MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chrzciny

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pysia028

Post #1 Ocena: 0

2008-10-20 14:09:26 (17 lat temu)

pysia028

Kobieta

Z nami od: 17-10-2008

czy ktos z was orientuje sie jak wygladaja chrzciny w uk?chodzi mi o kosciol Polski.ile ogolnie mamy przygotowac pieniazkowna to wszystko...wlacznie z poczestunkiem(raczej na niewielka ilosc osob)z gory dziekuje za odpowiedzi:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2008-10-20 14:39:17 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nicola2006

Post #3 Ocena: 0

2008-10-20 15:20:41 (17 lat temu)

nicola2006

Z nami od: 05-02-2008

ja robiłam chrzciny w angielskim kosciele katolickim ale z polskim ksiedzem pytalismy sie ile to bedzie kosztowało wiec powiedział nam co łaska wiec dalismy mu 50 f a przekąske zrobilismy w restauracji bo w domu było mało miejsca

Do góry stronyOffline

userka24

Post #4 Ocena: 0

2008-10-20 16:58:12 (17 lat temu)

userka24

Kobieta

Z nami od: 23-08-2008

Hej!Podlacze sie do tematu.
A jak wygladaja formalnosci?
Jak dlugo wczesniej trzeba zlozyc wizyte w Kosciele i powiedziec Ksiedzu o Chrzcie?
Jakie dokumenty potrzebuja rodzice dziecka i Chrzestni?
Czy ja z mezem bede potrzebowala akt urodzenia?
I czy Rodzice Chrzestni beda mieli jakies spotkania przed Chrztem,pytam dlatego,poniewaz planuje chrzcic dziecko w lutym,kiedy siostra ma ferie (bedzie Chrzestna)i raczej bedzie to dla Niej trudnosc,gdy bedzie musiala byc na spotkaniach.
Dodam jeszcze,ze planujemy ochrzcic Synka w Kosciele na Ealingu.
W przyszlym tygodniu z mezem wybierzemy sie do Kosciola porozmawiac z Ksiedzem,
Jezeli ktos cos wie to prosze o odpowiedzi.
Z gory serdecznie dziekuje:):-)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

anielka

Post #5 Ocena: 0

2008-10-20 17:30:39 (17 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Ja chrzcilam nasza corcie w polskim kosciele.
Potrzebny byl akt urodzenia i rodzice chrzestni musieli dostarczyc ze swoich parafii tzw.swiadectwa moralnosci.Co ciekawe chrzestni mieszkaja w Polsce i w jednym kosciele ksiadz wiedzial o jakie swiadectwo chodzi a w drugim powiedzial,"ze w tym Londynie to im sie w glowach poprzewracalo" i wystawil swiadectwo bierzmowania.
Napewno potrzebna bedzie tez swieca i szatka.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2008-10-25 16:59:01 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kasik62

Post #7 Ocena: 0

2008-10-25 17:30:16 (17 lat temu)

kasik62

Kobieta

Z nami od: 24-09-2008

W Birmingham podobnie, opłata dla księdza co łaska. Jako matka chrzestna nie musiałam donieść żadnych zaświadczeń o moralności, nawet nie było czegoś co u nas zwie się karteczką od spowiedzi, rodzice dziecka podobnie.

Przyjęcie odbyło się w polskiej restauracji koszt 18 funtów od osoby (dwudaniowy obiad plus deser).

Do góry stronyOffline

butterfly42

Post #8 Ocena: 0

2008-10-28 09:47:31 (17 lat temu)

butterfly42

Kobieta

Z nami od: 27-02-2008

My równiez chcilismy córke w Angielskim kosciele ale z Polskim ksiedzem.Nie mielismy z tym problemu(chociaz wiem ze znajomym kazał czekac trzy miesiace,bo stwierdził ze nie widuje ich w kosciele na mszy i gdy bedzie pewien ze chodza do koscioła dopiero udzieli chrztu dziecku),my chrzcilismy podczas mszy ale wiem ze mozna było to zrobic równiez przed msza.Swiece mielismy przywozona z Polski,szatke i ubranko równiez.Ksiedzu dalismy 40Ł,a jesli chodzi o sprawy papierkowe to udało nam sie załatwic wszystko bez zadnych zaswiadczen.Mieleismy jedno spotkanie z ksiedzem(przyjechał do nas do domu tydzien przed chrztem i objasnił nam jak to bedzie wygladało).Tutaj wszystko naprawde zalezy od dobrej woli ksiedza...u nas było juz trzech róznych ksiezy i kazdy miał inne "zachcianki".Jesli chodzi o przyjecie to my robilismy tylko poczestunek dla rodziny i chrzestnych w domu,chrzest odbył sie o godzinie 16.00 wiec nie było sensu organizowac czegos wiekszego.

Do góry stronyOffline

userka24

Post #9 Ocena: 0

2008-10-28 11:37:39 (17 lat temu)

userka24

Kobieta

Z nami od: 23-08-2008

Dziekuje serdecznie za wszystkie informacje.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

mak4701

Post #10 Ocena: 0

2008-10-29 21:46:40 (16 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

My chrzcilismy corke w Luton w PL kosciele. I wczesniej bylam moze z ok 1 m-c .... Jak spytalam ile mam zaplacic to ksiadz powiedzial ze to nie sklep i nie ma cennika. Ze za chrzest sie nie placi... chyba ze chce dac na kosciol. Bardzo mi sie to spodobalo podejscie i wtedy zaplacilismy 50f.
My uroczystosc robilismy w restauracji wiec to tez inny koszt. Ale mozna wynajac sobie w polskim kosciele troszke miejsca. Wtedy, czyli 2 lata temu nie kosztowalo to nic.

Jesli chodzi o dokumenty to moj ksiadz potzrebowal tylko akt urodzenia i nasze paszporty... od chrzestnych nic nie chcial...

Jak cos jeszcze chcesz wiedziec to pytaj. Ksiadz jest super wiec nie masz sie czym zamartwiac i mocno sie stresowac :)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,