MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

O seksie z 4-latkiem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8.1 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7.1 | 8.1 | 9.1 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

Str 8.1 z 31

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Markywee

Post #1 Ocena: 0

2013-04-25 02:02:35 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 29-03-2013

Cytat:

2013-04-24 11:54:05, united4ever napisał(a):
Ministerstwo Edukacji Narodowej proponuje żeby zacząć uczyć dzieci 4-letnie wychowania seksualnego.
6-latki juz powinny wiedziec co to jest seks "akceptowalny" a 9-latki powinny umieć się posługiwać środkami antykoncepcyjnymi.

Tak więc niedługo mozna spodziewać się zajęć z wychowania seksualnego już w przedszkolach.

Dobrze to czy żle ?

Zle.

I jestem na nie.

Z prostego powodu - dajcie dzieciom być tym kim sa - dziecmi.

U mnie live tv nie ma (tv jako takie znaczy jest, tylko anteny całkowicie poodlaczane, abonamentu nie place, niczego nie odbieram), filmy/bajki tylko z BR/HD. Tak wiec głupiej tv i reklam, nie widziałem od lat... Nie mam czasu na odmozdzanie się.

Siec na razie bez kontroli rodzicielskiej, dziecko konkretnego zainteresowania seksualnoscia nie wykazuje, pytania były skad się biora dzieci itd, czemu tata ma tak, czemu mama ma tak.

Z czasem być może wpadne na pomysl podrzucenia "literatury" typu encyklopedia wychowania seksualnego dla wieku 7-9 lat itd itp. czy cos w tym guście.
Oczywiście, nie będzie to w zadnym stopniu w zastępstwie rodzica, raczej jako... propozycja do zadawania kolejnych pytan.

Zobaczymy.

Ja rozumiem ze w uk gowniary 12 letnie sa w ciąży, ale to wynika z czego? Z ichniego podejścia do zycia.

W pl az tak tego nie ma, wiec po co na sile to wprowadzać? Wg mnie to sprowokuje do sytuacji jaka jest w uk...

No ale nasi drodzy rzadzacy w Polsce sa jak zwykle hop siup do przodu... az za bardzo do przodu.
Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-04-25 10:16:49 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-04-25 10:25:09 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #4 Ocena: 0

2013-04-25 10:52:46 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Wszedzie jest sex-reklama lodow, teledyski,filmy...
Nie jestem jak moja mama,ktora kazala mi zamknac oczy lub przelaczyc kanal,gdy calowali sie na ekranie.
Dzisiaj dzieci szybciej dojrzewaja. Niektore dziewczynki w klasie mojej corki(6klasa) sa kobietami w pelnym tego slowa znaczeniu. To logiczne,ze musze wytlumaczyc,gdy mnie pyta-mama,a dlaczego....?
Nie oszukujmy sie i nie mowmy-moje dziecko na pewno nie...
Moze w domu staramy sie chronic przed wplywem sexu...ale w szkole miedzy soba dzieci rozmawiaja. Nie mowie tu o gimnazjum.
Wystarczy,ze jedno dziecko ma mozliwosc ogladania filmow czy innych stronek,to opowie reszcie...i tak sie rozniesie. Lepiej zebysmy my to zrobili,niz mieliby to zrobic dzieci w szkole ale po swojemu.

Do góry stronyOffline

Markywee

Post #5 Ocena: 0

2013-04-25 11:09:02 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2013-04-25 10:52:46, ewamik napisał(a):
Wszedzie jest sex-reklama lodow, teledyski,filmy...
Nie jestem jak moja mama,ktora kazala mi zamknac oczy lub przelaczyc kanal,gdy calowali sie na ekranie.
Dzisiaj dzieci szybciej dojrzewaja. Niektore dziewczynki w klasie mojej corki(6klasa) sa kobietami w pelnym tego slowa znaczeniu. To logiczne,ze musze wytlumaczyc,gdy mnie pyta-mama,a dlaczego....?
Nie oszukujmy sie i nie mowmy-moje dziecko na pewno nie...
Moze w domu staramy sie chronic przed wplywem sexu...ale w szkole miedzy soba dzieci rozmawiaja. Nie mowie tu o gimnazjum.
Wystarczy,ze jedno dziecko ma mozliwosc ogladania filmow czy innych stronek,to opowie reszcie...i tak sie rozniesie. Lepiej zebysmy my to zrobili,niz mieliby to zrobic dzieci w szkole ale po swojemu.

