MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

AGD RTV z pl do uk

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lipisia

Post #1 Ocena: 0

2012-04-29 19:57:46 (13 lat temu)

lipisia

Kobieta

Z nami od: 18-07-2010

czy ktos z was przewozil swoje sprztety rtv i agd z pl do uk,bo szkoda bylo je zostawic(alb jakas inna przyczyna)?czy to nie jest glupi pomysl zeby te rzeczy przewozic?wiem ze przeciez mozna sobie w uk kupic nowe,ale szkoda mi zostawiac albo sprzedawac rzeczy na ktore zarobilam ciezka praca albo dostalam z mezem w prezencie slubnym.
czy takie rzeczy mozna legalnie przewiesc przez kilka granic?trzeba oplaic jakies tam clo czy inne oplaty,bo nawet nie wiem.czy przewoznik transportujacy te rzeczy,gdy zostanie zatrzymany i sprawdzony na jakiejs granicy przez celnikow,to czy oni nie zrobia z tego problemu i nie wiem ,narzuc kary,nie pozwola przewiezc, zabiara te rzczy czy jeszcze co innego.jak wyglada taki przewoz rtv i agd od legalnej prawnej strony bez niemilch niespodzianek.
wiem ze w uk kontakty maja inne bolce i inne napiecie.z bolcami mozna sobie niby jakos poradzic kupujac przejsciowke.ale jak to sie ma z napieciem.pralka czy lodowka bedzie dzialac tak jak powinna?czy po pewnym czsie sie nie popsuje?albo zrobi sie jakies zwarcie i wszysstkopojdzie z dymem?czy podaczanie polskiej wtyczki w angl kontakt(metoda wyzej wymieniona)nie wplynie niekorzytnie na sprzet?
prosze o jakies porady i opinie osob majacych jakas wiedze na ten temat albo przewozily swoj sprzet i maja w tym jakies doswiadczenie.
dziekuje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-04-29 19:59:34 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-04-29 20:00:49 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #4 Ocena: 0

2012-04-29 20:05:00 (13 lat temu)

lipisia

Kobieta

wiem ze jako tako granic nie ma.ale to jest zawsze ,,jako tako,, nie jezdze na codzien przez granice,nie mam pojecia jak to dziala na granicach.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-04-29 20:10:12 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-04-29 20:00:49, picasso1974 napisał(a):
nie czytasz gazet?? nie oglądasz telewizji??
granic jako takich nie mamy już od jakiegoś czasu :-D:-D:-D

Wcale się nie dziwie pytaniom, w wiadomościach ciągle krzyże, smoleńsk itp. Brak granic jakoś tak tylko śmignął te kilka lat temu

A na poważnie jeżeli to poważne pytania a nie z nudów, to weź tylko to do czego jesteś przywiązana, pewnie i tak wkrótce zobaczysz nową lepszą lokówke, ale ja cię rozumiem, też się przywiązuje :-]

Wtyczki trzeba będzie przerabiać, albo przejściówki po około 1-2 funty pokupić, albo ja zrobiłem tak że miałem dobre listwy przeciw przepięciowe z gniazdkami europejskimi, uciąłem wtyczkę i założyłem angielską.
Tym sposobem na te pierwsze zakotwiczenie służyła nam jako 7 gniazdkowy przedłużacz, zresztą do dziś tak służy do części sprzętu, tyle że w tym momencie w nim jest odwrotna przejściówka i służy tylko jako filtr.

Za dużo gratów na początek nie bierz bo zazwyczaj na początku często się przeprowadza więc to tylko utrudnia szybkie reakcje :>
powodzenia
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

lipisia

Post #6 Ocena: 0

2012-04-29 20:23:45 (13 lat temu)

lipisia

Kobieta

dziekuje krakn za pomocna odpowiedz :)

Do góry stronyOffline

lipisia

Post #7 Ocena: 0

2012-04-30 21:23:00 (13 lat temu)

lipisia

Kobieta

a z granicami i celnikami jak to jest?:)
pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2012-04-30 21:26:11 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

a sa gdzies po drodze granice i celnicy? 8-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-04-30 21:34:15 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

lipisia, proszę cie, powiedz że se jaja robisz, co?

no celnicy przecież są, ale pierdołami się nie zajmują i nie siedzą w budkach tak jak dawniej, no poza przejściem granicznym Francja / UK

co innego dopalacze, spalacze i popitka ;)

problem by miała jak by chciała te graty z poza unii przywieźć
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

wojta1

Post #10 Ocena: 0

2012-04-30 22:39:53 (13 lat temu)

wojta1

Mężczyzna

Z nami od: 01-02-2009

Mój siostrzeniec w zeszłym roku sprowadził z polski pralke i lodówke bo były wmiare nowe i musiał by w polsce je podarowac albo sprzedac za bezcen a tu kupic nowe.Zapakowal do pralki i lodówki ciuchy kurtki itp ,postawił na paletach drewnianych zabezpieczył folią i zamówił firmę kurierską Za całość zapłacił ok 500 pln.Trwało to ok 4-5 dni.W B&Q kupił 2 wtyczki po ok 1 funt polskie odciął i zakręcił angielskie.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,