mialam wyzla - super pies,latwy do wyszkolenia tylko jesienia masakra ( instynkt mysliwski)
mialam owczareka niemieckiego i nigdy tej rasy miec nie bede wiecej, moze i do wyszkolenia ale wieczny szczeniak
i mam rottweilera - adoptowanego z RSPCA tutaj w UK - i nie bede miec zadnej INNEJ rasy w zyciu
czytam niektore opinie i autentycznie bez przesady zygac mi sie chce.
szkoda mi slow na ludzi ktorzy pisza bzdety o tym co sasiedzi powiedza jak bedziesz miec Rottweilera - a co to kogo obchodzi,
ludzie maja psy na kazdym osiedlu, w domach, flatach, no i?
ktos tutaj polecil yorka zamiast Rottweilera hmm to dopiero szczekliwa rasa i sasiedzi niemili sasiedzi mieli by pozywke.
Albo ze takie agresywne i sie instynkt ujawni - Nasz rottweiler adoptowany z RSPCA 3 lata temu - jeszcze nas nie pozabijal i wybiegajac kasliwych na forum - nic na to nie wskazuje. Zreszta jezeli wlasciciel jest bezmozgowiec to pies niezaleznie od rasy tez bedzie taki, nawet yorki moga byc agresywne.
Rottweiler to wspaniala rasa, fakt chorowita, my naszego rotka mamy z chorba genetyczna i podejrzewam ze sie niedlugo ujawni
sie choroba stawow ( budowa ciala na to wskazuje)- ale ma nas a my jego i ma dom i przyjaciol na cale zycie.
nekatai - nie jestem w stanie Ci polecic nikogo z hodowcow poniewaz jestem przeciwko hodowli psow.
uwazam ze jest masa psiakow w schroniskach ktore potrzebuja domu. jezeli interesuje Cie adopcja Rotka z rescue daj znac.