Szczerze?

Kobietami w pelnym tego słowa znaczeniu będą kiedy będą calkowicie swiadome swojej seksualności i reszty procesow z tym związanych.

Nazywanie kobietami dziewczynki w 6 klasie to tak jak mowienie "kwiat" na paczek kwiatowy. To jest paczek, a nie kwiat.

Powiedzialbym, ze nazywając kobieta - dziewczynke, umniejszasz swoja wlasna kobiecość - osoby doroslej.

Co do przenoszenia "wieści" w szkole - tego się nie da powstrzymać. Moje jak na razie, po kontakcie z polskimi rówieśnikami przynosi przekleństwa i wyzwiska.
W razie wypadku przekazania "treści niewłaściwych" dla wieku dziecka - od tego jest rodzic żeby reagować, a nie bagatelizować...
Z tym ze reagować odpowiednio.

Ograniczenie strefy seksualnej w mediach, byłoby... w pewnym stopniu porzadane.
Tutaj jest problem - kasa. Inaczej się reaguje na reklamę z golizna, inaczej na reklamę bez niej.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 25-04-2013 11:10 ]

Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #6 Ocena: 0

2013-04-25 11:35:13 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Mowiac kobiety,mialam na mysli dojrzalosc.
Nie sex appeal.
Maja okres,niektore maja dosc okazale biusty jak na 11-latki ale glownie to dziewczynki kolorowe,chociaz jedna Polka rowniez.
Co mnie wczoraj zaskoczylo? Rozmowa z matkami tychze dziewczynek. Mozna powiedziec,ze to poniekad moje kolezanki. Ja osobiscie chcialabym,zeby moja corka pozostala dziewczynka.Nie zaklada obcasow,nie goli sobie glowy itd. Wczoraj czekajac na nasze corki,ktore mialy rozgrywki meczowe wywiazala sie rozmowa. Jedna powiedziala,ze swojej corce woskuje nogi,inna z kolei ramiona. Jedna zaklada dziewczynce biustonosz typu-sportoweyzeby jak ujela-przygotowywac biust. A w rzeczywistosci dziewczynka ma jeszcze dwa pryszcze.
Jednak co niektore mialy dziwne miny gdy powiedzialam,ze ja swoja corke zaprowadzilam do kosmetyczki na oczyszczenie nosa. Dla nich to zwykly kaprys.
Skoro juz tak bardzo dbamy o wyglad dziewczynek,zadbajmy o edukacje seksualna dzieci.
Pelno swirow kreci sie po swiecie

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #7 Ocena: 0

2013-04-25 11:39:51 (12 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Witam,

Kazdy z Was ma prawo do wlasnego zdania, na tym polega dyskusja, ale dziecko w 6 klasie nazwac kobieta? jak dla mnie to lekka przesada. _edit; Chyba zle odebralam to co mialas na mysli, dla mnie miano kobiety otrzymuje osoba ktora osiaga dojrzalosc plciowa,emocjonalna i zaczyna sama sie troszczyc o swa przyszlosc.

Moim zdaniem kazde dziecko rozwija sie inaczej, czy to fizycznie czy emocjonalnie, czasami mozna otwarcie o seksie rozmawiac z 5cio latkiem czasami dopiero nastolatek jest gotowy na taka rozmowe, oczywiscie tu najlepiej wiedza rodzice jak rozmawiac ze swoim dzieckiem o "tych" sprawach, na jakie informacje w tym temacie gotowe jest jego dziecko.
Moj syn w sierpniu konczy 8 lat, jak narazie jest na etapie "nie lubie dziewczyn", "sa wstretne" itd, oczywiscie tlumaczenie mu ze dziewczynki sa mile i grzeczne nie pomaga, samo musi mu przejsc, wiem od pani ze chlopcy z jego klasy uganiaja sie za starszymi dziewczynkami, oczywiscie jak z nim rozmawiam to zaprzecza, zdaje sobie sprawe z tego ze szybko odkryje ze nie prawda jest to ze dziecko rodzi sie bo mama i tata sie bardzo kochaja i przytulaja mocno (o ile juz nie odkryl).

