/Agnieszka Osiecka/

Str 80.8 z 84 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2020-12-13 16:47:56 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Jeżeli na paczkach ze szkłem pisze się "Uwaga: szkło" , to czemuż na paczce, w której mieści się nasze serce, nie miałoby być napisu: "Uwaga: drugi człowiek?"
/Agnieszka Osiecka/ ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2020-12-18 19:23:06 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
![]() "Ludzie ze skazą są niebezpieczni, bo wiedzą, że potrafią przetrwać." Josephine Hart Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2021-01-02 14:47:30 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
![]() zdj z neta Teraz jestem osobą, która należy do siebie, i wszystko, co się dzieje, ma znaczenie. Nie dzieje się bowiem "w ogóle", ale wydarza się mnie. Tove Jansson❤ Muminki. Księga druga Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2021-01-07 09:37:14 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
MAMY DZIŚ DZIEN DZIWAKA -NAJLEPSZEGO DLA SIEBIE I MI PODOBNYCH
Zawsze szanowałem tych, którzy przebywają obok rzeczywistości, biorąc sobie z niej to, czego potrzebują, zawsze tyle, ile chcą. Jakub Żulczyk, Ślepnąc od świateł zdj Paweł Gronowski ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2021-01-12 19:17:08 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Była późna jesień. Włóczykij szedł dalej na południe, lecz co jakiś czas rozstawiał namiot i pozwalał dniom mijać, jak chcą, chodził sobie i przyglądał się różnym rzeczom, nic nie myśląc i nic nie pamiętając, i dużo spał. Zachowywał ostrożność, ale niczym się właściwie nie interesował i nie obchodziło go, dokąd idzie - chciał tylko iść dalej.
Muminki ![]() zdj z neta Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2021-01-19 10:34:39 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Jeśli ktoś Ci zarzuca apatię i ignorancję, odpowiedz: "Może... Nie wiem... G**no mnie to obchodzi.
Winston Groom, Forrest Gump ![]() zdj z neta Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2021-02-26 17:54:39 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
"Moja babcia dała mi kiedyś taką wskazówkę:
Gdy czasy są trudne, poruszaj się do przodu małymi krokami. Rób to, co musisz, ale po trochu. Nie myśl o przyszłości, ani o tym, co może stać się jutro. Pozmywaj naczynia. Zetrzyj kurz. Napisz list. Ugotuj zupę. Widzisz? Posuwasz się do przodu, krok po kroku. Zrób jeden krok i zatrzymaj się. Odpocznij. Doceń siebie. Zrób kolejny krok. Potem kolejny. Nie zauważysz tego, ale twoje kroki staną się coraz dłuższe. Aż nadejdzie czas, kiedy będziesz mógł myśleć o przyszłości bez płaczu. Elena Mikhalkova, "The Room of Ancient Keys". ![]() zdj z neta Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2021-03-01 17:54:33 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
![]() Tekst Agnieszka Jucewicz Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2021-03-08 18:58:41 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Mój ulubiony cytacik pod ten dzień kobiet
![]() Byc kobietą, być kobietą... 😉 " - Tak właśnie było w przypadku dziewczynek urodzonych po zaćmieniu, u których stwierdzono wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa, agresji, gwałtownych wybuchów agresji, a także wybujały temperament. - U każdej baby można stwierdzić coś takiego - zadrwił Geralt" Sapkowski Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2021-03-09 08:30:36 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
![]() Autor nieznany Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|