MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 6 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2020-04-14 22:19:26 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

ale ja nie myslalam o nhs ani o wolontariacie, tylko ze je (te maski) bedziecie sprzedawac, na ebayu czy cos:-)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2020-04-14 22:37:25 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dzieki za pomysly i propozycje.
Kwiatku, z Wami zawsze z ogromna przyjemnoscia :).
Okazje, dzieki za ciekawy namiar, pomimo, ze zyje jak czlowieki wybredne, na wsi spokojnej.
Caly czas, teraz szczegolnie bede zachwalala zycie na wsi :).

Pomysl maszyny chodzil po glowie od pewnego czasu, teraz tego czasu wiecej sie zrobilo.

Pomysl szycia masek, oslon na twarz zaczyna wygladac bardziej sensownie niz wczesniej myslalam. Chocby widzac dostepnosc i ceny masek z prawdziwego zdarzenia.
Powoli dochodze do wniosku, ze uszycie takiej oslony z kilku warstw bawelny, z wstawka z fizeliny w jakims procencie zmniejszy potencjalne ryzyko. A taki wyrob mozna i uprac w wodzie z mydlem, przeprasowac i dalej uzywac. Tym bardziej, ze chodzi o krotkie uzycie, np. wejscie do sklepu.

Wczesniej jeszcze mialam cicha nadzieje na common sense i zwyklych ludzi i rzadzacych.

Pomysl szycia strojow ochronnych dla NHS moze i nie bylby glupi. Material sie upierze, wysterylizuje i byloby niezle, gdyby...
Gdyby nie idiotyzm chodzenia w tych samych strojach z domu do pracy, w pracy, potem z powrotem do domu. Przy okazji siejac po sklepach, srodkach komunikacji itp.

Gal, szycie na wlasne potrzeby, zadne ebay ;).

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #3 Ocena: 0

2020-04-14 22:40:41 (5 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Cytat:

2020-04-14 22:19:26, galadriel napisał(a):
ale ja nie myslalam o nhs ani o wolontariacie, tylko ze je (te maski) bedziecie sprzedawac, na ebayu czy cos:-)

Ja też nie pomyślałam o nhs tylko o takim sprzedawaniu na lewo czy coś jak to niektórzy robia na Fejsie np. i jeszcze myślą z są cool
Nie ma mowy żebym miala to komuś sprzedawac ,mogę zasłony czy coś,ale nie maski i to nie teraz.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2020-04-14 23:33:20 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

https://www.facebook.com/zbigniew.wita.77/videos/287254672267357/
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2020-04-15 08:35:30 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No jest troche na fb pomyslow jak zrobic maski i okulary. I widze, ze w Pl ludzie szyja sami sobie. Ja nie widze nic niewlasciwego w tym, gdyby ktos teraz uruchomil produkcje/ przestawil sie na tego typu dzialanosc. Irytuje mnie ten wszechobecny maniruzm teraz, ze wszystko teraz powinno byc na zasadxie wolontariatu i dla nhs. Co to w kibucu zyjemy? Czy nas przygotowuja/ sprawdzaja/ programuja do tego:/
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #6 Ocena: 0

2020-04-15 09:29:08 (5 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Wolontariat też może być bardzo pomocny ale pod warunkiem, że jest dobrze i profesjonalnie zorganizowany. W przeciwnym wypadku moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku.

Ale fakt, niby bardzo wszystkim zależy na odbiciu gospodarczym a szycie ubrań medykom w formie wolontariatu to raczej zła droga do szybkiego odkręcania zapaści gospodarczej w UK.

A wracając do tematu....

Gdybym szukała maszyny do szycia to zdecydowanie postawiłabym na firmę specjalizująca sie w produkcji maszyn do szycia. Maszyny innych firm produkujących wszystko i nic w moim mniemaniu (doświadczeniu) bardzo szybko okażą się nietrafionym zakupem.
Nie sugerowałbym się również tak zwanymi ''reviews'' bo te są najczęściej wyprodukowane na potrzeby marketingu.

W moim poprzednim życiu zawodowym...pracowałem dla firmy, która miała bardzo za opinie w kwestii ''after sale customer service'' i rozwiazala ten problem w następujący sposób. Każdy w firmie jak również jego rodzina musieli wystawić firmie pozytywne review i takim sposobem nagle okazało się, że są fantastyczni i nikt się do nich nie umywa na rynku....chociaż nic się nie zmieniło i nadal klienci byli bardzo niezadowoleni. Nie nadawałem się do pracy w takiej firmie.....
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

kinga77

Post #7 Ocena: 0

2020-04-17 04:37:17 (5 lat temu)

kinga77

Kobieta

Gdyby ktoś zastanawiał się nad kupnem Łucznika,to radzę się zastanowić,badziew z Tajwanu i Chin.To już nie ta sama maszyna.
Moja mama ma Łucznika jeszcze tego z Radomia kupionego w 83 roku i ciągle działa jak zegarek,te nowe to już nie to samo.Moj jak wspomniałam popsuł się po 17 latach,niby też jeszcze Polski byl ,ale międzyczasie dwa razy wysiadł pedał potem silnik,a w końcu przestała wogole szyć , stwierdziłam ,że już nie będę naprawiać.

W sumie to nie mam bladego pojęcia jaka miałabym kupić teraz maszynę.
Ten silver crest jest ok.jak na razie ,mam go 4 lata i szyję od czasu do czasu,pewnie gdybym więcej używała to by już ja szlag trafił i jak dla mnie trochę za wolna,ale jak się szyło na przemysłowej,to każda będzie.W każdym razie dla początkujących jest dobra,i bardzo prosta w obsłudze,wielkiego ryzyka nie ma bo jest tania,a najlepiej poczekać aż przecenia:-)

[ Ostatnio edytowany przez: kinga77 17-04-2020 05:14 ]

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #8 Ocena: 0

2020-04-17 10:18:15 (5 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Rozczarowujące dowiedzieć się, ze Łucznik to już nie Łucznik!
Ja mialam wlasnie taka maszyna wyprodukowana w Polsce i była niezawodna!
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

AgentOrange

Post #9 Ocena: 0

2020-04-17 11:01:07 (5 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Maszyny innych firm produkujących wszystko i nic w moim mniemaniu (doświadczeniu) bardzo szybko okażą się nietrafionym zakupem.

Szczegolnie taka Toyota, produkuje sam badziew!

[ Ostatnio edytowany przez: AgentOrange 17-04-2020 11:03 ]

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #10 Ocena: 0

2020-04-18 07:18:24 (5 lat temu)

kinga77

Kobieta

Cytat:

2020-04-17 10:18:15, Fisolka napisał(a):
Rozczarowujące dowiedzieć się, ze Łucznik to już nie Łucznik!
Ja mialam wlasnie taka maszyna wyprodukowana w Polsce i była niezawodna!

Ale łucznik łucznikowi też był nierówny,moja mama trafiła na porządny model ,a ciotka kupiła kilka lat później,choć to i tak wieki temu było i okazało się że są w niej jakieś plastikowe części i wiecznie coś szwankowało

Przykro dowiedzieć się że maszyna Toyota to też badziew,mam samochód z 98 roku, ściągany z Japonii i jest niezawodny! Myślałam że maszyny też produkują niezawodne*DONT_KNOW*
Nevermind:-(

[ Ostatnio edytowany przez: kinga77 18-04-2020 07:20 ]

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,