Wlasnie teraz w szkole mojego syna wprowadzili lekcje wychowania seksualnego, przychodzi pani spoza szkoly i rozmawia z dziecmi na temat seksu. Dostalam program i bylo wypunktowane ladnie i wyraznie czego, jak i w jakim wieku dzieci beda sie w szkole uczyly.
Klasa mojego syna jest na etapie nauki anatomii, jakie roznice sa miedzy dziewczynkami a chlopcami, powiem szczerze ze bardzo sie ciesze i uwazam ze to dobry pomysl, ja mam podstawe do dyskusji w domu, a i maly dowie sie czegos czego jeszcze nie wie (tak sadze), stosownego do wieku

[ Ostatnio edytowany przez: brookaciki12 25-04-2013 11:43 ]

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #8 Ocena: +5

2013-04-25 11:47:46 (12 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Ze stanikami to nic nowego... Lat temu z 15, w Pl, moja corka miala problemy w szkole bo nie nosila sportowego staniczka. W 2 klasie podstawowki. Inne dziewczynki nosily, ja wysmiewaly ze nawet na biustonosz jej nie stac. Ciezko bylo tlumaczyc dziecku, ze stanik to nie apaszka, ze ma czemus sluzyc.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Markywee

Post #9 Ocena: 0

2013-04-25 11:51:12 (12 lat temu)

Markywee

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:
EwaMik

Mowiac kobiety,mialam na mysli dojrzalosc.
Nie sex appeal.

Do prawdziwej dojrzalosci biologicznej, tez jeszcze maja kawalek. Na razie rosna.

Co do zabaw kosmetycznych... która to sprytna pani robila z dziecka lalke barbie (USA)?

Inna fundowala operacje plastyczne (USA + UK)...

Jeszcze inna bawila się w solarium (UK)

Wynika to z czego? Checi pokazania swiatu swojej malej wersji?
Zwykle rodzice chcą żeby ich dzieci były takie jacy oni sami sa.

Na to wszystko jeszcze sklada się nalot mediów na caloksztalt zycia (w końcu one w pewnym stopniu ksztaltuja pewne trendy, Kasa Kasa Kasa), własne wierzenia (religia...), przekonania.
Tak wiec chyba koniec koncow, to wszystko zależy od tego, jak rodzice sa podatni na wpływy z zewnątrz (jak się samemu nie myśli to...).

Może stad czasem się takie komedie biora...
Nie wiem. :-]

Wracajac do edukacji seksualnej - tutaj jak widać w postach w tym temacie - to również zależy od wielu czynnikow (powyżej).

Ja jednak jestem za odrobina konserwatyzmu - i jak już pisałem - dajmy dzieciom być tym kim na razie sa - dziecmi.

[ Ostatnio edytowany przez: Markywee 25-04-2013 12:01 ]

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #10 Ocena: 0

2013-04-25 11:53:04 (12 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Cytat:

2013-04-25 11:47:46, kociefraszki napisał(a):
Ze stanikami to nic nowego... Lat temu z 15, w Pl, moja corka miala problemy w szkole bo nie nosila sportowego staniczka. W 2 klasie podstawowki. Inne dziewczynki nosily, ja wysmiewaly ze nawet na biustonosz jej nie stac. Ciezko bylo tlumaczyc dziecku, ze stanik to nie apaszka, ze ma czemus sluzyc.

No, moim zdaniem rozmowy na takie tematy z dziewczynkami przechodza chyba troche trudniej jak z chlopcami, dziewczynki sa bardziej wrazliwe, wstydliwe.

Do góry stronyOffline

Strona 8.1 z 31 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7.1 | 8.1 | 9.1 ... 29 | 30 | 31 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,