny musimy zająć się my .

Fundusz emerytalny w Polsce może i tak ale trzeba by chyba mieć jakieś lata pracy w Polsce a nie w UK, więc nie wiem co by Polski fundusz emerytalny miał do tego.
Wybieranie w bankomacie hmm.. po pierwsze u nas nie widziałam oddziału tego banku a po drugie wypłaty w innych bankach ( bankomatach ) chyba będą dodatkowo objęte jakąś opłatą.

Z tego co wiem nie posiada obywatelstwa ale Angielskiego.

Czyli jak rozumiem nikt z Państwa nie posiada kontaktu do jakiegoś prawnika , adwokata który udzieliłby mi bardziej konkretnych odpowiedzi??

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2011-09-03 19:49:56 (14 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

czy ja mowilem o polskim funduszu emerytalnym? zadnemu nic do tego... W UK rowniez nie widac bankomatow polskich bankow a polska karta mozna gotowke ze sciany wyjac. Byc moze oplaty bankomatu beda nizsze niz koszt comiesiecznego przesylania jej do Polski i nie daj Bóg przeliczania na zlotowki po jakims "sufitowym" kursie. Widze jednak ze Twoja wiedza nie jest zbyt wielka i rzeczywiscie bez bieglego w tych sprawach sie nie obejdzie... Powiedz ile cioteczka moze uszczknac z emerytury na tlumacza to zaraz jakis bystry tlumacz sie znajdzie i moze obejdzie sie bez prawnika - ten bedzie kosztowal o wiele wiecej... :-)

Do góry stronyOffline

efffa007

Post #9 Ocena: 0

2011-09-03 20:00:12 (14 lat temu)

efffa007

Kobieta

Cytat:

2011-09-03 19:49:56, andyopole napisał(a):
czy ja mowilem o polskim funduszu emerytalnym? zadnemu nic do tego... W UK rowniez nie widac bankomatow polskich bankow a polska karta mozna gotowke ze sciany wyjac. Byc moze oplaty bankomatu beda nizsze niz koszt comiesiecznego przesylania jej do Polski i nie daj Bóg przeliczania na zlotowki po jakims "sufitowym" kursie. Widze jednak ze Twoja wiedza nie jest zbyt wielka i rzeczywiscie bez bieglego w tych sprawach sie nie obejdzie... Powiedz ile cioteczka moze uszczknac z emerytury na tlumacza to zaraz jakis bystry tlumacz sie znajdzie i moze obejdzie sie bez prawnika - ten bedzie kosztowal o wiele wiecej... :-)

Faktycznie jakoś mi umknął wątek funduszu że nie chodziło o Polski .:-)

Podtrzymując swoje zdanie tyczące się tematu posta i brak biegłości w tym temacie poszukuję konkretnej osoby " urzędnika " który za dobre rady może i weźmie pieniądze ale przynajmniej nie będzie pierwszym lepszym z ulicy...

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,