|
|
---|---|
AnnaNotts | Post #1 Ocena: 0 2007-01-03 22:55 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2006 |
Mam pytanie do rodzin z dziećmi mieszkających w Nottingham: czy zatrudniacie opiekunkę do Waszych pociech?? czy jest w ogóle zapotrzebowanie w naszym mieście na polską nianię (z doświadczeniem, referencjami, wykształceniem kierunkowym)?? ile płacicie takiej osobie za pełny wymiar godzin (40 tygodniowo), czy znajduje się u nas jakaś agencja zatrudniająca profesjonalne opiekunki do dzieci?? Pragnę zmienić dotychczasową pracę, na pracę w której będę miała kontakt z dziećmi. Na nostryfikacje dyplomu i pracę w przedszkolu nie pozwala mi jeszcze poziom języka, ale bardzo chętnie zostanę nianią w polskiej rodzinie. Dziękuję, Anna
![]() |
jona21 | Post #2 Ocena: 0 2007-03-03 12:02 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-02-2007 |
Witam. Pracowalam jako opiekunka do dziecka w polskiej rodzinie. Nie wspominam tego najlepiej chocby z tego powodu ze tak naprawde polak za granica nie da zarobic. Moze jeszcze zalezy kto, ale ja zrezygnowalam dlatego ze mialam malo godz tzn 15godz tyg to jeszcze placili mi 3 funty za godz. Jacys chorzy ludzie!!!Takie pieniadze!!!zwlaszcza ze dojezdzalam autobusem i w sumie na czysto zostawalo mi 20 funtow. Bez wahania zakonczylam ta paranoje a oni jeszcze mieli do mnie pretensje dlaczego chce wiecej. Z gory Ci odradzam!!Ale postapisz jak uwazasz!!pozdrawiam
|
ha-kinia | Post #3 Ocena: 0 2007-03-03 12:44 (18 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2007 |
Witaj, ja chce Ci napisac tylko tyle ze ciezko Ci bedzie znalezc dobro rodzine dla porownania moja kolezanka pracujac u angielskiej rodziny ma 8 funtow na godzine(2dzieciakow),inna za maluszka bierze 7funtow. Polacy nie placa duzo ok.4f lub jak dobrze trafisz5. Ale pomysl o zarejestrowaniu jezeli masz kwalifikacje staraj sie u angielskiej rodziny. Zycze wszystkiego dobrego,pozdrawiam
|
|